Uchytenie vchodových dverí na tehlu Porotherm

Ahojte, pri zameriavani dveri nam povedali ze mame vyhodit prvy - spodny rad tehal lebo ze do tehly to nebudu vediet uchytit. Namiesto tehly tam mame dat napr. itong. Chcem si len overit ci sa to naozaj takto robi, ci ich mame posluchnut, repsektive ako to spravit aby to bolo dobre. Na internete som nasiel fotku kde tiez vybrali ten prvy rad len neviem cim to potom vyplnili. Dakujem za rady.
Odpovedať
@pumaikar správne sa dvere položia na oceľové stojky a priestor sa vyplní styrodurom. Teda žiadne tehly, ani pórobetónové tvárnice tam nebudú.
Odpovedať
Profilova fotka
@pumaikar Pozri fotoblog : http://www.modrastrecha.sk/blog/laco1...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Pumaikar, neviem, či ti to pomôže, pripájam riešenie prahu dverí na takomto mieste. Tomu by sa mal venovať projekt (výškové pomery, hrúbky podláh a podobne).
Odpovedať
Dava sa podkladovy profil purenit, alebo zatepleny merenit, lenze na slovensku to dava asi len 1% firiem. Vobec to nepoznaju a ani nemaju sajnu naco to je. Niektore firmy davaju aj rozsirovacie profily. Tehlu tam nedavaj.
Odpovedať
Vdaka za rady, mam v tom jasnejsie. @originalx ten purenit a merenit vyzeraju dobre, pozeral som to na nete, budu to mat v klasickych stavebninach? Ale predsa, ak to nie je vyslovene zle riesenie, nehal by som tam tu tehlu, spilil z nej kolko treba a mam pokoj. Pevne by to bolo, ani tepelny most by nebol. Otazka je: Budu dvere vediet uchytit na tu tehlu kedze su zhora dierky? Zameriavac vravel ze to je problem, ale tak isto je to aj pod oknami a tam to ako uchytia? Ci spodok okien netreba uchytit? Staci boky?
Odpovedať
@pumaikar Jedna vec je kotvenie a druha vec je prerusenie tepelneho mostu. Nie nadarmo je na vela tehlovych domoch pouzity prvy rad z ytongu, pripadne sa prvy rad zasypava perlitom. Z pohladu nakladov a efektivity je najvyhodnejsie dat tam porobeton, jednoduche riesenie je tiez pouzit rozsirovaci profil a vyplnit ho pur penou Vsetko je vsak otazkou celkoveho riesenia domu, ak idete pouzit hrubsiu tehlu a tenke zateplenie, tak by som si s tymto az tak hlavu nelamal, lebo to len minimalne ovplyvni celkovu energeticku bilanciu a peniaze vynalozene na purenit by boli iba plytvanim.,
Odpovedať
@stowasser tehla je 30-ka a zateplenie bude 15 cm EPS. Teda ked tam neham tehlu bude to OK z pohladu izolacie aj z pohladu kotvenia? Pripadne tehlu mam zasypat tym perlitom?
Odpovedať
@pumaikar ytong
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?