Sú lepšie do obývačky parkety alebo dlažba?

Ako ste sa rozhodli vy a prečo?
Odpovedať
ahoj, my este vahame, ale asi si vyberieme parkety, aj ked mame podlahove kurenie... dovod je taky, ze sa bojim ci dlazba nebude studena v lete, predsa len uz sa nekuri ani polovicu roka, takze tak... a aj deti ked sa budu valat po zemi, bude to teplejsie.... rozdiel v udrzbe parkiet a dlazby nevidim.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať dlažbu..z viacerých dôvodov: - obývačka je na prízemí (z hľadiska praktického, kvôli udržiavaniu čistoty je lepšia dlažba,keďže zo záhrady sa určite nanosí..) - máme podlahové kúrenie - dlažba sa mi viac páči, moderný dizajn :-) to je môj štýl
Odpovedať
Ved my sme sa tiež rozhodli na poslednú chvílu pre podlahové. Ale boli sme práve včera na návšteve a tam kde mali dlažbu bolo teplejšie, ako tam kde mali laminátku. Tak teraz fakt neviem. Drevo alebo lamino je útulnejšie, dlažba zase elegantnejšia / ak je nejaká pekná lesklá/, ale ako píšeš aj chladnejšia.
Odpovedať
Profilova fotka
laminát alebo parkety sú izolanty, nevedú dobre teplo z podlahového kúrenia.. + tá údržba - ja v tom rozdiel vidím, laminát sa skôr zničí, keď človek má každú chvíľu utierať lamino, ďakujem pekne.. a zase v lete je to super, lebo dlažba príjemne chladí..
Odpovedať
Profilova fotka
okrem toho,vraj to teplo parketám nerobí dobre, časom sa vraj "rozchádzajú".. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme a tiež rozhodli pre dlažbu. z obývačky sa vychádza na terasu, a pri predstave keď by mi chodilo 20 ľudí pri záhradnej párty po parketách alebo laminátke na WC, do kúpeľne alebo do kuchyne mi došlo zle. Aj keby sme dali palubovku, čo sú drevené laty, tak sa za pár rokov skrútia, treba ich brúsiť a prelakovávať. Okrem toho máme obrovské okná, a slnko vytiahne farbu na lamináte aj na dreve. Tak sme dali lesklý gres, pod tým máme na dokurovanie elektrické kúrenie Devi. A keď sa oprie slnko tak tú dlažbu nádherne vyhreje (laminát nie). My sa na dlžbe neváľame, takže sa nám studená nezdá. Deti síce ešte nemáme, ale na to váľanie zasa bude detská, takže neľutujem. Dlažba je super vec
Odpovedať
my máme dlažbu... sami sme si ju síce nevybrali a kúpili dom aj s ňou, ale je to super vo všetkých ohľadoch... jediná jej nevýhoda može byť, že je tvrdá a kvoli klbom asi treba nosiť pružnejšiu obuv.... najviac sa mi páči masívne dubové drevo (žiadne tenučké parkety), ale kde ho a nanho zobrať, že ;-) dlažba je tesne za ním potom iné drevo, marmoleum.... a laminátovú podlahu celkom na koniec- na drevotrieskovej doske nalepený prelakovaný papier dakujem pekne - jednoducho ju nemám rada- ale to je iba moj subjektívny pohlad
Odpovedať
my sme sa tiez rozhodli pre dlazbu. podobne ako fluerette, tiez sa z obyvacky vychadza na terasu a neviem si predstavit ako by sa mi ludia promenadovali po parketach rovno z terasy. mame podlahove kurenie, takze chlad odpada a podobne - na valanie su detske izby.
Odpovedať
Ved aj nám sa vychádza z obývky na terasu aj z jednej aj z druhej strany. Len škoda, že som na to nemyslela skor, práve sme kúpili lesklý gres do chodby, mohli sme ho kúpiť aj do obývačky aby to bolo pekné rovnaké. Do chodby sme kúpili 30 x 60 cm, ale do väčšej miestnosti sa mi páči štvorec. Alebo je to jedno, ako moja mama hovorí len aby sme boli zdraví.
Odpovedať
Profilova fotka
podobna tema: http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
ak by som mala podlahove mozno by som to riskla s dlazbou, aj ked mne to na obyvacku pride na pohlad dost chladne.. bez podlahoveho jednoznacne drevene podlahy.. su najteplejsie... dnes uz lutujem aj, ze som nedala spat do kuchyne laminat.. dlazba strasne chladi, aj ked byvam v byte a nie na prizemi..
Odpovedať
Profilova fotka
skorica - presne, aj my chceme mat vsetko v jednom tone, preto davame dlazbu na cele prizemie rovnaku - obyvacka, kuchyna, chodba, hostovska.. vyzera to opticky velmi pekne, nekúskuje sa to .. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj nanyka, ja keby nemam drobca tak volim urcite dlazbu. mame podlahove kurenie, cize by bola pekne prehriata a v lete zase fajn studena. okrem toho budeme mat vsetko zariadenie kuchyne a obyvacky v laku a leskla velkopolosna dlazba alebo iny podobny material by bola urcite nadherna ( ten styl sa mi velmi paci ) - ALE mam krpatu dcerku - ma 1,5 roka a stale sa mi mota okolo noh - nefandim si ze bude do nejakeho veku 4-5 rokov travit cas v detskej ked bude moct byt s nami v obyvke ( vlastne mame aj tak dimenzovany byt aby sme travili najviac casu prave tam kedze je to obrovsky priestor )... keby som chcela len malicku, tak by som asi nad tou dlazbou stale uvazovala lebo je to krasna vec... ja chcem ale viac deticiek co by znamenalo za nasledujucich 5-6 rokov stale niekto bude na zemi v obyvacke a ta dlazba mi pride tvrda uz len kvoli padom deticiek ( ked sa ucia liezt, chodit ... par padom mame za sebou ) - druha vec je ze sa prijemnejsie chodi po dreve ako po dlazbe... - ja som sa tentokrat rozhodla proti dlazbe... - za nejake roky ked deti odrastu by som ale urcite volila nieco leskle, krasne :-) ( ak sa mi to vtedy teda este bude pacit - lebo si pamatam ze pred nejakymi 5,6 -timi rokmi ma to absolutne neoslovovalo, paci sa mi to posledny rok, dva... uvidim teda co zase bude za tych 5,6 8-) )
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj dai, no úplne chápem tie dôvody..no ja napriek tomu volím dlažbu.. inak presne ako spomínaš - môj vkus sa tiež mení dobou..ale teda je to stále niečo v modernom štýle.. veľakrát sa mi stáva, že sa mi niečo páči a následne to nechcem, lebo to má každý :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?