Ako odstrániť silikátovú omietku v interiéri?

Ako odstranit v interieri silikatovu omietku? Alebo mozno na nu natiahnut vapenno cementovu? Idem opravit chabo zrekonstruovany tehlovy byt, v ktorom boli natiahnute asi (neviem to spolahlivo posudit) hrubozrnne omietky, na niektorych stenach aj skrabane. Treba aj vymenit elektriku, upravit oble rohy, radiatory, budu aj nove priecky. Dakujem
Odpovedať
čo treba osekať, vysekať, zosekať alebo zbrúsiť veľké nerovnosti, povrch sa dá spraviť nanovo sadrovými omietkami aj vápennocementovými, tie však potrebujú spojovací mostík, napr. cementové lepidlo.
Odpovedať
Asi by som to takto riešil,adhézny mostik a presieťkovať flexi lepom.No najprv by som sa sa opýtal zatepľovačov,či to bude sudržné.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ idete vyrovnávať nerovnosti do 5-7mm tak sa to dá urobiť tak že na omietku nanesiete lcementové lepidlo.Ak je treba opravovať väčšie nerovnosti rádovo v centimetroch tak je lepšie omietku úplne osekať dolu až do panelu.Keďže to bude obývateľný priestor treba brať do úvahy aj množstvo chámie ktoré si spolu s "ušľachtilmi " omietkami do interiéru nanesiete na steny.Lepidlá fasádne omietky vrecované omietky ,všetko obsahuje zbytočnú chémiu.
Odpovedať
Chystame sa na 2 izbach vymenit aj elektricke rozvody, dolu pojdu aj ohyzdne znizovane stropy , steny su krive, miestami s odchylkou aj 1,5 cm, su ponechane "flaskove rohy", cize ako tak citam, tak asi to cele osekat a nanovo natiahnut...dufal som ze bude aj jednoduchsia moznost, ale asi sa tomu nevyhnem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?