Investovať do bezpečnosti domu alebo plotu

Ideme stavať dom v casti, ktora je pokladana za skor zahradkarsku oblast. Je podla Vas lepsie zabezpecit samotnu novostavbu - bezpecnostne dvere, specialne okna alebo je lepsie investovat do oplotenia, napr. 2metrovy bezpečnostny plot, brana atd. na oboje nie su peniaze.
Odpovedať
Ak ta niekto bude chciet vykradnut, tak ta vykradne aj tak. Nepriehladny plot zarucuje zlodejom pokoj pri kradnuti, mreze pritahuju pozornost taktiez (foliam never, napriek najsilnejsej folii som dvakrat riesil zlodejov), uz asi ostava len investovat peniaze do navstevy psychologa :) Skor doporucujem nejaky jednoduchy alarm, namontovat niekde v exterieri riadnu trubu, ja to mam skombinovane s gsm modulom, ktory mi hlasi aj vypadky elektriky.
Odpovedať
@akarski ak nemate zatial peniaze na poriadny plot, tak si radsej zabezpecte dom, bezpecnostne dvere su Vam na nic, aj cez okno sa zlodej dostane...., riesenie vidim ako pan nadomnou napisal v alarme, my sme si dali bezdrotovy pred nastahovanim, nemali sme prachy na nejaky speci drahy.... zakladna je v predsieni, po vypadku energie bude fungovat este asi 12 hodin, na oba nase telefony pride sms ked je vypadok elektriny, alebo ohlasi vniknutie do niektorej izby, lebo mame pohybove senzory a na kazdom okne take magneticke, ze ak je alarm zapnuty a okno by sa otvorilo, tak zacne alarm hucat, ze zobudi aj mrtveho.... na tie sms mame katru od O2, zaplatili sme pred troma rokmi 20€ a este stale ich nemam minute, chodi mi kazdy mesiac faktura na par smiesnych centov....
Odpovedať
Jednoznacne alarm, pri nom budes aspon vediet ze sa tam niekto pokusa dostat. Keby si mala otazky tak sa kludne spytaj ja montujem zabezpečovacie systémy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
plot = nahovno, vysoky dava sukromie zlodejovi, akonahle ho preskoci. alarm = nahovno, ktora SBS/policia by uz len isla do zahradkarskej oblasti do 5 minut, ktore bohate stacia na kradez ? pointa je v inom, nez zabezpeceni - pointa je nemat nic cenne a postradatelne, pripadne trezor, ale to je tiez na dve veci vo vacsine pripadov. z celeho srdca by som poradil pasce na medvede, no zial, zlodej je zakonom chraneny, cize nemozem toto poradit, vazne, nie. existuje tu ale zopar moznosti, ako je sprej/farba/lak s unikatnym cislom (mikroskopickym) a svoje cenne veci sa s tym da namazat, dalej nater na okno/parapet - zlodeja to oznackuje. pripadne kamery s fotakom ktore okamzite odoslu fotku, idealne male a skryte, nie na ociach. je extremne otazne, co z tohoto moze byt na Loovensku ako dokaz pouzite, no vzdy sa zidu nejake dokazy.. kedze je to zahradkarske, skor je pointa co najviac znemoznit zlodejovi sa do objektu dostat, aby si vybral menej zabezpecenu chatu/dom. zial, asi takto funguje rovnica zlodej-obet v nasom systeme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?