Orientačná cena realizácie krbu

Ahojte, dostala som návrh ako by mal vyzerať náš krb. vedeli by ste mi niekto poslať orientačné ceny aj s prácou. ide o dom v Bernolákove. Pre viac info pošlem potom do správy Ďakujem
Odpovedať
@martanka88 Už som to raz písal v inej téme, ale skopírujem to aj sem. Najdrahšie na krbe je krbová vložka. Ak tam kúpiš vložku z Merkury Market za 500 EUR, tak ten krb možno postavíš do 3 tisíc. S tým, že komín nie je v tej cene, predpokladám, že ten už je postavený. Tu je ten text z inej témy: Odpoveď bude - krb ťa môže stáť od 2000 aj do 5000 EUR. Skús si najprv niečo prečítať o krboch, aj tu na modrej streche v starších témach a potom budeš mať aspoň ako taký prehľad. Lebo krb, to máš: 1. krbovú vložku 2. komín 3. obstavanie krbu 4. nejaké obklady 5. prácu krbára Ad1 - krbovú vložku zoženieš aj za 300 EUR z nejakého hobby marketu. Lepšie stoja cca od 2000 a špičkové sú aj za 4000 a viac. Pri dvojstrannom krbe rátaj taký priemer 2500 €. Ad 2 - Komín záleží od značky a výšky budovy. V podstate ho kúpiš od 500 do 1200 EUR. Ad 3 - materiál na obstavanie, ak chceš len teplovzdušný, tak stojí pár stoviek EUR (cca 400). Ak chceš sálavý (akumulačný) tak materiál bude ešte o pár stoviek viac (o cca ďalších 400-500). Ad 4 - tu je to len na tebe, aké obklady si vyberieš. Ak žiadne, tak to je najlacnejšie riešenie. Ad 5 - niekto ti to musí urobiť a za to si niečo vypýta. "Majster" z hospody to možno spraví za 100 EUR plus basu piva. Skutočnému majstrovi zaplatíš od 500 vyššie. Ak nechceš mať problém s kolaudáciou, budeš musieť to nechať spraviť kvalifikovanej osobe, aby si dostala certifikát o výstavbe krbu. Ja napr. mám v rozhodnutí o zriadení MZZO (malý zdroj znečistenia ovzdušia), že pri povolení do prevádzky musím preukázať, že krb bol postavený kvalifikovanou osobou. V každom prípade, ak nechceš krb len pre okrasu, tak musíš rátať s investíciou cca 3500 - 4000 EUR najmenej (plus cena komína).
Odpovedať
@chrobak7 ahoj dakujem za info. ja s tým rátam že to nie je lacná investícia. komín máme už hotový. takže mi skôr ide o to kto to spraví :) a preto som poslala ako to má vyzerať a či je tu nejaký šikovný krbár, ktorý mi spraví cenovú ponuku. pre bližšie detaily si to potom dohodnem s ním :)
Odpovedať
@martanka88 Je tu krbár, vystupuje pod menom reward: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... Ale on je profesionál. On pacuje len s top značkami krbových vložiek. U neho rátaj s o niečo vyššou cenou, kvôli cene krbovej vložky. Krb s vložkou z nejakého hobby marketu ti neurobí. Ale skús ho osloviť, nech ti dá cenovú ponuku. Iného krbára tu nepoznám.
Odpovedať
@chrobak7 @martanka88 tohto majstra kachliara @reward odporucam aj ja, robil nam krb a sme maximalne spokojni.
Odpovedať
@kikuleenka @chrobak7 dakujem vam pekne idem mu napisat :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?