Ako sa líčia sadrové omietky?

Profilova fotka
Ahojte, práve riešime omietky a veľmi sa nám páčia sadrové (strojové). Aj sme ich videli naživo, je to pekné, dokonca majú aj lepšie teplno izolačné vlastnosti ako klasické...Ale..počuli sme, že tieto omietky sa zle líčia. Skrátka že ich môže nalíčiť len profík a aj to ani nie nalíčiť, ale že farba na tieto omietky sa musí striekať. Chcela by som sa spýtať tých, čo tieto omietky máte, čo je na tom pravdy. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nikto nemá sadrové omietky????
Odpovedať
mame a nebol problem s "licenim". Malovali sme sami.
Odpovedať
sádrové omietky omaľuješ aj sama, treba napenetrovať penetrákom vhodným na sádrové omietky a následne malovať. My sme maľovali farbou vhodnou na sádr.omietky, neviem, či to je u všetkých výrobcov, náš mal aj na sádru. V priebehu 5 rokov sme si takto vymaľovali komplet dva nové celé domy a nebol žiadny problém... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kejtinka kup si cez ten TV teleshop ten stroj na striekanie farby.. a mas po probleme nastrieka ti rovnomerne vsade, drevo, stena, kamen, plast.... skor zalezi od kvality farby :)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem krásne...takže sme viacc-menej rozhodnutí, lebo ujo čo ich má robiť, bol voči tomu dosť skeptický. Andy aj som rozýšľala nad tým striekacím zázrakom :-D len keď čo ja viem, keď ja tým teleshopom moc neverím...Ale asi skúsim kúpiť a otestujem u našich :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@kejtinka ahoj ahoj, ako si pokojna so sadrovymi omietkami .... teiz som na to pozerala, dost ludi si ich teraz dava ... len neviem, ci mozme aj my .... dom vyschol, tehla i podlahy su uplne suche, ani po lejakoch nic nenavlhlo ...
Odpovedať
Profilova fotka
@jendralka - ahoj, my sme spokojní. Sú hladučké. Je pravda, že ich treba pred maľovkou trošku prebrúsiť a opraviť, zatmeliť dierky a tak, je vidno aj nejaké nerovnosti, keďže sú úplne hladké, ale ja si neviem vynachváliť. Už som pár krát opravovala a len jednoducho sa dá opraviť tmelom a vybrúsiť (trebárs dierku po vŕtačke keď nechceš, len zatmelíš, prebrúsiť a premaľuješ). Pri vápenno-cementových sa takéto opravy robiť nedajú a majú zrno. Tieto sadrové majú aj dobré tepelno-izolačné schopnosti, ja by som nemenila. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@kejtinka Ako sa malovalo pouzily ste striekaciu pistol?
Odpovedať
Profilova fotka
@marek06 - maľovalo sa super, dokonca som celý dom vymaľovala ja sama. Žiadne čmuhy, s ničím nebol problém. Líčila som valčekom s farbami Caparol. Ale susedovci dávali farbu pištoľou, tiež je to fajn, len je veľa odpadu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, možem sa opýtať? Počula som že sádrové omietky neznesú veľa farby. Že ked si ich teraz namaľujem a budem o pár rokov maľovať tak že treba zoškrabať farbu. Aj keď niekedy mi to hovoria ľudia, ktorí nemajú sádrové omietky, len to od niekaľ počuli, ale chcem sa uistit. Ďakujeeeem pekne za názory :)
Odpovedať
@marek06 ahoj, my sme striekali cely dom striekacou pistolou (strojove sadrove gletovane omietky) Bola to uplna parada. Jedine v com to ma nevyhodu oproti valceku su disperzne mini kvapocky ktore letia vzduchom a pristanu na zemi :) Inak co sa tyka kvality tak na 2 x (primalex polar , na ten ludia vacsinou nadavaju ze treba viac naterou) mas namalovanu stenu uplne do hladka bez vzorky ktora ostava po valceku a strop sa s tym maluje uplne genialne. Ja mam kontkretne BOSCH PFS 105 E a robilo sa s nou naozaj super.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?