Veľkosť okien a škridlou krytá terasa

Zdravim, ti co uz byvate a mate terasu krytu skridlou, mate v dome malo svetla? Terasa by mala byt kryta skridlou 4m, okna su na tej ploche 3ks 2m. Trochu sa ale obavam ze bude v dome tma. Bolo by lepsie presklit celu tu stenu medzi jedalnou/obyvackou a terasou? Ine krytie terasy nechcem ziadne sklo, plachty ani nic podobne, preto riesim velkost okien. Prikladam foto z projektu pre predstavu. Zboku vlavo je dalsie okno tiez 2m, neprekryte. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sajuri257:

Zdravim, ti co uz byvate a mate terasu krytu skri…
@sajuri257 Ale také veci naozaj riešiť s projektantom, vzhľadom na umiestnenie domu, pohyb slnka a ďalšie aspekty ako tieň od stromov, či kopcov. Aj norma rieši minimálne preslnenie miestnosti...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@sajuri257 Ale také veci naozaj riešiť s projekt…
@frantisekca pytam sa na realne skusenosti nie technicke minimalne normy pretoze tie su takto v poriadku aj daleko nad. V okoli nie su stromy ani kopce ani nic podobne, v okoli je len pole.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sajuri257:

@frantisekca pytam sa na realne skusenosti nie te…
@sajuri257 A na políčku o rok, dva či 5 vyrastie ďalší domček s 2,5m betónovým plotom. Ako ďaleko bude od tej terasy? Trojsklo taktiež uberá na presvetlení. U klasického dvojskla vs trojskla je rozdiel tuším 7%. 12m2, tma nebude. Len už o to ide, koľko slnečných lúčov chcete. Nie každý to rád, iný zas len sa pripekať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@sajuri257 A na políčku o rok, dva či 5 vyrastie…
@frantisekca pozemok ma 2000m2, nas plot od domu najblizsie 15m. Mam rada vela svetla preto sa pytam ci je to postacujuce a ci niekto uz s realnou skusenostou by neporadil. Pripekat tam nebude kedze terasa bude prekryta skridlou, 8x4m.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sajuri257:

@frantisekca pozemok ma 2000m2, nas plot od domu …
@sajuri257 Tak potom tam budeš mať svetla bohate dosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sajuri257:

@frantisekca pozemok ma 2000m2, nas plot od domu …
@sajuri257 Ked pises ze terasu prekryjes skridlou, tak potom nemas rada az tak vela svetla ;-). Ak este vies urobit zmeny, tak by som navrhol dat "bioklimaticku pergolu" kde vies natacat lamely, a najlepsie ked sa daju stiahnut uplne prec (ako zaluzie na oknach). Ak uz naozaj nemas inu moznost tak by som zvazil zvacsit okna na inej strane miestnosti (tam kde nie je terasa), alebo aspon tu strechu zodpodu podbit do roviny (horizontalnej) a dat na to bielu omietku aby odrazila co najviac svetla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adam_w:

@sajuri257 Ked pises ze terasu prekryjes skridlo…
@adam_w na lavej strane su velke neprekryte okna. Svetlo mam rada ale lamely, sklo, plexy a podobne sa mi nepaci. Ano zospodu terasy bude urobeny biely podhlad.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Na ktoru svetovu stranu smeruje terasa? Dole nie su okna? Miestnost nie je zariadena, kadial budete vychadzat na terasu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj. Na ktoru svetovu stranu smeruje terasa? Do…
@lenkito10 terasa je na juho západ, nie zospodu nie su okna, na terasu sa pojde cez stredne, vsetky budu po zem, to som v prispevku neuviedla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?