Oddeluju sa nam omietky od tvarnic , preco ?

Profilova fotka
Pred 10 rokmi sme si postavili rodinny dom . Mame problem s vnutornymi omietkami , v niektorych miestnostiach sa nam oddeluju omietky od tvarnic .Nevieme dovod . Je nutne ich dat dole.
Odpovedať
Profilova fotka
zalezi z coho je to,ci to penetrovali,aky druh omietok je zvoleny....aky postup mali,tazko povedat :) alebo am napada este jedna vec....svojpomocne ste si natiahli sietku,kleber a na to stierku?
Odpovedať
@lukaskadlicek keby tam natiali poctivo sieťku s lepidlom, tak garantujem, že by to držalo ako čert. Nech by to robili akokoľvek svojpomocne - origo kleber a origo sieťka nepustí. Aj keď nejaké základné lepidlo dokáže spraviť "zázraky"... Mal som také lepidlo, ktoré sa dalo po zaschnutí (po pár dňoch) zošúchať rukou. Lebo domáci sa nechal v stavebninách presvedčiť, že Baukleber na sieťky netreba, stačí Basic... milá @hana70, vzhľadom na nedostatok informácii (ktoré by ale aj tak nepomohli, lebo by boli čisto laicky subjektívne) nevieme povedať, kde sa stala chyba. Niekde určite. Buď v použitých materiáloch alebo postupoch. Nevieme, aký bol podklad - do akej miery vyschnutý, či a ako to bolo penetrované, aký bol materiál - či ste si miešali sami, alebo kúpili nejakú lepšiu či horšiu hmotu. Nevieme, aká bola teplota pri aplikácii a pár týždňov po. Nevieme, aká hrubá vrstva omietky tam je ani koľko predpisuje výrobca. Nevieme toho hodne. Ale zdá sa, že teba ten dôvod až tak nezaujíma. Dôležité je spraviť to na druhýkrát tak, aby ste o 10 rokov zas nemuseli meniť...
Odpovedať
Profilova fotka
typujem, ze niekto setril na penetraku. Zazil som presne to iste v starom podnajme.
Odpovedať
Profilova fotka
Z akého materiálu ste stavali?
Odpovedať
mňa napadá ešte jedna možnosť, vzhľadom na to že si neuviedol aké zloženie máš nanesené na tvárniciach a to také aké mal jeden pán zo susednej dediny, ktorý tvrdil že netreba sieťky, ved má pekné rovné steny z tvárnic a rovno dával na tvárnice omietky, samozrejme že im to všetko opadalo a museli všetko robiť nanovo. takže škoda že si neuviedol ako ste tie stierky robili, ľahšie by ti vedel niekto pomôcť, a navyše je to otázka nie diskusia, ale dúfam že niekto dobre poradí, tak veľa šťastia
Odpovedať
Odpoveď nedám,príčin môže byť viac ,oduté miesta treba otľcť a vyspraviť,ale čo ma zaráža je neustály tlak ,že na tvárnice musí ísť sieťka s lepidlom!!! To je predsa blbosť,za posledných 13 rokov som postavil nejednu balkónovú stenu a ani raz som nedal sieťku s lepidlom pod vnútornú omietku. Nikdy nič neopadalo,jediný problém ktorý sa občas vyskytol boli prasklinky na spoji strop-priečka. To však býva problém panelákov,tak som začal dávať polystyrénové kútové lišty,je to pružnejšie. Pred sebou mám priečku ktorú som robil pred rokom,nikde nieje nič prasknuté ani pripojenie na kus starej priečky a nieje tam žiadna sieťka. Zato pred mesiacom som staval inú priečku/domáca zavelila zmenu dispozície:-D/ nechal som ju týždeň vyschnúť,štvrtok som vymaľoval a v piatok začali nadomňou robiť kompletne novú elektroinštaláciu. Samozrejme pneumatickým kladivom sekali drážky-celé pripojenie priečky po obvode prasknuté!!! Žiaľ omietka bola čerstvá tak to povolilo,novú susedu čaká oprava,ja na to už nesiahnem :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nenamrzla nahodou ta omietka pred 10-timi rokmi skor ako stihla vyschnut? V ktorom rocnom obdobi a pri akej teplote sa omietalo????
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?