Sádrové alebo klasické omietky

Ahojte, viem ze sa toho tu uz popisalo, neviete mi niekto poradit, ohladom omietok? Porotherm Profi tehla, priklaname sa k strojovym ale citala som nazory ze sadrove nie su zdrave..aj ked krajsie..ktore su lepsie? takisto, aky je rozdiel v hrbuke - pri sadrovani zasuivek a vypinacov? 1.2 cm? dakujem
Odpovedať
toto aj my riešime, mali sme vybrate 2 partie murárov....z toho jedna partia mi povedala že oni ani nerobia sadrove omietky a musi ísť na ne aj tak stierka, lebo vraj na ne zle chyta farba....druhá paria robi aj sadrove omietky ale tiež povedali že oni davaju na nu stierku, ale davaju ju aj na klasické a tie vychádzaju lacnejšie....tak my sme zatial naklonení klasickým, ked ide na ne tak či tak stierka, nemalo by to byť velmi zrnite.
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 Stierka na sadrove omietky neide. Spravi sa omietka, zaglentuje sa a hotovo. Obrovska vyhoda sadrovej stierky je ze sa da bez problemu neviditelne opravit - pride vhod pri mensich dorabkach alebo inych vyspravkach. Su hladucke, hlavny faktor preco som ich zvolil. Aj najmensie zrno klasickej omietky sa mi nepacilo. Cely dom som sam maloval, farba samozrejme chytila bez problemu. A stale drzi.
Odpovedať
Profilova fotka
@cervenovlasa aj nám dávali do celého domu sádrové omietky, aj kvôli výhodám ako písal @madein1974, takých majstrov,ktorí s tým nemajú skúsenosti a odhovárajú ťa od toho by som k tomu ani nepustil.
Odpovedať
pre Boha živého !!! dať si radiť od robotníka? sa nevidím aké bludy Vám zavesili na nos. Samozrejme že sadrové sú lepšie ako už bolo vyššie uvedené, a sú aj zdravšie (neviem kde ste zase tento blud vyčítali) a pri šikovnej partii nie sú ani o veľa drahšie. Každá omietka, aj sadrová sa dá robiť ručne aj strojne. Jediná pravda je, že sa trochu ťažšie maľujú ale maliari špecialisti si s tým vedia hravo poradiť. BTW: pre robotníkov je výhodnejšie robiť novodobú klasiku (lepidlo, sieťka, tenkovrstvá omietka) - viac na tom zarobia. a ešte jedna vec, sieťka sa dáva len pod tenkovrstvé omietky a pri normálnych omietkach len tam kde sú prechody medzi nesúrodými materiálmi.
Odpovedať
@puxo mame vybornu referenciu na dobru partiu, aj cena je ok..ma to kamos a jeho steny su ako zrkadlo..len som citala kadejake for a ohladom toho ze chemia a zle to chyta.. a takisto, kolko mate hrubku cca? 1.2 cm alebo viac? elektrikar o robi zasuvky sa pyta ze ako ma vypustit
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Prvu partiu, ktoru som vyhodil boli prave omietkari. Mam sadrove baumit a Bol to jeden velky omyl. Farba nechytala a musel som si pred malovanim prestierkovat Cely dom. A nezabudnem dodat, ze ti, ktori radia vsetko najdrahsie, najlepsie si dat postavit k sadrovym omietkam rovno aktivny dom a kto Ho nema je blb, ti nic neplatia. Ludia platite to bez pomoci dobrych diskuterov, chodte na cenu. Lahko sa opravuju, lahko sa robia, vyzeraju super, Su zdravsie a urcite aj ekologickejsie tie nase fantasticke strojove omietky, tak si ich u nas kupte. Vyjde vas to iba o tisicku viac. Ale ta tisicka IDE z vasho vrecka, nie z vrecka diskuterov pomocnikov. Stara mudrost hovorim, ze nie je jedno ci tu tisicku mas alebo nie, lebo to Su spolu dve tisicky. Nebudem rozdavat mudrosti, ale Ja AK by som este raz staval, sadra do domu ist nesmie.
Odpovedať
@simplynever nechyta farba...aj mne nechytala fabra,zmenil som znacku farby a uz to islo bez problemov.prvu izbu som kvoli zlemu chytaniu farby musel prestierkovat atd...(bolo vidno mapy,nerovnomerne chytala atd...)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@dusho87 prosim ta, aku farbu si nakoniec pouzil ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@madein1974 prosím ťa a máš sadrové omietky aj v kúpelni?
Odpovedať
my mame tiez sadrove omietky a som z nimi spokojny. farba na to chytala v pohode,akurat som pred malovanim vsetky steny presiel penetrakom. do kupelne by som sadrove omietky urcite nedaval. tam sa nehodia.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 v detskej kupelni ktore je bez okna su obklady az po strop. V nasej pri spalni je obkladu menej, zvysok mame sadrovu omietku. Po 4 rokoch uzivania v tom nevidim ziaden problem ani nevyhodu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pircuk mame sadrove vsade,i v kupelni. 5rokov ziadny problem. Preco by sa nemali hodit?
Odpovedať
@madein1974 Ďakujem ti za odpoveď tvoje vyjadrenie ma ukľudnilo...len teraz neviem či majú dať do kúpelne a kotolne pod tie obklady diamantovú- pevnejšiu omietku ktorú nám dávali do izieb alebo klasickú ktorá ide aj na stropy..aj brat aj švagor majú obklady na sadrokartone a roky ..a švagor má celý dom obložený z vnútra namiesto omietok sadrokartonom a nikdy som nepočula že by sa sťažoval..obe kúpelne asi obložíme po strop a pokoj..v oboch bude na strope sadroš..pekný deň ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 pod obklad je zbytocne davat omietku.... Ak mate ytong, tak len do sietky a na to obklad.... Sadrokarton a sadrova omietka su dve rozdielne veci.... Na sdk mozes obklad klidne dat..... Na sadrovu omietku nie...
Odpovedať
@madein1974 aha no máme tehlu..tam sieťka nejde
Odpovedať
@jankazb Janka a máte sadru aj pod obkladom?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 ak tam ide obklad az po strop, dajte klasicku hrubu omietku a obklad na to. Alebo da sa aj nalepit sdk a potom na to obklad. Ale pod obklad isto nedavajte sadrovu omietku...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 nie,pod obkladom len sietka
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Sadrokarton a sadrova omietka su dve rozdielne veci.... Na sdk mozes obklad klidne dat..... Na sadrovu omietku nie... Prečo by nemohol ísť obklad na sadrovú omietku? @zuzinka0101
Odpovedať
@pysnyp obklad sa moze dat aj na sadrovu omietku, akurat je lepsie, ked nie gletovana... ja som daval obklad aj na gletovanu, poskrabal som ju cik-cak, natrel penetrakom na to urcenym (Primer S od Mapei) a lepil.
Odpovedať
@pysnyp aha, teraz pozeram, ze to pisal @madein1974... kopirujes tu cudzie prispevky a robis tu bordel :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ospravedlňujem sa za ten bordel :-) ak má ísť na sadrovú omietku obklad jej finálna podoba, resp. konečná fáza spracovania je "zrezanie" omietky kvalitná penetrácia je samozrejmosťou pri akejkoľvek aplikácii, nie len v omietkach
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 tam by ste mali zvolit vapenocementovu omietku na hrubo zasuchanu @pysnyp a na sadrovu omietku sa moze lepit obklad,ale nie v miestnosti z vyssou vlhkostou...
Odpovedať
Profilova fotka
@simplynever a co s tym mam sadrova omietka ze ty nevies malovat....dal si do penetraku trochu farby?a nepouzil si nahodu farbu z lidlu alebo tesca?ja som uz maluval sadrovu omietku po sebe ale poviem ti ze to co pises su nezmysli
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 jaku diamantovu? :D a na stropy obycajnu ? :D a kolko ste dali za tu DIAMANTOVU omietku za m2?
Odpovedať
@lukaskadlicek 6,30e
Odpovedať
Profilova fotka
@lukaskadlicek do kúpelne je to možné
Odpovedať
@lukaskadlicek Dobre, ze si mi nieco napisal. Mas vo vsetkom pravdu. A si najlepsi. Tymto ukoncujem rozhovor, ci uz chces nieco dodat alebo nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja určite odporúčam sádrové omietky. Tiež sme sa nevedeli rozhodnúť, ale keď som si to porovnal osobne, tak tie sádrové vyzerajú o dve triedy lepšie. A sádra je taktiež prírodný materiál a ešte aj lepšie reaguje na prípadnú vlhkosť. Hocikedy to môžeš opraviť a nevidno flaky, to na vápenných neurobíš. Cenu som zohnal 7,5e/m2. Hrúbka do 2cm. Vapenocementové by som ani neuvažoval, ale je to vec názoru.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?