Plastové okná trojsklo so vsadenými mriežkami

Profilova fotka
Ahojte. Potreboval by som poradit. Chcem si dat na novostavbu okna z 3-skla s okrasnymmi mriezkami.Bolo mi povedane jednym obchodnikom, ze ak sa tie mriezky vsadia do jednej z komor toho okna, strati zmysel mat 3-sklo lebo sa tym tak zhorsia tepelno-izolacne vlastnosti okien, ze su porovnatelne s klasickym dvojsklom. Viete mi to potvrdit alebo vyvratit? Ja chcem trosklo a manzelka chce mriezky. Ak sa to neda zklbit, niekto bude musiet ustupit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 :-) V skratke - neviem aky staviate dom-klasika, NED ci Pasiv 1- nic proti vkusu tvojej manzelky-ale to sa uz dnes nenosi-len ak ide o situacie ked si to ziadaju pamiatkari 2- ano je to pravda co ti povedali 3- asi vies preco chces trojsklo-tak presviecaj a neustupuj
Odpovedať
Mám trojsklo. Odporúčam. Moja manželka tiež chcela mriežky. avšak pri kombinácii 3 sklo a zlatý dub ju to presvedčilo vizuálne. A fakt sa to "už nenosí"
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 - presne tak...ako ti radia chlapci, všetko je pravda. Jednoznačne si vydup svoje :-D lebo tamto prevedenie je už dávno pasé. Nie je to ani pekné a neplní to účel trojskla. Aj my máme trojsklo, a nevzdala by som sa ho ani za cenu diamantových pásikov. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dom je klasika aj ked projektant vravel ze hodnotami sa blizi dost k NED. Ale ak ma deli od 3-skla len 15% doplatok, myslim ze by som mu dal sancu. Ozaj pri 3-skle treba viac vetrat? Na co si mam davat pozor? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 sucastou projektu je energeticky posudok stavby kde sa docitas vsetko potrebne a co by mal aj v konecnej faze tvoj dom splnat pokial budes dodrziavat postup a nepokusis sa o nejake vylepsenia ktore by pri spravnom prevedeni este tieto cisla vylepsili. Sucastou tohto posudenia je je komplexna sprava posudenia, tepelne straty, merna potreba tepla, o aku energeticku triedu ide, tepelne straty-vypocty tepelnych mostov............... Nemalo by tauspokojit len nejake architektove ustne hodnotenie, ze blizite sa dost k NED. Blizit a priblizovat sa mozes k manzelke ;-) Co sa tyka trojskla........strucne-nie je trojsklo ako trojsklo-zasadny rozdiel u skiel je v hrubkach a samotnych Uckach 0,5 - 0,6 - 0,7 climatope 4-18-4-18-4 , 4-16-4-16-4 a aj u vyrobcov okien-trojsklo je logicky v porovnani s dvojsklom tahsie-trojsklo ma pri kriptone mensiu priepustnost svetla ale i tepelnych lucuv-trojsklo ma lepsie tepelne vlastnosti ale i protihlukove. Takze treba si to trosku popozerat-nastudovat-pozistovat a potom sa rozhodovat. Samozrejme, ze i okenny profil ako taky je dolezity-uz to trojsklo je taka zalezitost (povecme, ze v tvojom pripade zanedbatelna). Vela zdaru. Sne ma tu nebude teraz koli tymto strucnym informaciam niekto dementovat, ale na pisanie ako take by to tu bolo na dlho a tu na fore je tych infosiek uz neurekom-treba si najst cas a trosku to tu preluskat, poprecitavat a urobit si vlastny obraz a usudok. Dobre je potom konzultovat aj u predajcov aby si mal s cim porovnavat.
Odpovedať
Nemalo by tauspokojit len nejake architektove ustne hodnotenie, ze blizite sa dost k NED. Blizit a priblizovat sa mozes k manzelke - peknééééééééé, @tomco
Odpovedať
@ducho77 počet skiel nemá vplyv na menšiu či väčšiu potrebu vetrať o tesnenia ide - ale v praxi treba vetrať takmer rovnako, ak vetráte oknami "takmer NED" - nemám slov, veď takmer NEDmi sú všetky novostavby (ak ich porovnávame so starými domami) Vy sa snažte o dom blízky pasívnemu. Len vtedy to bude dobre postavený dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hmm, no to ste mi dali. :-) To aby som si nastudoval vsetko o oknach. Projektant mi tam urobil rozpis okien na dvojsklo ale ja to chcem samozrejme vylepsit. Ved ako inak. Obchodnici mi tlacia kaleraby do hlavy a uz mam z toho hokej. Dakujem za nazory. Postudujem este a bude zomna odbornik. :-)
Odpovedať
@ducho77 My sme si dali aj zlaté mriežky do okien s trojsklom, hoci nie do všetkých. Predajca nás odhováral kvôli dôvodom, o ktorých píšeš. Ale každému sa páči niečo iné, my dokonca ľutujeme, že sme mriežky nedali do všetkých okien.
Odpovedať
@ducho77 aj ja mám v trojsklo a zlate mriežky síce je to uz 8 rokov a tiez sa mi to páči a manžel si vtedy presadil trojsklo a to tiez v tom obdobi nebola bežná vec všetci ho od toho odhovarali že načo trojsklo a dnes na rodinný dom by som ine nedala
Odpovedať
A já bláhová jsem si myslela, že zlaté mřížky, balustrády a věžičky jsou již pasé. Vidím, že jsem se mýlila. Podnikatelské baroko má holt tuhý kořínek. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
na tuto diskusiu som natrafila nahodou, ked som pozerala, ako sa teraz robia "okna s mriezkou". Na margo nemodernosti, treba sa povzniest nad zlatu mriezku. Toto sa mne osobne paci
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?