Je nutné natrieť Feinputz najprv vápnom?

Dostavam protichodné informácie - niekto hovori, ze ano, niekto zas ze nie. Je teda nutne natriet novu vnutornu vápennocementovú omietku z Feinputzu od Baumitu najprv hasenym vápnom, alebo je mozne hned nanasat farbu (napr. Het Klasik Color), pripadne je nutne pouzit namiesto vapna nejaky specialny penetracny nater..??? Viem ze vapno bude isty cas "zoierat" farbu. Penetracny nater zas nesposobi, ze to nebude paropriepustne??? Diky za odpovede.
Odpovedať
v žiadnom prípade vápno..moderné interierové farby..napr. aj Primalex to milujú ako koza nôž.Vôbec netreba vápno.my robíme s primalexom hádam 12 rokov a žiaden ani najmenší problém, jak biela tak aj farebné
Odpovedať
Profilova fotka
Vapno urcite nie. Jedine farbu. My do prvej vrstvy davame penetrak aby farba lepsie chitila. No ked nechces davat penetrak tak aspon prvy neter sprav riedsi. Steny si este nikdy predtym nepenetroval? Myslim pred omietkou alebo sietkovanim? Lebo ak ano, tak je zbytocne uvazovat o tom ze chces mat paropriepustnu stenu lebo to by si mal iba paropriepustnu omietku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravim. My akurat tiez dohadzujeme omietky. Baumit MPI 25 (strojove) Tiez som uvazoval, ci netreba ako prvy nater na ne najskor hasene vapno. Lebo tak som pocul, ze je to spravne. Ale odpovede tu mi potvrdili, ze to tak nieje, ze to netreba. Ale chcem sa spytat. Nieje lepsie predsa len vapnom napr do kupelne, kuchyne ci pivnic? Teda tam, kde je zvysena koncentracia vlhkosti?
Odpovedať
Profilova fotka
namiesto vapna sa dava penetracny nater... ale nie od CHemolaku! robi potom farba na nom flaky, bohuzial s tym mame skusenost :( farba zle chyba a robia sa take mapy.....
Odpovedať
Profilova fotka
Omietku treba napenetrovať a následne natrieť. Nič viac, nič menej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?