Obývačka s krbom alebo bez krbu

Poradte mi prosim, ideme si stavat domcek a planovali sme si dat do obyvacky krb...ale v poslednej dobe dost casto pocujeme same negativa na krb v obyvacke.Aj cenovo ze vyjde drahsie domcek aj ze je neporiadok(prach,cierne steny...)Dakujem za prispevky
Odpovedať
to je jedna baba povedala. ked sa naucis dobre ovladat krb nebudes mat prach spinu cierne steny. netvrdim ze prach vobec vzdy trosku bude ale podla mna je to super vec. napr v takomto pocasi netreba este kurit len hodis polienko a mas teplo. my napr este nekurime a dufam ze este aspon dva tri tyzd. vydrzime. cenovo zalezi aku vlozku vyberiete.
Odpovedať
Profilova fotka
@timotejko2 Sa mi paci veta:Aj cenovo ze vyjde drahsie domcek...To akoze v akej cene chces krb,ked je takou obrovskou polozkou v tvojom vystavbovom rozpocte? Ja ho mam a presne ako @mima1 v nom vidim iba prednosti.Osobne by som ho ak by som staval,volil opat.
Odpovedať
Profilova fotka
Dom bez krbu by som nechcel, podla mna tam jednoducho patri. Vytvara neuveritelnu pohodu a atmosferu hlavne cez zimu... Po sankovacke alebo gulovacke ci prechadzke neni nic krajsie ako plamen v krbe, praskot dreva, teplucko, pohodicka. Zadymene steny su blud.
Odpovedať
Este by sa tu mohli teraz na oplatku ozvat nejaki odmietaci krbov v panskom vydani... Ktorym je zatazko raz do roka popilit par polienok a poukladat pod pristresok... Neviem sa dockat ich estrogennych vylevov, aka je okolo toho neuveritelne umorna robota...:-D BTW Ja som tiez za krb, aj ked zase zadarmo to nie je... Komin, krbova vlozka, vyduchy atd... to vonkoncom nie je len tak uchytkom... A nech si uz hovori kto chce co chce... Treba aj "zlahka" castejsie malovat... :-D Ale to nas predsa neodradi...
Odpovedať
My sme sa tiež rozhodli pre krb, hlavne z romantického hľadiska :-D neviem kedy ho budeme mať kvoli financiám, ale urobime aspon prípravu - to znamená komín a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna sssssssssssssssssssssssssssssss :D :D :D
Odpovedať
ono je aj dolezite kde by ste ten krb dali, cize jeho umiestnenie v dome, aby nemal len esteticku funkciu(v takom pripade by som osobne do toho neinvestovala) ale bol aj funkcny - daju sa nim vykurit izby.
Odpovedať
Profilova fotka
a mame to tu zase :-D :-D no.. co povedať.. podla mna je krb fajn , je to super vec a suhlasim s tym, co napisala mima a zirafak :-D ostatne v inych temach .... opakovanie je sice matka mudrosti, ale..... dnes budem strucna.... Radsej :-D
Odpovedať
dakujem za prispevky :-)
Odpovedať
@timotejko2 co tak biokrb
Odpovedať
Článok sa načítava...
@timotejko2 no tak mi mame tiez krb,ked sme stavali,nevedela som si to bez neho predstavit,sme si povedali,ze clovek nikdy nevie co sa moze stat a je to dobra alternativa co sa kurenia tyka.Mame aj prieduchy do izieb.Ten neporiadok okolo neho podla ´mna nie je taky hrozny... Lenze teraz ho uz druhy rok nepouzivame,ani cenovo sa to neoplati,manzel vypocital to drevo a vsetko okolo toho a vyslo nam to rovnako ked zapneme normalne kurenie,takze uz ho vobec nepouzivame a dnes by som bola rada keby sme ho nemali,vobec by mi nechybal.Ale neukaze zle v obyvaku :-)
Odpovedať
Je to zrejme vec názoru, my sme mali krb v rodnom dome a moc sme ho nevyužívali, musíš mať drevo v obývačke, samozrejme okolo toho bordel, nejaký chrobáčik, potom prach a popol, no neviem. Jeden brat si postavil dom s krbom, druhý bez krbu, vyjadril sa že by ho nechcel ani zadarmo a ja som si postavila tiež bez krbu. Takže rozhodnúť sa musíš len ty.
Odpovedať
a co tak krb, do ktoreho sa bude topit zo zadu t.j rovno z technickej miestnosti?Dakujem za vase navrhy.
Odpovedať
@timotejko2 aj taký nájdeš tým máš obývačku bez bordelu, no krb je vždy nech je akýkoľvek viac pre efekt, relax ako pre kúrenie drevom na to je najlepšia , najúčinnejšia splynovacia pec
Odpovedať
@timotejko2 topi sa vo vode... v krbe sa kuri
Odpovedať
presne ako u nas! ja krb chcem a priatelka ani nie,ze bude bordel,ze ho treba umyvat a tak. Pre mna ten argument nestaci. Je to aj pekny doplnok a da sa na tom kureni usetrit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?