Dupot zo susediacej spálne z vedľajšieho bytu - rovnaké poschodie!

Milí strecháči, riešil už niekto ako účinne odhlučniť keď sa vám ozýva dupot od susedy z vedľajšieho bytu zo susediacej spálne? Čiže najväčšia rezonancia ide vlastne z mojej podlahy? Budí ma to každé ráno okolo 4:30-5:30 chystá sa hodinu čiže v tej izbe chodí celú hodinu, nedá sa zaspať a nezvykla som si na to. Je to dunivý zvuk sprevádzaný vibráciou, ktorá sa šíri zdola, mám pocit že cítim aj samotné otrasy keď ležím. Vypodložila som si nohy postele kartónom, pod postel som šupla ťažký akordeón aj s kufrom. Mám v izbe menej nábytku čo by mohol byť problém, v blízkej budúcnosti chcem dať šatníkovú skriňu na stranu kde nám susedí stena. Tá by to mohla čiastočne utlmiť. Nepomohol zatiaľ ani ťažký záves. Už ma dokonca napadli aj 25kg vrecia so stavebným pieskom 😄 aspoň 6-8 šupnúť pod postel. Musí predsa existovať dobré a lacné riešenie ktoré toto utlmí. Je niekto kto mal presne tento problém a účinne ho poriešil bez potreby stavebných zásahov? /napr hrubým kobercom, nejakými inými riešeniami zaťažujúcimi podlahu atd./ Ďakujem!
Odpovedať
Koberec, najlepsie celoplosny. Ak mas este blbo polozenu plavacku, tak mas z nej rezonancnu dosku a pocujes zosilnene krocajove zvuky. Ked ma aj suseda blbo polozenu plavacku, tak sa to znasobuje
Odpovedať
@madmess Tie vrecia s pieskom ma rozosmiali 😄 Pomohli by iba keby ste ich hodili na susedu z balkona 😄 (vtip) Tiez som mal podobny problem s maminou, niektori ludia proste nevedia chodit a doslapuju moc na patu a ozyva sa to po celom byte. Nepomohlo mi nic, iba si na to zvyknut. Ciastocne sa to utlmit da, ale pochybujem ze to ide uplne eliminovat.
Odpovedať
Neskoro... Boli Vianoce, trebalo riešiť vtedy. V podstate za drobné €, a mohlo byť ticho, pokoj, dobré vzťahy. https://www.blancheporte.sk/papuce-s-... Určite sa nájde ešte lacnejšie, nechce sa mi prehľadávať. Podstata je jasná.
Odpovedať
@madmess dupot su nizke frekvencie, utlmit ich sirenie v konstrukcii stavby z tvojej strany je nemozne
Odpovedať
@madmess zvláštne, keď si myslíš, že každý problém môže mať "dobré a lacné riešenie". tie tvoje nápady sú väčšinou dosť úsmevné 😎 ale to je aj samotný problém. najjednoduchšie by bolo presťahovať spálňu do inej izby. len zas tam by vadili činnosti z iných susediacich izieb, o ktorých doteraz nevieš. skús sa pozrieť na skladbu podlahy a prerobiť ju, ak nie je dobre spravená. dobrá podložka, dobré odstupy od stien (ako má mať plávačka). ale aj tak, úspech v tom asi nebude. skús si prečítať, aké problémy majú ľudia so susedmi. také zásadnejšie problémy. nie chodenie susedy vo vedľajšom byte. dupot a krik detí zhora či zdola. hluchý sused či suseda, obľubujúci TV seriály, trpiaci nespavosťou. rodinka využívajúca noc na pranie. prípadne mladý nadržaný párik, proti ktorému sú zajace šuvix (alebo starší korpulentný pár obľubujúci rovnaké aktivity, prípadne hlučná suseda extrémne obľubujúca vibrujúce hračky). alebo hlučný výťah resp. búchajúce dvere na ňom (prípadne vchodové dvere do paneláku). je tu mnoho diskusií k takýmto radostiam bývania s viacerými susedmi. najlepšie riešenie, ak človek neznáša určitú súčasť bývania v byte, je odsťahovať sa. ideálne na samotu. len tam zase tie blbé vtáky štebocú... a padá sneh, fúka vietor,
Odpovedať
@worker_falcon myslis ze toto nevie? A urcite v brane pocuje aj taketo cinnosti ale nie su pre nu take rusive. Niekto kto ma dobry spanok to nevie pochopit. Ine je ked raz za cas buchnu dvere ale ked kazde rano je ten isty ritual.... Tam musia mat nieco zle susedia alebo ona. Lebo na vedlajsi byt som este staznosti nepocula. Ani ja som nepocula kroky z vedlajsieho. Ale z horneho som presne vedela kedy ide sused v noci na zachod kedze najprv dvere zavrzgali. @madmess skusila si sa s tou susedou o tom porozpravat? Ked je normalna mozno bude ochotna aj ona to riesit. Ked uz nic ine tak tie papuce si mozno obuje 🙂. Drzim prsty
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik no my sme tak v byte obecnom co sme jedneho casu byvali mali tento problem, to cely ranny ritual susedov pri nas som pocul, od budika, vstatia z postele az po odchod do prace 😄 nic prijemne, ked sa to dialo od pol 5 😄
Odpovedať
@madmess Riesenia su: 1.Najlacnejsie a najlepsie je "naucit susedov chodit". Da sa chodit ticho aj naboso. A nedupat pritom patami. Chce to ale trocha vole od susedov. 2.Dalsia moznost su gumene maksie papuce (slapky) u susedov, tie stlmia dopad hmotnosti na podlahu. Koberec tiez nieco stlmi, ale len minimalne. 3.Drahsia moznost je tlmit hluk u susedov dobrou skladbou zvukovej izolacie v podlahe. Toto pravdepodobne nebude mozne a nebude to ani 100% ucinne. 4.Posledna moznost, ale nebude 100% ucinna, je dat dobru zvukovu izolaciu do podlahy (v pripade potreby aj do spolocnej steny so susedom). Su na to kartonovo-pieskove dosky. Cim tazsie (hrubsie), tym lepsie. Toto nie je vobec lacna zalezitost. Pieskovymi vrecami by musela byt oblozena cela podlaha. Najucinnejsia aj najlacnejsia je prva moznost. Nedostat hluk do konstrukcie stavby. Nizke frekvencie (dupot) sa totiz najhorsie tlmia. @wivik Nemaju nic zle - mozes pocut dupot aj z vedlajsieho bytu. Novostavby maju podlahu z jednej betonovej platne, ktora je spolocna pre viac bytov. Ak teda dupe sused vedla, tak sa to prenasa a to dost.
Odpovedať
Snažil som sa slušne dohodnúť ale nakoniec som to vzdal, byt predal, kúpil pozemok a už jedine samostatný dom aj za cenu dochádzania inak by som skončil na psychiatrii. Ten kto nezažil nepochopí. Zistil som, že v každom bytovom dome je iná akustika keď sú rovnaké, taktiež závisí aj od dispozície bytov a aj od toho ako si majitelia časom byty poprerábali a aj ako dupú a chodia majitelia. Mne vadilo: 1, Dupot detí jazdenia odrážadle nadomnou 1posch a 2 posch pod od 6:00 - 22:00. Nadomnou mali keramickú dlažbu v celom byte 2, Od susedov vyššie som počul ako matka číta rozprávku deťom 3, Od susedov podomnou som počul chrápanie 4, Od susedov 2 posch podomnou som počul ako otec ziape po deťoch vždy medzi 21:00 - 23:00, vedel som ako sa volajú ani mi ich nemuseli predsavovat 5, Od susedov nižšie krížom každodenný rituál o 5:00 cigaretka, čiže som musel zavrieť vetračku al okno v lete 6, Každý pracovný deň o 5:30 sused odchádzal tak, že zavrel dvere pribuchnutím, to by bolo ok ale mal pokazený jazýček al vložku tak trieskal cca 3x až kým sa dvere nezavreli 7, Búchanie starého výťahu, dvere, motor 8, Zobudenie sa na žmýkanie práčky o 1:00 9, Ventilátor na wc a kúpeľni pustený kľudne aj cez noc 10, Domových schôdzí sa zúčastňovala tak 1/3 majiteľov a z toho polovica negovala akúkoľvek zmenu 11, Nadomnou si dali posúvne dvere, každé otvorenie zatvorenie bolo počuť Teraz bývam dočasne v inom byte a je to lepšie i keď počujem deti nadomnou dupať ale to len posledné 3 týždne, zrejme im dali preč koberec al kúpili novú hračku pretože s tým jazdia po plávačke bez koberca. Najhoršie čo bolo bolo dunenie od dupotu ako keby som bol v bubne, nedeje sa to v každých bytoch. Pripisujem to konštrukcii bytového domu. NEskôr som zistil, že aj tí od ktorých som kupoval byt ho predali z rovnakého dôvodu ako ja. Niekto má štastie na byt a susedov, žiaľ ja som nemal.
Odpovedať
Profilova fotka
@marian_8 ako si napísal, hlavne sa to s kľudom v dome nedá ani len porovnať. My sme boli na návšteve u kamaráta, lebo sa sťahovali do nového bytu. Bývajú na prízemí, majú malú dcéru, boli sme tam ozaj chvíľu. Nad nimi býva rodina s dvomi deťmi, škôlkarmi, tiež sa museli na niečom voziť hore dolu, dupali, krik bolo počuť, akože to ich bábätko podľa mňa má čo robiť aby sa tam vôbec niečo vyspalo.
Odpovedať
@wivik Skúsila. Najskôr som nevedela odkiaľ to ide a vinila susedov hore, pretože majú dvoch malých total hyperaktívnych synov a aj oni - dospeláci žiaľ boli obrovskí dupači, chodili bez papúč, takže to bola smršť dupotu deciek aj dospelých zhora, búchanie hračky, skoro ráno, celý deň až dovečera. Našťastie sme sa dokázali slušne dohodnúť na kompromisoch hlavne ráno, dospelí si obuli papuče a chalani aj trošku poslúchajú a už toľko rachotu nerobia. Ale napríklad tieto vianoce dostali do bytu trampolínu, ja naozaj nerozumiem či tým ľuďom už načisto hrabe, alebo či ja som stará škola, ale na takého "činnosti" sa chodí predsa von. Mne normálne u srdca je zle, keď na tom začnú skákať, to sú také otrasy. chvalabohu skáču tak 15 min max a ochvíľu dúfam že ich to prestane baviť..no a mám malú izbičku v byte kde si zaleziem na ten čas, lebo tam to tak nepočuť, ale v obývke sa nedá byť keď na tom skáču. No a s touto susedou odvedľa, Normalne si tykáme, bola u nás na návšteve, hovorila som to, premýšľali sme odkiaľ to môže byť lebo nám skalopevne tvrdila, že nedupe, vraj má hrubé ponožtičky ...a ano pred skriňou má koberec, to je fakt. Urobili sme skúšku, ale ona akoby podvedome v to ráno nedupala, pretože ma ozaj nezobudila. Prišla sa opýtať či ma zobudila, ja že nie, takže sme nič neporiešili. . no lenže znova začal dupot a to som si ju už vyčíhala časovo. Vždy keď odišla z domu dupot prestal. No a začína presne v čase keď nám potvrdila, že vstáva. Snažila som sa jej povedať že napokon to asi je ona, lebo časy presne sedia, že skrátka či by si mohla dať papuče. Upozornili sme ju. že teda OK. dva dni nedupala a potom znovu dupala.... no a keď som jej napísala ešte raz, že ozaj ma to budí vkuse, že jej kľudne tie papuče aj kúpim, tak už vlastne reagovala tak že nie sme v márnici a že nik nevie lietať ani ona.... s tým že stále akoby neverí že to je ona.... nechce sa mi tu už robiť hurhaj ani sa hádať, riešenie dohovoru neexistuje. Búchať do steny o 5.20 sa mi tiež nechce, takže sa snažím nájsť si najlepšie miestečko kde to najmenej počuť a premýšľam o tom profi odhlučnení izby, len na to je najlepšie aspoň tri steny ktoré po napočúvaní najviac rezonujú a tam holt je rozpočet aspoň 5000 EUR. S neistotou či to zaberie.
Odpovedať
@marian_8 "Ten kto nezažil nepochopí." presne tak, presne tak. niet co viac dodat..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mimochodom, skusil by som poposuvat postel o par centimetor tam a spat. Myslim to velmi vazne - par centimetrov urobi zazraky (aj nasobne znizi alebo zvysi neziaduci hluk). Utiekol osm z bytu, a v dome ma prenasleduje psychopaticky pes, ktory zacne stekat napriklad o 22 a neprestane ani do 04 rana, bez prestavky, ten pes asi ani nepije, ma doslova vystekany hlas, to znamena, ze skor piska, ako steka.. '"Ten kto nezažil nepochopí.", ale vsimol som si, ze ak si posuniem ucho (jedno je na vankusi, to je na tom lepsie), inde, a to seriozne o par centimetrov, tak sa zmeni akustika. Ono je to zlozite vysvetlit, ale vlny sa siria "3D" a jedna neguje druhu, alebo posilnuje tu druhu, cize na 1 bode moze byt hlucnejsie ako samotny zdroj(!) a na druhom moze byt absolutne ticho (v praxi nemozne, ale teoria tak hovori). Idealne by bolo kupit koberec, ale nie sebe - susedovi. Papuce nikto nezacne nosit na prikaz suseda (napr, nestiha, nie je mu to prakticke, atd). Ak koberec nebude chciet ani do daru.. Nemusis si dat koberec sebe, kedze asi aj steny ti umocnia ten dupot.. Ale ak chces, nemusis si dat ani cement/piesok pod postel, mozes si kupit (cca 7-9eur?) taku gumovu podlozku pod pracku, narezat (opatrne, nos rukavice) a polozit pod nozicky postele.. Je kopec tipov a trikov, ale ktory pomoze, to ti NIKTO garantovat nemoze, a so zarukou sa ti pod to nepodpise, pretoze staci, aby šliapol sused inde a uz je to cele inak, ako bolo predtym (cize aj ten moj tip na posunutie ucha bude na nic), a tak isto aj koberec u teba.. Skusit mozes, minimalne ako placebo to pomoct moze.. Mozes dat koberec aj na stenu (to nie je zart, Turecko ma taky styl, aj ine krajiny).. Len ci to potom stoji aj za tu udrzbu no, asi aj ano.. Alebo potom biely sum (nejake slabe repro s mp3, voda vietor dazd, cokolvek..) Stuple do usi su tiez moznost, 1 par vydrzi cca 1 tyzden.. @worker_falcon aj si pouzil tu vibracnu pomocku, ktoru si spomenul, ked si pisal tento svoj prispevok k teme? aka bola?
Odpovedať
@dusantt mas pravdu, je to tak. Ja som presuvala postel, presuvala seba na posteli a ozaj sa da najst miestecko, kde to pocut menej. Mam kartony pod nožičkami postele, ale kupim si tu podlozku pod pracky, radili mi to aj v potichu.sk. Ten koberec a celkovo zaplnenie izby skusim tiež. Inak, k tomu štekotu psa, my sme teraz davali protihlukove okna od Slovaktualu, je to trojsklo, 8mm, 4mm, a 4+4 medzinimi je vlepená folia. Čo satýka nižších frekvencí ako autá, rozne stroje, vlak atd, tak zníženie hluku je veľmi citeľné. Čo sa týka vyšších ako napr krákanie vrany, štekov psa, tam sa to trochu stíšilo ale aj skrátilo ten zvuk. Ja to mám v sídlisku čiže ozvena no a tá ozaj uplne zmizla. Je to o dosť tlmenejšie a autá to je bomba, naštartovaný motor na parkovisku medzi barakmi o 1 v noci to absolutne nepočuješ cez tieto okná. Len tak pre info.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?