Odstránenie parapetu

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa opytat, da sa parapet odstranit z okna? Teda je mi jasne, ze vsetko sa da :-) ale zaujimalo by ma, ci je to prilis narocne alebo to ide bez vacsich problemov. Chcem totiz kuchynsku linku potiahnut pod okno a parapet mi tam zavadzia a rada by som ho dala prec, dakujem za rady :-)
Odpovedať
dá sa, nemal by to byť problém pre priemerne zdatného kutila.
Odpovedať
Ostrý sekáčik,mierne osekať omietku v styku s parapetou tak 2-3cm nad parapetu pozdľžne. Potom chytiť za okraj vpredu a mykať smerom hore kým povolí. Ďalej je dobré zohnať si pílku zlodejku-pílka len s držadlom na jednej strane bez rámu dlhá asi 35 cm,alebo prinajhoršom plátok z pílky na železo a podsunúť pod parapetu a podrezať po celej dľžke. Potom zasa mykať hore dole a ťahať k sebe od okna. A tu zrazu fijú fijú,doska je vonku. Tento postup sa týka novších okien,kde sú parapety lepené penou prípadne lepidlom. U starých sa to tiež dá,len to dlhšie trvá. ;-) ;-) Trvá to tak 2-3minútky,tomu kto vie. Kto nevie 5minút. Kto je gramblavý,nech si niekoho zaplatí :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andulqa asi už máš premerané, že výška spodku okna je nad výškou pracovnej dosky (85-90) od podlahy. Potom sa už kľudne môžete pustiť do odstraňovania parapety. @dodok ona ale nepísala, z čoho je parapet, či z dosky, plastu, alebo kameňa. Je jedno koľko to trvá, hlavné je, aby s tým nevypadlo aj okno :-p
Odpovedať
V podstate je jedno z čoho parapeta je ak je kamenná alebo terazzo akurát sa viac narobí a okno nikdy nemôže vypadnúť po odstránení parapiet. Jediný problém by mohol byť ak je to staré a niekto parapetu pripevnil klincom durch. To sa dnes nerobí. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?