Prehnuty ram okna

Stretli ste sa niekedy s takto prehnutym ramom okna? Ta medzera medzi vodovahou a ramom napravo je 5mm. Toto kridlo ma sirku 112cm, mam na dome taketo kridla 3 a vsetky su prehnute rovnako. Zvlastne je, ze aj ostatne uzsie kridla su takymto sposobom pri pantoch prehnute, ale nie je to taketo vyrazne. Ide o profily Rehau Geneo.
Odpovedať
1
2
mas krivu vodovahu :-D
Odpovedať
@peto99 bodaj by :)
Odpovedať
Profilova fotka
je to reklamovatelné
Odpovedať
@gashtaan cim je ram sirsi, riziko prehnutia vacsie, na prehnutie je norma, mam dojem, ze su este v tolerancii. Aspon vidis, preco sa v minulosti nerobili velkoformatove okna, prehybaju sa vsetky. Vies, kolko vazi to trojsko?
Odpovedať
@gashtaan Ty kokso! Tak toto je dobrá reklama na Rehau Geneo. Práve včera som bol v jedne firme, ktorá predáva okná z profilu Rehau Geneo, aby mi spravili cenovú ponuku. Predajca ma informoval, že tieto profily sú z kompozitu, ktorý je pevnejší, než "obyčajný" plast a preto do neho netreba dať kovovú výstuhu. Výstuhu dávajú len do rámov väčších rozmerov (napr. balk. dverí, okien na celú výšku steny a pod.). V zadaní som mal aj ja okná s rozmermi cca 1 meter na šírku a u tých povedal, že netreba výstuhu. Z toho, čo ukazuješ, to asi pravda nebude a tá výstuha tam asi dosť chýba. Bol by som zvedavý na stanovisko firmy, ktorá ti okná dodala. Ale vyzerá to, že ten profil bez výstuhy zaťaženie takým veľkým krídlom asi nevydrží. No som zvedavý ešte na cenovú ponuku, ale na základe tejto skúsenosti bude veľmi zvažovať okná z tohto profilu. Jednoznačne to reklamuj a daj nám vedieť, ako si dopadol.
Odpovedať
@gashtaan Aká firma ti to robila? Ja mám objednaný profil rehau geneo 3+ z Trnavy. Aké veľké si mal montážne otvory? Ja mám šxv 1200x1500, dúfam že nebudem mať takýto istý problém. A mám aj okná do montážneho otvoru šxv 1200x2300, a tie mi nechceli spraviť v takejto šírke. Buď zúžiť, alebo teda mi odporučili a to som si aj vybral, hrubší rám krídla. Má o 2,5cm viac, takže sa mi sklenná plocha zmenšila o 2,5cm na každej strane. A je pevnejší tak snáď sa mi tak neohne.
Odpovedať
Ešte pridávam fotku rámu, ktorý mi ukázali ako vzorku. Tam mi udrelo do očí, ževv ňom nie je žiadna výstuha.
Odpovedať
@chrobak7 v tychto vacsich kridlach praveze je vyztuha... aspon tak mi to bolo povedane, ked som to riesil pred vyrobou. Navrhovali mi rozdelit okno symetricky aby tam nemusela byt, ale bol som proti. Divne je, ze naozaj vsetky kridla, aj tie s polovicnou sirkou maju takto na strane pantu prehnutie. @peto99 to sklo moze vazit tak do 40kg. Cital som, ze norma je prehnutie do 1.9mm na 1m dlzky. Toto neviem ci je az tolko.
Odpovedať
@kajo873 toto okno na fotke je dvojokno, 2x1.5m, delene na dve kridla, 70 a 130cm, samozrejme nieco zoberie ram a stlpik v strede, takze toto vacsie kridlo ma realne 112cm na sirku. Tie okna mi robia firma z Martina.
Odpovedať
Tie okna mam uz 2.5 roka, ale poschodie kde mam tieto vacsie este stale dokoncujem, takze sa tam casto nezdrzujem... doteraz som si to nevsimol, ale nedavno som bol vylezeny na rebriku a videl som to okno z akurat uhla ze (ne)licovalo so spodkom ramu a normalne to bilo do oci.
Odpovedať
Profilova fotka
mam nieco podobne ale iny profil a hlavne odtien, ale asi nie az tak vyrazne....vraj to je v norme tiez
Odpovedať
@y2k no pokusam sa o vyjadrenie firmy co mi to robila, no telefon mi nebrali a na mail neodpovedaju :\ Skusim zajtra zase...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan: drzim palce...ale kedze vacsina firiem su len dodavatelia, nie vyrobcovia okien, ocakavam ze sa k tomu aj tak postavia...ze to vyrobca to nie my :-(
Odpovedať
@y2k dik... oni su praveze aj autorizovany vyrobca.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan: v tom pripade som na reakciu zvedavejsi :-)
Odpovedať
@gashtaan ozaj, boli ich uz vycentrovat? nebude to to len nahnute? mozno ho staci zodvihnut, kazde okno sadne po case na pantoch, a take tazke este viac
Odpovedať
@peto99 fakt nemam krivu vodovahu...
Odpovedať
@gashtaan Možno tam tú výstuhu nedali. Máš detektor kovu? Skú zistiť, či tam je.
Odpovedať
@chrobak7 tiez ma to napadlo, no detektor nemam... nevyznam sa v tomto, ale nebude problem take nieco vobec detekovat, kedze v kridle je zabudovane obvodove kovanie?
Odpovedať
@peto99 ale inak hej, aj ich centrovali minule leto... zajtra to nastavim, aj tak musim, lebo kvoli tomu prehnutiu spodny cap sucha o ram okna. Ale ked som to fotil, vodovaha bola prilozena k pootvorenemu oknu, ak sa to prehlo kvoli povolenym pantom, uz sa to asi nevyrovna...
Odpovedať
@gashtaan No pekne si ma s týmto vyplašil. Najširšie okno mám 145cm max. šírku, krídlo bude mať ale o 10 cm menej. No budem to sledovať.Ale to sa stalo asi časom teda ako píšeš.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja mam iny tip, ako som dobre videl pri montazi, to okna je na takej podlozke, mozno ta podlozka nie na kraji ale v tom mieste kde je ten priehyb. Dalo by sa to vidiet ak by si dalo dole zasklievaciu listu. Lebo ok, moze sa stat, ze je profil prehnuty, ale viacero rovnako, to je uz podozrive.
Odpovedať
Farebnou podložkou vycentruje /vyuhluje/ iba do 90 stupnov rám okna, zvesenie na pántoch, podla mna nie prehnutie. Nám to bol centrovať na všetkých oknách a ked si to predstavím, tak asi tento paškvil tým nenapraví. No ale, ak by predsa, tak je to fajn. Za pokus to stojí. Ak s tým nič nenarobíš, dôležité je pozrieť prekrytie rámu krídla s rámom samotného okna. či nemáš fugu, kade ti vlastne bude prefukovať. U nás sa jednalo o neprekrytie-normálne nám bolo vidno cez štrbinky. Držím palce.
Odpovedať
@majkoj toto ma tiez napadlo, ze to sklo tlaci na ram prave na tom mieste, na vsetkych oknach cca rovnakom... ako sa da dat dole ta zasklievacia lista? Da sa vybrat len ta spodna, ci to je "ram" v celku? @staronova ci ide o podlozku pod sklom ci nie, ten ram uz bude aj tak tym tlakom prehnuty a spat to nevratim... nastastie fugy tam nemam ziadne, pozeral som to.
Odpovedať
@gashtaan Skontroluj aj vrch krídla (príp. premeraj uhlopriečku). Ak má krídlo tvar kosodĺžnika, tak je ovisnuté vlastnou váhou. Tomu oceľová výstuha nezabráni, pretože sa v rohoch nezvára. Ak je len prehnuté v strede na spodku, tak to budú podložky pod sklom. M.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan kazda zvlast, ale priznam sa neviem ako, nerobil som to este :)
Odpovedať
@gashtaan ak nemas vysklievaciu lopatku tak si zober spachtlu niejaku co ma obrusene hrany aby si nedoskriabal ram resp. zasklievaciu listu ..... nabi ju do skary medzi ramom a lisou gumov.kladivkom a pomaly pouvolnuj po celej dlzke ramu....ak to budes mat pouvolnovane tak ju len hlbsie zasunies a vyberes tu listu von ....
Odpovedať
@pepa_nr na vrchu kridla je cca 1.5mm priehyb, neviem ci to na foto bude vidno... uhlopriecka vychadza 178.1/178.3mm.
Odpovedať
Toto je kridlo co ma sirku 74cm, tiez je tam podobny priehyb... takto je to vsade.
Odpovedať
@marekrv dik za radu, no neverim tomu, ze by som to pri tom neposkriabal. To by chcelo nieco plastove, nieco ako "spachlu" co sa s nou rozoberaju mobily.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?