Ako vyriešiť dispozíciu bytu?

Profilova fotka
Dobry den, chcela by som Vas poprosit o pomoc, pri navrhnuti rekonstrukcie mojho bytu. Jeho dispozicia je uplne zla. Kuchyna je daleko od obyvacky a na krasnu lodziu sa vchadza z izieb. Moja predstava je urobit co najvacsiu kuchynu s obyvacku. Izby mozu byt aj mensie. A takziez mam problem,ako zvascit kupelnu. Vsetky steny su takzvane stuzujuce, ze nie nosne,ale treba na ne povolenie a statika. Takze uprav nemoze byt az tak vela a steny sa nedaju cele odstranit (treba ratat 60cm z kazdej strany ponechat). Prosim Vas o radu, kto mate vacsiu fantaziu poradte ako sa s tymto slizikom vysporiadat. Dakujem. Majka
Odpovedať
ja by som z izby c. 2 urobila kuchynu, prepojila s obyvackou, izbu c. 3 a povodnu kupelnu zmenila na velku kupelnu, pripadne cast na spajzu. A povodnu kuchynu a izbu c.1 by som predelila ne dve rovnake mensie izbicky. Kedze pises, ze steny sa nedaju celkom zburat, tak ak by to neslo v povodnej kuchyni, tak by som vyburala z tej steny najviac, ako sa da, hned za dverami izby c. 1 by som urobila sadrokartonovu priecku a v novovzniknutej izbe by vznikla taka nika, ktoru by som vyuzila ako satnik.
Odpovedať
aha..az teraz kukam, ze som ti z toho urobila 3-izbak :-D
Odpovedať
@marvee ja by som sa na tvojom mieste radšej poradila s nejakým architektom alebo skús len tak zo srandy tento tvoj problém poslať do nový čas byvanie, majú tam rubriku vrámci ktorej sa zaoberajú zmenou dispozičného riešenia v nevyhovujúcih bytoch. možno by ti aj oni pomohli.
Odpovedať
Profilova fotka
akvi: ja mam tiez taky napad urobit do tej i2 kuchynu a rozmyslam ze z povodnej kuchyne izbu, bola by 185x380 to by sa mozno dalo, nie? a satnik na chodbe, bo chodieb mame pozehnane :) gemini06:super napad, skusim! diki
Odpovedať
Profilova fotka
ved to nie je take strasne :) staci posunut priecku medzi kuchynou a izbou ( predpokladam , ze nie je nosna a nemal by byt problem s tym ) smerom k obyvacke,az po okno, tak aby povodna kuchyna sa zvacsila a vznikla izba :) dvere by sa posunuli smerom trcohu tiez..... do povodne izby dotiahnut vodu a vsetko potrebne co v kuchyni treba a je to :) viac prace, ale vysledok bude stat za to :)
Odpovedať
@marvee 185x380 je na izbu dost malo, teda hlavne tych 185..My mame taky satnik (180x375) a je to fakt len taka kutica.. Ale ak by to mala byt len trebars pracovna, tak ok, dalo by sa.. pripadne tak, ako som pisala vyssie, len teda niku vyuzit inac, nie na satnik, ale na stol, alebo postel...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som z povodnej kuchyne spravila wc+kupelnu (bola by s oknom, co je super, ale neviem ako je velke...) z povodnej kupelne, wc by bola kuchyna, z izby2 by bola obyvacka (nemuseli by ste tahat vodu odpad) ak Vam staci 3i tak by som zrusila izbu3, cim by vznikla uz velka kuchyna s obyvackou so vstupom na lodziu. ak potrebujete 4i, izbu3 by som ponechala. ....nic ma zatial nenapada, ako vyuzit ten slizik chodbu (ta by bola pozdlz izieb, aby sa izby nestali prechodne... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dari tu je problem, ze v tej kuchyni nie je stupacka na WC. :(
Odpovedať
Profilova fotka
@marvee ak je byt v činžáku, tak v kuchyni musí byť stupačka použiteľná pre WC, len nie je vynechaná odbočka. To sa dá spraviť presuvkou. Pozrite do šachty, čo je oproti vstupných dverí, ak je tam potrubie hrúbky cca 12 cm , je to ono.
Odpovedať
@marvee v tej kuchyni su "rury"-plyn, voda, odpad?,,,potom ako chces premiestnit kuchynu do izby c.2? no mne sa to zda komplikovane, skôr by som ponechala kuchynu tam, kde je len z praktickych dôvodov (aj orientacne-sever) ake rozmery ma izba c.1? pytam sa preto, ked chces kuchynu co najblizsie k obyvacke,,,mozno by sa dala ta miestnost pouzit vytvorenim novych dveri v priecke, pripadne tu priecku posunut (ak nie je nosna) dalsia vec,,,kolko ludi tam bude byvat?(deti) dalo by sa vselico vyspekulovat,,, ;-)
Odpovedať
@marvee Nečetla jsem celou diskuzi, tak tu nejspíš můj návrh už padl. Udělala bych ve stávající kuchyni koupelnu s wc, alespoň je tam už voda. Do i3 bych udělala kuchyni (+ tam,kde byla koupelna a wc), obývák by zůstal, kde je. i2 by byla ložnice. a i1 dětský pokoj. Záleží, jestli by Vám nevadilo, že budete mít o jeden pokoj vlastně míň.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 no v tej kuchyni nie je original stupacka. je tam voda a plyn a iba taka trubka trci zo steny. a je dost tenka. ale pocula som nieco o cerpadlach, ktore vedia wc napojit na tenku trubku. neviete mi poradit? @majkaa76 ide o to, ze tam vzdadu je pekna lodzia, kture je skoda nechat pristupnu len z izieb. @fangi no nad tym uvazujeme, len problem s wc na tom mieste kde je kuchyna. inak dakujem vsetkym! :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
no dost neštastne riešeny byt..ozvala by som sa architektovi..takto je tažko radit...on ti povie čo by bolo lepšie aj z hladiska financii..lebo my ti tu možme radit vymen kuchynu za kupelnu a pod..ale ak si vyrataš čo by ta to stalo a či by to vobec išlo si tam kde si bola...ja som vzhladom na umiestnenie WC a kupelne a vzhladom na to že chceš logiu z kuchynne alebo obyvky (ak som to dobre pochopila) bohužial nenašla..
Odpovedať
Profilova fotka
@marvee naco presuvat kuchynu cez pol bytu?? podla mna naozaj najjedunoduchsie je dat ju do izby č.1 a posunut tu priecku az ku oknu, cize povodna kuchyna sa zvacsi na izbu :) idealne riesenie, ako som uz pisala + posunutie dveri do už novej kuchyne :)+ možnost mat tam prepojenie s obyvackou :)
Odpovedať
@katrin21 ja netvrdim že treba presuvat kuchynu cez pol bytu..autorka pisala že by nechcela mat logiu z izieb...ja by som spojila Kuchynu, izbu č. 1 a obyvačku ..vytvorila by som špajzu, kuchynu spojenu s obyvačkou resp. priečkou medzi Kuchynou a Obyvačkou a zvačšila by som vstupnu chodbu (nie po celej dlžke chodby ale pri vstupe)..izbu č. 2 by som zvačšila o chobičku čo je k WC a vstup do izby 2 by som riešila cez obyvačku..s izbou č 3 sa asi neda už nič robit...lebo to by sme museli poposuvat asi uplne všetky priečky možno by sa dala zvačšit izba č. 2 o chodbičku a ešte aj o kusok obyvačky a urobit z nej 2 izby a tym padom z izby č. 3 urobit šatnik...ale nepoznam rozmery izieb ... a je tam ešte taka vec ako okna a to bude asi v panelaku problem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?