Je okno zle vyrobené alebo zle osadené?

Par dni po nastahovani som zistil, ze cez nase najvacsie okno vidno cez skary pri parapete az von :-S Skara je popod stredovy ram okna(2940x2200). Okno je Blue Evolution - 92mm. Dlho som vyberal, zvazoval kazdu stotinu Ug a ked vidim tu fugu, mam zly dojem, vsetko som studoval zbytocne. Viete poradit ci je takto zhotovene/namontovane okno OK? Dom sa bude zateplovat a tuto fugu z vonka prekryje, ale z interieru tam bude stale medzera. Prikladam foto, zvonku som zatlacil slamku ako dokaz ze je tam ozaj skara.
Odpovedať
@brandy12 to su 2 samostatne okna, ktore su spojene pomocou listy. Kedze nie je vidiet viac tazko povedat, preco to bolo takto konstrukcne vyriesene a zhotovene (zeby strasne velke okna?). Nepoznam iny sposob spojenia dvoch okien. Urcite to nie je OK. Ak pojde aj o neprievzdusnost o to viac to nebude v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj zle osadene aj zle vyrobene. Cele zle. Reklamacia ista.
Odpovedať
Okno ako také nemusí byť zle vyrobené a zrejme ani nie je zle vyrobené.Jednoznačne je zlý spoj dvoch okien.Máte tam spojovací profil,ktorý má v strede kovovú výstuhu.Je to bežné spojenie,ale zle prevedené.Nevidno celý spoj na výšku,ale bol buď zle odrezaný,alebo je o to čo chýba dole,posunutý nahor.Spojovací profil by mal mať presne takú dĺžku,aká je výška okna bez podkladného profilu.Výstuha by sa mala kotviť dole do muriva,ale ak to nie sú veľké okenné prvky,mohli ju potiahnuť zarovno s rámom okna a podkladný profil na parapet doraziť v spoji natesno k sebe.Okrem toho,okná sa pri osádzaní majú vypodložkovať,čiže podkladný profil sa nekladie rovno na murivo,ale na podložky a to podľa toho,aké je členenie a typ otvárania okien.Ak to máte v záruke,reklamujte to.Máte na to plné právo.Okrem toho,aj keď to niektorí zaznávajú,pri takomto výrobku ste mali riešiť montáž s tesniacimi páskami.
Odpovedať
Tak predajca bez problemov uznal ze nastala chyba pri montazi. Spojovaci profil treba posunut nadol. Montazna firma u nas vcera bola, skusili ten stredovy ram posunut nadol, samozrejme nesiel, jednak je silno vsadeny do samotnej konstrukcie okna a drzi ho aj omietka z interieru. Montazna firma navrhla ze pridu viacery chlapi, rozoberu okno tak aby sa nemuselo vysekat, ramy vysklia a nasledne stredovy ram posunu nadol. No nemam z toho dobry pocit, pokial nechcem vysekavat okno a rozdrbkat si pekne vyspravene omietky, je to asi jediny sposob. Najviac sa bojim ze ked opatovne zasklia okna a osadia ramy, nebude to uz tak sediet a izolovat ako to ma... :-p
Odpovedať
@brandy12 v každom prípade musia pevné zasklenia vyskliť.Spoje sa montujú tak,že sú prešróbované s rámom okna,čiže by mali skrutky vytiahnuť a potom sa potrápiť spojovací profil posunúť smerom nadol.Ak budú mať šťastie,tak sa im to môže podariť,ale aj nemusí.V každom prípade nejaké vysprávky vzniknú,ale to sa dá všetko opraviť.Opätovným zasklením by nemala vzniknúť žiadna újma na požadovaných vlastnostiach okna.
Odpovedať
@slavikjs Uff, no bodaj by to tak bolo, na tych parametroch okna mi najviac zalezi... Ked to spravia dam vediet ako to dopadlo.
Odpovedať
@brandy12 ak sa im to podarí urobiť bez rozobratia oboch okenných rámov,daj vedieť,ako to urobili.Veľa možností nemajú,predpokladám,že po rozšroubovaní spoja dačo strčia medzi spoj a murivo a páčením (možno aj trieskaním) sa spoj budú snažiť posunúť dolu.Ale v každom prípade po zrealizovaní vezmi do ruky vodováhu a prekontroluj,či je okno vo vodováhe.
Odpovedať
@brandy12 takí odborníci vám montovali ako aj nám....všetko nám radili riešiť silikónom....držím palce, aby pri oprave nevznikli ešte väčšie "straty"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Som dlzny napisat ako dopadla tato reklamacia. Prisli monteri priamo z RI Okien, bolo nutne rozobrat ram, vybrat jednu okennu tabulu, nasledne posunut stredovu cast ramu o par mm a znovu osadit okennu tabulu. Sme spokojny, uz mame aj zateplene, ak sa podari snimok z termokamery, doplnim ho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?