Je normálne, že hliníkové dvere prepúšťajú teplo?

Dobry den .Chcela by som sa spytat je to normale ze hlinikove dvere tak prepustaju teplo?Ram je AL profil vypln dveri je dvoj sklo .Teplota pocas merania dnu 21 von minus 2.Alebo je nekvalitny profil ramu .
Odpovedať
Profilova fotka
je to normálne, je to kovová konštrukcia.
Odpovedať
Mozem sa spytat,ake su to dvere,resp. profil ramu?
Odpovedať
Je to z jednej firmy v nasom meste aky profil to fakt neviem .Len ma zaujimalo ci aj profil napr Heroal 72 vyplneny pur penou by tak svietil ci by to bolo lepsie .
Odpovedať
Nasla som system Aliplast od Belgickej firmy Aliplast pri ktorých sú jednotlivé komory prepojené plastovými časťami.74 mm.
Odpovedať
@borci to je fyzika, ani prerušenie tepelného mostu tomu úplne nepomôže. Až tie najdrahšie hliníky sa približujú dobrým plastovým rámom. A tiež by som si rád pozrel, termosnímok nezateplených supertehál hoc aj izoláciou plnených, ktoré sa snažia výrobcovia tlačiť na trh. Ten by tiež ukázal pár zaujímavostí.
Odpovedať
@slavoslav chces termosnimku ytong lamda?a Kostolanska kvadr 40 rocna druha foto.mozes porovnat.
Odpovedať
@borci mal som na mysli tehlové murivo vyplnené izolantom (napr Porotherm T Profi) , alebo kľudne aj bez izolantu, tam by to bolo asi tiež vidieť. Tá lambda je s omietkou? alebo holé murivo. Asi si budem musieť kúpiť kameru.
Odpovedať
Myslím,že ten kváder nieje problém ale to,že sa vtedy murovalo klasickou maltou a dnes tenkostennou. Je tam vidieť raster,ale samé kvádre moc nesvietia...Plus veniec-svíci jak besný ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Lambda je sietka plus dva krat lepidlo.Veniec svieti to je pravda ale uz dho nebude bude taky ako zatepleny balkon co nesvieti. ;-) Co ma prekvapilo ze troj sklo lepsie izoluje ako kvadra.Len sme zabudli zavriet mikrovetranie :-) .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?