Akým spôsobom osadiť vchodové dvere?

Je lepsie osadenie vchodovych a terasovyh dveri na spaliky a potom nejako domurovat (neviem sice ako), alebo najprv domurovat a potom nahodit dvere? Viete mi pls povedat pre a proti pre jednotlive postupy? diky
Odpovedať
najprv si to domuruj je to lahsie
Odpovedať
Už som to tu písal viac krát. Najlepší spôsob aj z hľadiska tepelného mostu je dať si pod dvere rozširovací profil a nechať si len minimálnu medzeru na vypodloženie a zastriekanie penou. Je to plastový profil pod celý prah,prípadne aj svetlík ak ho máte. objednajte u dodávateľa dverí.
Odpovedať
@dodok no asi profil nebudeme kupovat, vidim to skorej na predmurovku
Odpovedať
@stano8 dik, tiez to tak vidim, dufam, ze sa nesekneme vo vyske
Odpovedať
Rád by som vedel čím chcete podmurovávať dvere. Z vnútra budete dávať izoláciu a bet.poter zvonka betón možno dlažbu a podmurovaním si zabezpečíte fajn tepelný most. Potom budete naháňať výrobcu,že vám cez hliníkový prah ťahá zima alebo vám namrza dlážka,či dlažba. Všetci dnes dávajú okná na pásky ale dvere sa odfláknu. Buď profil alebo betonáž s prerušeným tepelným mostom.
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka ja som dvere osadil XPS.
Odpovedať
@dodok a ked to posadime na ytong (z toho mame postaveny dom), a sokel zateplime, tak by to malo byt ok, ne?
Odpovedať
Jasné teoreticky áno,problém je,že dokážete zatepliť bočnú hranu podmurovania dajme tomu 15cm ale potom koľko betónu dáte po úroveň prahu z vrchu aby bol únosný-teda ak tam bude terasa a dlažba.To v prípade ak bude ytong zarovno vonkajšej hrany prahu. Ak bude prečnievať cez šírku prahu,tak ten kúsok nedokážete zvrchu zatepliť vôbec,keďže výška/hrúbka/prahu je cca 2cm. Neviem či chápete ako to myslím.Skôr by som navrhoval majkoj postup na xps. Len pozor na únosnosť..
Odpovedať
Ešte poznámka-ľudia sú ochotní dať za pekný obklad plno prachov ale za profil pod dvere na 30-40 rokov je nejakých 15eur za meter veľa??? Koľko to spraví na dome? 1dvere 1 terasa 60-70 eur?
Odpovedať
@dodok a ako vyzera taky profil? normalne len kus plastu?
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka vyzerá to asi takto
Odpovedať
@puxo diky za ukazku, asi pojdeme do rozsirovaku - aku si dal vysku? ked mozem dat do podlahy 17 cm( zateplenie +podlahovka+poter+dlazba) tak aj ten rozsirovak bude 17 cm, ze?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@authorka výšku si predsa určuješ podľa zloženia podlahy a dávaš ju rovnakú ako na vchodové dvere, tak aj na balkónové a terasové v celom dome, takže to záleží na Vás z čoho a v akej hrúbke bude robiť podlahu - mne konkrétne to vyšlo polystyrén + systémová doska + anhydrit + nivelák + vinylová podlaha cca 23cm
Odpovedať
@puxo preco si dal na anhydrit aj nivelak? jeden z dovodov preco davam anhydrit je aj to, aby som potom nemusal davat nivelak. Na vinyl kolko potrebujes? 1-2cm?
Odpovedať
@dodok ahoj, neviem ci chapem to co si pisal. popisem ti nas pripad a ak sa ti da porad mi ako nato. Stavba je z ytongu, podlaha bude mat 24cm, cize v oblasti dvier mame nalepeny jeden rad ytongu a ten znizeny o 2cm...no a nato pojdu dvere. Vnutro: 17cm eps a potom pojde 7cm betonovy poter. Z vonku: pojde betonovy schod...ale medzi betonovy schod a ytong pod dverami pojde 12cm XPS Je to takto spravne, alebo velmi zle:-) dik
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka musel som dať na anhydrit nivelák kvôli tej vinylovej podlahe - tiež som s tým neplánoval ale aby som mal záruku na vinylovú podlahu, tak musí byť nalepená na stierke a nie na potery. Moja vinylová podlaha je hrubá 2,5mm a druhá čo je v detských izbách dokonca len 2mm, takže žiadny 1-2cm. Preto musíš mať jasno v tom akú podlahu a kde ideš použiť predtým ako naleješ poter.
Odpovedať
@puxo a aku vinylovu si daval?spokojnost?
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka dával som Gerflor Insight Wood - Malua Bay, Gerflor Insight Wood - Long Board a Gerflor Artline Wood - Twist
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?