Dunenie a vibrácie podlahy od susedov

Dobrý deň, prosím o radu. Bývam v byte v paneláku a od susedov od vedľa keď chodia ide neznesiteľne dunenie a je cítiť nepríjemne vibrácie. Ako sa toto da riešiť? Môžeme mať my zle položenú podlahu, alebo oni? Už to nedávam, je mi z toho už aj fyzicky zle. Keď sa začína to dunenie až sa mi rozbúši srdce. Proste zle. Už som to s nimi aj riešila, výsledok ze oni sa nebudú vo vlastnom byte obmedzovať. To akože mňa obmedzovať môžu? Ze sa necítim vo vlastnom byte komfortne? Ostatné zvuky mi nevadia (napr. tv, hudobný nástroj, dupot od spodu, hlučný výťah...). Čiže, nemienim sa teraz sťahovať na samotu lebo o tom to nie je, je to len o tom jednom samotnom zvuku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leenusaa:

Dobrý deň, prosím o radu. Bývam v byte v paneláku…
@leenusaa zájdi za susedom , musíš zistiť od čoho to vibruje, žeby stále pral a práčka tancuje?a nikde u daľších susedov to nie je?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@leenusaa zájdi za susedom , musíš zistiť od čoho…
@duzu ďakujem za radu, už som to s nimi riešila. Ale to od pračky určite nie je, vedľa seba máme izby, a je to počuť ze je to od krokov, alebo skákania. Mňa zaujíma, prečo je to takto u nás nepríjemne počuť. Nie je to vyslovene len dupot ale dunenie.
Odpovedať
tazko sudit, z coho je panelak, z coho podlahy ? skladby a pod ? ostatnym neduni ? ako, tiez by som vam povedal to iste ... je tu este moznost, ze to prehanate, ale to je bohuzial uz vas problem, ktory vyriesi dom ... tam vam ale zacne vadit susedove tc alebo klima ... bohuzial ... nic v zlom ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leenusaa:

@duzu ďakujem za radu, už som to s nimi riešila. …
@leenusaa asi chodia v drevákoch po betonovej podlahe alebo hrajú fotbal, ked som býval v paneláku , decká nado mnou si zistili či som doma až potom hrali besný fotbal, že lietali i sklené výplne a to boli známi s práce a často sme sa navštevovali,
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leenusaa:

Dobrý deň, prosím o radu. Bývam v byte v paneláku…
@leenusaa váš problém vyrieši odsťahovať sa na dom na samote u lesa.. nič v zlom.. Mám známu, vamenila 5 bytov, všade jej čosi vadilo, posledný byt mala v bytovej novostavbe v rohu na najvyššom poschodí, aj tak jej vadila jedna stena so susedom kde stále čosi počula. Nakoniec postavila dom o výmere 2izb. bytu a je spokojná. Nehovorím že tam to dunenie nie je, ale zlú konštrukciu stavby, resp vo všeobecnosti problém bývania v bytoch, nič nevireiši. Vyrastal som v byte a sused ked zišiel z gauča a kráčal, tak mame štrngali poháriky vo vitríne. Skúsila ste sa ich spýtať či oni nepočujú od vás dunenie, myslím že je to vzájomné, len oni to neriešia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@leenusaa váš problém vyrieši odsťahovať sa na do…
@kajo873 ja som počul v noci i tikanie hodín z vedľašej, v bytovke nie si sám,nevieš kde je aké osadenstvo, niekde sa mení často a niekde nemenia starci veľký byt
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leenusaa:

@duzu ďakujem za radu, už som to s nimi riešila. …
@leenusaa krocajovy hluk sa siri len ak su nespravne polozene podlahy. Nespravna podlozka, nedostatocne dliatacne spary. Ono aj blbu plavajucu podlahu treba vediet polozit a nesetrit na kvalite materialov a kvalite prace.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

tazko sudit, z coho je panelak, z coho podlahy ? …
@shadowmilan tak ja už nejaký ten rok v paneláku bývam. Ako som pisala, nič okrem toho mi až tak aby som to riešila nevadi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@leenusaa váš problém vyrieši odsťahovať sa na do…
@kajo873 áno skúšala som, viem ze stavbu nezmením, ale bývam v byte 8 rokov a toto pozorujem posledné cca 2roky. Ako píšem ostatné veci mi nevadia. Máme aj 100rocny výťah a ten strašne trieska no nevadí mi to.
Odpovedať
zaujimave, ale bohuzial, v panelaku sa deju vecy ...zalievaju sa diletacne medzery na kurenie ...atd. atd. :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?