Extrudovaný polystyrén okolo okna pred osadením. Má to význam?

Chcem osadit okna s paropustnou/parozabranou paskou okolo okien, do novostavby s tahal 380mm, + zateplenie, je chybou alebo dobre nalepit 2cm XPS, okolo okna prech ich montazov? Nezhorsim tym vlastnosti paropriepostnuch/parozabranovych pasok okolo okien?
Odpovedať
Profilova fotka
toto by aj mna zaujimalo, či je to dobre a či to ma význam.
Odpovedať
2cm? nejako malo? Spalety sa robia hrubsie. XPS je zbytocne, staci EPS100 lepsie sa bude rezat
Odpovedať
2 cm stacia, lepsie by boli aspon 3 ale da sa aj 2. Musi tam byt ten XPS, vobec tam netreba pchat EPS ako bolo spominane vyssie. Treba mysliet na to ze to bude medzi ramom a ostenim, takze to musi odlovat namahaniam od kotvenia ramu, preto by tam EPS bol nevyhovujuci. A vlastnosti skary osadenia sa nijak nezhorsia.
Odpovedať
Ja som dával 3 cm a tehlu mam tiež Porotherm 38. Akurát včera sme zväčšovali otvor pre dvere, ktorý tiež idem vylepiť XPS 3.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Nema niekto fotky ako tam lepil ten xps? Neni potom problem s praskanim omietky?nepracuje? lepisa na celu sirku tehly/ytongu alebo len na sirku okna? dik za fotky ak man iekto 8-)
Odpovedať
Preco to chcete vylepovat polystyrenom? Nema tam ziadne odpodstatnenie, zbytocne si zmensujete svetlost otvoru a oslabujete uchytenie okna. Ostenie iba zarovnajte (lepidlom, maltou...), pre montaz okien pouzite expanznu pasku (napr. Illbruck), pripadne v horsom pripade pur penu a parotesne pasky po obvode. Pri zateplovani ram aj tak prekryjete fasadnym polystyrenom/vlnou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?