Aké vnutorné omietky dať na DURISOL

Ako omietnut Durisol? Môže sa priamo na Durisol aplikovat strojova sadrova omietka?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkaz pozri do dokumentu "Pracovný návod" ktorý nájdeš na stránke Durisolu. Je tam kapitola o tom ako omietať tvarovky Durisol. Sadrová omietka by sa mala dať aplikovať.
Odpovedať
ahoj, navod som videla. Pytam sa preto, lebo ludia maju rozne skusenosti, praskaju im omietky...
Odpovedať
@mirkaz Mmm, toto by zaujimalo aj mna. Mame dom z Durisolu, ale nie z takych malych tvarnic, ale zo systemu ako ma Velox, len to vyraba Durisol. Mame obrovsku dilemu ake omietky dat.
Odpovedať
@mirkif Najprv treba prestierkovať + vystužiť sklotext. mriežkou. Inak to bude praskať. Potom nahodiť napr. váp.-cementovú omietku, stačí už len jemnú, povrch bude pekný rovný. Kuk moja stránka. x-)
Odpovedať
@blacksr Ahoj Jarka, dakujem za odpoved. My mame trosicku problem s tym, ze ked nam stavali dom, predtym ako sa zalial betonom, tak tie dosky drzali pokope takymi kovovymi uchytkami, ktore nam teraz vlastne akoby trcia zo steny, nejake cca 2 mm (vid obrazok). No a teraz neviem, ci to priamo aj s tym proste zaklebrovat trocha vacsou vrstvou, samozrejme aj so sietkou a potom ako pises na to dat priamo finalnu omietku, alebo ci tie vycnelky poodrezavat (je ich straaasne vela) a az potom to urobit... A dokonca som mal aj taky navrh, ze priamo na tie velox dosku urobit hrubu vrstvu vapennocementovej omietky, nato potm kleber+sietka a az nato dat tenku finalnu vrstvu. Kedze si to chceme robit sami tak neviem, toto riesenie sa mi zda moc komplikovane. Toho praskania sa dost bojim a aj zvonku domu, tiez este neviem ako to omietneme zvonku....
Odpovedať
@mirkif Tie spony trčia? Nedajú sa kliešťami odštiknúť asi, čo? Obrázok neni... Ja by som šla touto cestou. Bude to trvať kratšie a vyjde to lacnejšie ako niekoľko vrstiev omietok. Určite sa popýtajte na tieto veci výrobcu, musia mať tieto veci vychytané. Aspoň dúfam...
Odpovedať
@mirkif V žiadnom prípade neodštikuj spony!!!....my máme dom z Veloxu a vnútorné omietky sme robili po starom to znamená nahrubo omietnuté...bez sieťky!!!...a potom už len finálna omietka....síce ešte nebývame,ale omietky už máme dva roky a nikde nič nepraská..... ;-)
Odpovedať
Sponi ani neodstikne ale musel by ich rezat. Su niecim osetrene - ak ak ich odrezes, odkryjes ocel a bude to hrdzaviet. Kontaktuj vyrobcu durisolu, nech Ti s tym pomoze. Pre Velox je X moznosti, myslim ze aj durisol bude na tom podobne.
Odpovedať
@blacksr Ahooj, prepac, zabudol som pridat ten obrazok ;-) Uvidime, co nakoniec dame... Viem, ze mimo temu, ale chcel by som sa Ta este opytat na zateplenie strechy...ci by bol problem, keby sme zateplili strechu az po stit 18+12cm izolaciou, ale dali by sme izolaciu este aj pod strop (asi 18cm) , aby sme nevykurovali aj povalu tolko. Alebo myslis, ze ak bude strecha dobre zateplena tak uz netreba pod strop? Ak by sme dali aj aj, treba dat aj parozabranu ajtam aj tam, aby nesla vlhkost do izolacie? Dakujem velmi pekne. @andrejkam Dakujem, trosku si ma ukludnila ;-) Zacnal som sa bat, ze akukolvek omietku dame, bude praskat... @mr79 Mas pravdu, to by som musel tie spony po odrezani niecim zase natriet... dakujem.
Odpovedať
@mirkif ...nejde len o to,že budú spony hrdzavieť... :-| sú tam preto, lebo majú nejaký účel....už ti nič netreba len aby sa ti zrútila tá štiepkocementová doska a ostal holý betón =-) ...spony nechaj sponami a nechaj si poradiť od dodávateľa systému... ;-)
Odpovedať
@mirkif Aha, už chápem. Ja som myslela, že Vám trčia nejaké "pahýle" kolmo ako ihličky. Toto len zaomietajte, ako píše @andrejkam . Je zbytočné zaizolovávať nevykurovaný priestor. Iba ak ho plánujete v budúcnosti využívať a prípadne aj vykurovať. Parozábrana stačí len na strop. Ak bude povala niekedy temperovaná ako sklad (bez vzniku vlhkosti), netreba parozábranu aj tam. Predpokladám, že ak tam bude izolovaný sklad, pod vlnu dáte nejaké dosky - najlepšie OSB, ktoré majú tiež dosť vysoký difúzny odpor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?