Sadrokartón 9,5cm namiesto omietky

Chcem dorovnať stenu s obkladom, ktorý mám do výšky 1,2m sadrokartónom o hrúbke 6 alebo 9,5mm. Vo WC môžem použiť aj biely, ale v kúpeľni iba zelený a ten v hrúbke 6 ani 9,5mm neexistuje. Je možné nejakým náterom, alebo povrchovou úpravou dosiahnuť, aby sa dal biely použiť aj v kúpeľni? Nechcem robiť omietky!
Odpovedať
Exterierovy silikonovy nater na fasady (naneseny na ten SDK: penetrak + nater) by to nespravil? Ale ja by som radsej uz potiahol ten obklad po plafon.
Odpovedať
Profilova fotka
@erikson03 biely SDK natri tekutou lepenkou...
Odpovedať
@richard71 To by sa ale zmenila aj štruktúra povrchu, ktorú nestačí len premaľovať a musel by som robiť omietku, nakoľko mám v celom dome hladké sádrové omietky. myslel som niečo ako penetrák, ktorý je možné premaľovať a povrch bude pekný rovný a hladký.
Odpovedať
A čo sa stane v tej kúpelni keď tam nebude mať 9 ale 12mm?
Odpovedať
@cotibebemore Bude presahovať cez obklad.
Odpovedať
@erikson03 Jaj sorry, dvakrát som to čítal a aj tak pochopil zle, som myslel že ešte nemáš obložené :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erikson03 pred 25 rokmi sme davali do kupelne biely SDK., zeleny sa u nas este nepredaval... davali sme penetraciu doporucenu vyrobcom.. , smrdelo to sice ako slivovica a dodnes nem problem... teda ked sa da dolu dekel z rohovej vane, tak na stenach nevidim ziadnu plesen... steny su kachlicky 70% v kombinacii hruba rastrovana tapeta a strop nalazurovany tatransky profil... takze s tym zelenym SDK to treba brat aj kvapocku s rezervou....
Odpovedať
@mimms asi to tak urobím aj aj, keď nie je iné riešenie😞
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?