Z akého materiálu kúpiť sedačku?

Poraďte, ktorý materiál je najlepší na údržbu a najkrajší na pohľad:)
Odpovedať
ahoj, mame v ponuke uzasnu novinku, je to latka s vysokym vlasom skoro ako mikroplys, ale je to latka....v pripade zaujmu posielame vzorky a davame v nej robit aj sedacie supravy...po uprave bude aj na stranke
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si kupili z polyuretanu. Vyzera to ako koza, ale nie je to take studene. A vraj to vydrzi rovnako dlho ako kvalitna koza. Rata sa to na oderi nasa ma 100.000. Aka bude realita neviem :), zatial ju mame od aprila kupena v Kika. Manzelka vravi, ze sa dobre cisti a lahko, len casto... Mame totizto bielu...
Odpovedať
my máme doma ešte látkovu z čias socializmu a ako na podiv ešte stále kvalitne drží. Nie je to už to čo to bývalo kedysi, ked sme po nej ako deti skákali ale nerozpadla sa len je trocha rozkývaná. myslím že keby som si kúpil tearz sedaciu súpravu tak takú dlhú dobu by nevydržala ani jedná.
Odpovedať
podla mojho laickeho usudku by sa sedacka mala kupovat skor podla toho, ako sa na nej sedi, nie ako vyzera na pohlad. ale ako pisem, nie som na to odbornik. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nepoznam nikoho s kozenou sedackou, kto by cez nu nemal prehodenu deku. ja by som sla do latkovej, minimalne co sa sedacej casti tyka.
Odpovedať
je to vsetko pocitova vec, kozena ma peknu vonu, dobre sa osetruje, chce ju mnoho ludi, ale zaroven si je potrebne uvedomit, ze pri kozenej sedacke zmenite spravanie, minimalne preto, ze nakladnost pri kupe je vacsia ako pri latkovej, a uzivate s respektom, aj nepriek tomu v zime vam ne nej bude chladno, lepi sa na telo. Latkova je lepsia, mnohe farebne variacie, opravi ju v pripade poskodenia bezny calunik, doda pocit domova a tepla.
Odpovedať
@milotaa Máme už druhou koženou sedačku (obě mám v albu) a žádnou deku přes ní teda nedáváme. Když je kůže kvalitní, je příjemná, dobře se udržuje. Původní sedačku jsme měli 10 let a byla jako nová, ještě jsem ji dobře prodala. A přesně jak píše @toox, je to pocitová věc, my jsme spokojeni a látkovou bychom nechtěli.
Odpovedať
kozenu..lepsia udrzba -nechyta to prach, ked to olejes len utres..dieta popise lahko ocistis..a ked je kvalitna koza je tam prijemne aj sedenie aj pocitovo na dotyk..mne sa na nasej v zivote nestalo, ze by sa mi potil zadok v lete abo mi bola zima v zime
Odpovedať
Profilova fotka
@henyka86 co sa tyka udržby, tak jednoznacne kožena. mame uz druhu, podobne ako aneri som prvu predala po skoro 10r ako novu :) v zime mame na nej lahucku tenucku decku, fakt tenku, ale to skor pre pocit, lebo koža sa po chvilke prisposobi teplote tela, je to skor o tom, kto na kolko stupnov kuri... ked ma niekto v obyvacke 21st, taku mu je na koži zima.. ked kuri na 24, tak nie :) lebo aj koža ma 24... Udrzba je rozhodne lepsia, netreba nic riesit, vsetko zide dole , max. na perá pozor pri detoch, ale aj na to su pripravky, pripadne cif s teniskou a jemna handricka, nic drsne..... inak pohoda.... V lete sa na nej nelepime, kvalitna koža sa nelepi... skor koženka...
Odpovedať
koza :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 aj my mame kozenu a ziadne deky nemaaame :D.... to mate len v hlave, ze je to studene... :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
V byte máme koženú sedačku, do domu už nechcem, určite bude látková, aj keď manželka namieta :) Ako katrin21 píše, nelepí sa v lete, to je pravda, ale mne hrozne vadí v týchto teplách (nemáme klímu) že sa na nej potím....som normálne nesvoj keď mám na nej sedieť v tom teple :-S A to máme aj prehodenú "deku", ale nepomáha :) A manželka je chladnokrvná (nie ku mne ;-) ), takže v zime keď je v byte chladnejšie, je aj sedačka chladnejšia, áno, po pár minútach sedenia sa "zohreje", ale keď sa prevaluješ z jednej strany na druhú a opreš sa o chladne operadlo...nič pohodové. Tak ako píše katrin21, ak má v dome príjemne teplo, bude aj sedačka rovnako teplá. Pre údržbu a vzhľad určite koža. Malé deti už nemáme, takže do dobu určite látka.
Odpovedať
A čo tak kvalitnú sedačku z prírodného ratanu? Prípadne dotazy zodpovieme na tel.čísle uvedenom na stránke www.ratanovesedacky.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, prosim vas o radu. kupili sme novu sedacku z eco koze. Je uz rok pouzivana. Po rozbaleni a zmontovani citit z nej zapach. Neviem ci je toí zapach koze alebo nejakej chemie. ten pach je dost intenzivny. Ked na nej sedim dlhsie zacne ma boliet hlava. Ked vyvetram je to ok, ale za chvilu je tu pach opat. Prosim o radu. Je to normalne? Poradte ci mozem kozu niecim umyt alebo ako ten zapach odstranit.dakujem
Odpovedať
@janca121 asi to bude len ta chemia, eko koza je totiz len napodobenina- polymer a ten moze obsahovat zvysky nejakych prchavejsich latok (zmakcovace a tak). Ale to sa casom odpari, zvlast vo vykurenej miestnosti. Takze len vetrat a vetrat, nic ine ma nenapada :-)
Odpovedať
@janca121 este ma napadlo mozno pouzit nejake absorbery, take ako v chladnickach, a nejak to naukladat dovnutra..?
Odpovedať
@henyka86 Chystáme sa v blízkej dobe kúpiť tiež sedačku. Podľa referencií od známych mi najlepšie vychádza tkanina Teflon, Napoleon,... V prípade, že sa na ňu niečo vyleje, zostane to na nej a ľahko sa to dá zotrieť servítkom. Kamoška má sedačku z Teflonu smotanovej farby, nevie si ju vynachváliť. Má ju už 5 rokov a pri dvoch malých deťoch je ako nová. Vraj sa dá ľahko vyčistiť. Ja čakám na výstavu v NR.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 este lepsi ako potak napoleon maju vo phase potahy z rady exclusive,odporucam
Odpovedať
@nana85 Predpokladám, že cena sedačky Phase s poťahom rady exclusive je cenovo zrovnateľná so sedačkou s kvalitnej kože. Mnohí výrobcovia ponúkajú poťahy vyššej rady Teflonu. Viem si predstaviť kvalitnú sedačku za rozumnú cenu od slovenského výrobcu, určite nie Phase. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 jasne,ale tie potahy su uplne ine,teflonu sa nepodobaju vobec
Odpovedať
@nana85 Ani nemajú s Teflonom nič spoločné?
Odpovedať
My máme doma sedačku z látky typu "Nostra", konkrétne tmavosivú, má 73 000 tých Martindale (odolnosť voči oteru), je to taká príjemná vrecovina, ktorá naozaj vydrží... Posielam aj vzorku ako to vyzerá > http://www.sitsed.sk/latky?p=26#content (druhý riadok)
Odpovedať
Profilova fotka
@janca121 ahoj, to sa nedá umyť, neumývaj to iste vodou - lebo to zlúpeš úplne... Nechcem ťa strašiť, ale eco - koža to je asi tá najhoršia voľba....je to iba "nastriekaná farba" na látke (neviem, presne ako sa to volá), zbadáš za také dva roky, ako sa to pekne zlupuje, my sme dali za prvú sedačku z eco kože 1.300€ - nová bola krásna, ešte sme kúpili masív, aby bola robustnejšia, krásna, tmavá hnedá - za tri roky sa začala postupne olupovať, ako keď prebehneš žehličkou po fólii - ak ju máš ešte v dobrom stave - zbav sa jej čím skôr - predaj a investuj do koženej, taká ťa prežije :) PS: aj naša zapáchala, pripisovali sme to tomu, že je nová, časom to vypáchne, ale nie moc, máme ju ešte doteraz, sedacie časti sú prečalúnené + opierky, korpus je pôvodný - no vyzerá strašne - už ju nepredáme ani za 100€.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 to netusim,nie som z oboru,ale mala som aj teflonovy potah,nebol zly ale na tu udrzbu ked to porovnam tento je lepsi a aj sa mi viac paci,mam tmavu sedacku a s teflonovym potahom to nevyzera moc dobre,lebo ten "pise"
Odpovedať
@nana85 Viem, niektoré druhy teflonu nechávajú mapy podľa smeru ležania vlasu, ale zase pri bledej sedačke to nie je až tak naškodu keď sa trocha ufúľa. ;-) Ja mám vysnívanú smotanovú sedačku, tak dúfam, že na výstave v NR čosi vyberieme.
Odpovedať
koža a drevená podlaha....všetko príjemné na dotyk,ale zmení ak sa ošetrí lakom,t.j ak je menej kvalitná koža,je tenšia a tak ju zafixujú dostatočnou hrúbkou laku...to isté s drevenou podlahou
Odpovedať
@bubulka722 s poťah. látkou napoleon mám zatiaľ dobré skúsenosti. Naozaj sa ľahko vyčistí - už som čistila makeup, pero, čokoládu, jediné čo mi trošku prekáža, že je na nej vidno prach - mám tú najsvetlejšiu - takú smotanovú - sedačka je inak od Phase používaná necelý rok - uvidíme, čo bude ďalej. O niečo kvalitnejšia by mala byť poťah. látka carabu - tiež ju Phase používa - vyzerá ako napoleon, ale mne sa carabu nejak nepozdávalo - napoleon viac lahodil môjmu oku,ale aj na dotyk mi bol príjemnejší - treba popozerať, vyskúšať :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?