Stresne okna na bungalove - skusenosti

Planujeme dat do domu stresne okna s mliecnym sklom, ktore budu na streche s cca 15°sklonom. Nie su uplne potrebne (okrem jedneho) a stretavam sa s nazormi, ze stresne okna nedavat pokial fakt netreba. Ti, ktori ich mate, ake mate skusenosti? Dali by ste znova, alebo uz nie?
Odpovedať
@jeanluck aj my zvazujeme. Mozno by sme ani nepotrebovali,ale uvazujeme do podkrovia dat jedno do kazdej izby. Kupelna a schodisko je na sever,tam sa nebude prehrievat,no tie dve az tri by boli na juznu stranu. Nevidim v stresnych oknach ziadne pozitiva okrem toho,ze bude viac svetla,ale co z takeho svetla,ked pocas slnecnych dni by boli pravdepodovne tienene. Izby sa prehrievaju.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nie su potrebne tak si nerob z domu sklenik radsej daj svetlovod.
Odpovedať
@jeanluck JA mám otvorenú obývačku (vysoký strop) a tiež som uvažoval dať strešné okno, lebo som sa obával, že v hornej časti miestnosti bude málo svetla. Keď som ale čítal, že pri strešných oknách sú časté problémy so zatekaním, tak som to zamietol. Aspoň som zároveň nezvýšil náklady na stavbu. Svetla je dosť, okná by boli zbytočné. A svetlovod vyjde tiež draho - porovnateľne so strešným oknom.
Odpovedať
@jeanluck Na kieho bo.. sú strešne okna na byngalov?
Odpovedať
Profilova fotka
@jeanluck rád by som len upozornil na ten sklon. Klasické strešné okná do šikmých striech je možné inštalovať od sklonu 15st. Ak tam bude menej odporúčam potom svetlíky do plochých striech (montáž od 0-15st.)...bohužiaľ reputáciu strešných okien kazia hlavne neodborné montáže, tak ako sa to stáva aj u bežných vertikálnych okien. Pri strešných oknách sa taká montáž prejaví veľmi rýchlo a veľmi viditeľne, nakoľko sú umiestnené v streche.
Odpovedať
@hoblinka13 Nmýliš si bungalov s domom s podkrovim?
Odpovedať
@ruren tak isto sa bude prehrievat aj bungalov. Aj ked som sa pozastavila nadtym,naco chcu davat stresne okna na bungalov.
Odpovedať
@hoblinka13 Teraz rozumiem čo si chcela povedať. V tvojom prípade v podkrovy je strecha izolovana, strešne okna alebo vikiere je nutnosť. na bungalove sa strecha neizoluje a okna sú zbytočne. Či tam budu, alebo nie aj tak sa bude pôjd prehrievať.
Odpovedať
@ruren veru niekedy sa vyjadrujem ako hotentot :-D
Odpovedať
Takto - je to vlastne rekonstrukcia klasickeho stvorcoveho domu zo 70 rokov ku ktoremu pristavime jednu velku miestnost (cca 5x8m) ktora bude ako kuchyna a obyvacka. V tejto miestnosti bude strop kopirovat strechu ktora je sikma. A do tejto strechy planujeme tie stresne okna.
Odpovedať
Profilova fotka
strešne okna daju pri spravnej montaží (a samozrejme aj spravnej montaží ostenia tj. SDK popri strešnom okne určite viac svetla ako okna fasadne) ako kolega vyššie spominal problemy so zatekanim su iba dosledok neodbornej montaže ...samozrejme že pri tychto oknach treba ist pri montaži na 100 percent kedže je "narušena" strecha ale ak sa zvoli rozumna firma resp. montažnik nemate sa čoho obavat... a tie rozpravky o prehrievaní podkrovia kvoli strešnym oknam by už mohli skončit :)
Odpovedať
@jeanluck Ten úvodný príspevok k tomu sa fakt nepodobal. Nebude bungalov ani podkrovie, ale obývačka v ktorej keď budeš ležať na gauči sa budeš pozerať večer na hviezdy cez okno.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren Prave kvoli tomu, ze tam bude stazeny pristup a umyvat sa budu akurat tak dazdom, nebudu cire. Ide hlavne o svetlo a dizajn, respektive svetelny dizajn. Znami co ma odradzaju ma odradzaju prave kvoli tomu, ze sa to tazko umyva a zo spodu to bude viditelne. Aj ked pri mliecnom skle neviem-neviem, tam to podla mna nebudeme nejak vnimat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeanluck pri svetlíkoch je možnosť výberu kopule aj z mliečneho/opálového akrylátu/polykarbonátu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?