Prasknutá omietka v interiéri

ahojte, prosim poradte. byvame v novom 2,5 roka stropy mame zo sadrokartonu na poschodi sa nam po obvode izieb - tam kde je spoj tehlova stena + sadrokartonovy strop - urobili praskliny + zaroven mame asi 2 prasklinky na stene v jednej izbe ako to mame prosim opravit? mozete mi prosim napisat presny postup? a co si mam na to kupit? ratam, ze taketo nieco nam treba http://www.denbraven.sk/sadrokarton/0... Akrylový tmel na sadrokartóny najprv asi vysmyrglovat /ako vysmerglujem v rohu, kde je 90stupnovy uhol? potom dam tmel pockame na vyschnutie vysmyrglujeme/zarovname? namalujeme?
Odpovedať
@suuzi Pridaj foto
Odpovedať
posielam foto foto 1 - praskliny na stene foto 2 - praskliny na strope
Odpovedať
Profilova fotka
no taketo praskliny na strope sa nam urobili nad kuch. linkou na jednej stene ... ako sa zacalo kurit. tiez nam to maju prist vyspravit a opravit. som zvedava kedy .... ale je to prirodzeny jav, aj na bytoch sa nam to urobilo pri spoji tehla/sadrokarton.
Odpovedať
@suuzi na tie stropy by bolo asi lepšie nalepiť rohovú lištu z polystyrénu. Myslím si, že aj keď to teraz opravíte tak sa to časom pukne zas.
Odpovedať
Profilova fotka
V kútoch iziem pri stropoch treba kúpiť a naniesť akrylový tmel,a uhladiť (na toto je najlepí prst a mydlová voda)pri väčších hlbších prasklinách naniesť v niekoľkých vrstvách.Nemusíte predtým ani potom nič šmirglovať .Stačí odstrániľ prípadnú odutú omietku alebo farbu.Den Braven nieje bohviečo lepší je Soudal akrylový tmel.Ak máte štukované steny a stropy tak štukový akrylový tmel. Steny .Ak máte na stenách vodou umývateľné farby tak zo špongiou alebo nejakou handrou umyte farbu až na omietku. Ak máte hladké steny gletované .Je to ten istý postup aj materiál ktorý sa používa na špárovanie sadrokartonu Naneste tenkú vrstvu sádry a prilepte pásku zatlačte ju hladítkom do sádry a naneste na pásku trochu sádry. ,prípadne prebrúste. Ak máte štukovú omietku tak musíte odstrániť zo steny aj starú vrstvu štuku na každú stranu trhliny min 5 cm.Poriadne očistiť zvlhčiť neniesť lepidlo vtlačiť sieťku(môže byť aj tá čo sa používa na sadrokatrony),zarovnať.Po pár hodinách naniesť štukovú omietku zarovnať a zapucovať.
Odpovedať
Profilova fotka
uz su aj lepsie materialy ako akrylovy tmel, ktory ma len male schopnosti znasat vyssie dilatacie ako 6%. Napriklad PU tmel napr. 40 Sh, je pretieratelny a znaša dilatacie cez 20%..
Odpovedať
dakujem vam velmi pekne vsetkym, dam to precitat ,manzelovi a pustime sa do toho:-) len neviem, ake amme omietky:-)))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?