Ako doladiť farbu obývačky k týmto prvkom?

Podlaha agat vintage, nabytok biely lesk, sedacka - bledoseda (alu), doplnky chcem tyrkysove. Aku farbu steny by ste zvolili? Budeme vdacni za kazdu radu, inspiraciu... ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja stenu bielu, no jednu by som ozivila tyrkysovou. Mozno aj nejaka tyrkysovo-seda tapeta by bola fajn. A skusila by som par doplnkov aj zltych, nech to nemas take studene. Inak krasna kombinacia.
Odpovedať
@origalaxis vdaka za radu, nad tapetou som aj ja rozmyslala, skusim nieco pozriet. Zvazovala som aj bledohnedu farbu, myslis, ze to by uz bolo vela farieb? Seda, biela, tyrkysova a bledohneda? Kombinacie zltej a tyrkysovej som uz videla, je to pekne, len na mna asi dost odvazne.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, podla mna to potrebuje oteplit, hneda je vyborna, len pozor, aby miestnost neposobila prilis tmavo. To je ale aj o tom, kolko tam bude akej farby a aj o svetelnych podmienkach. No a tu zltu som myslela v mensom zastupeni, ako tyrkysovu, len na minime doplnkov a ziadne velke plochy.
Odpovedať
@elcaspo Vybral/vybrala si si dokonalú kombináciu zimných farieb. Ak máš bielu sedačku, nenechávala by som biele steny ale nedala by som ani príliš tmavé. K tyrkysovým doplnkom by som zvolila svetlý odtieň z tej podlahy - hnedosivú - popolavú ale bledú farbu. Tapeta by celý interiér určite oživila a nemusí byť v zásade ani moc výrazná aby nebola príliš dominantná. Z iných farieb by sa ešte hodili jemné odtiene fialovej-levanduľovej, sivomodrej alebo studenej zelenej.
Odpovedať
@origalaxis svetla je tam dost, su tam dve okna, jedno mensie na juh a druhe na zapad, tak s tym by nemal byt problem ;-)
Odpovedať
@violano1 vdaka za radu, mam doma vzorkovnik farieb, tak skusim najst bledy odtien podlahy, tento napad sa mi pozdava. Fialovej farby by mohlo byt aj par doplnkov okrem tyrkysovej, prip. aj trochu fialovej na tapete, co myslis?
Odpovedať
@elcaspo Pozri sa na moj album, mam presne tento potah na sedacke, stenu za sedackou som dala kombinaciu tmavo fialovej a tmavo hnedej, ale koberec a dopnky mam cyklamenove. Inak super latka, mam ju vyse roka, maximalna spokojnost, stale vyzera ako nova. Priprav si ale destilovanu vodu, len s tym mozes cistit, nie s obyc, ostali by flaky...
Odpovedať
@elcaspo Myslím, že áno, veď doplnkov býva viac a netreba sa držať len jednej farby.
Odpovedať
@zuzka4444 dakujem, mas to velmi pekne zladene! Si tusim fanusik fialovej, ja zasa tyrkysovej, aj kupelnu budem mat bleducko tyrkysovu. Tak snad budem aj ja spokojna s latkou, na tu destilku ma upozornovali...
Odpovedať
@elcaspo Tie farebne obdobia sa mi menia, dlho som mala modro-tyrkysovo-biele obdobie, fialova ma chytila pred cca 6 rokmi. Len dufam, ze ma este dlho bude drzat, tie zmeny su nakladne :-). Ludia vraj inklinuju k farbam podla toho, v akom su prave rozpolozeni. Tyrkysova: Pozitív.: priateľstvo, družnosť, komunikácia, vynaliezavosť, sebavedomie, pôvab, humor, príťažlivosť Negatív.: náladovosť, vzťahovačnosť, túžba po uznaní Tyrkysova a aj ine odtiene zelnej - Majú ju radi ľudia odvážni, tvoriví, tvrdohlaví a samostatní, ktorí vedia viesť iných, ale i ľudia, ktorým chýba prispôsobivosť. Odmietajú ju ľudia originálni, ale i ľudia zaujatí, sklamaní, či vnútorne neistí. Posilňuje zrak a pozitívne ovplyvňuje mozog a oči.
Odpovedať
@zuzka4444 pekna charakteristika :-) , tak drzim paste, aby sa ti skoro nezunovala. Ty by si to mala veru nakladne - lustre, dvere, zastena,.... Ja planujem dat tyrkysove len take doplnky, co lahko vymenim -tapetu, zavesy, koberec, vankuse a take male blbosticky. Len sa asi potrapim, lebo v tej tyrkysovej farbe toho vela nie je :-|
Odpovedať
@elcaspo Nehladaj bledu podlahu, ta, co mas na obrazku, k tomu pojde vyborne. Ta siva je tak bleducka, ze na bledej podlahe by to bolo fadne - aj preto som za nu dala dmavu tapetu, tu kratsiu cast mam pred bledou tapetou a neukaze to tak - tak som aspon jednu stenu zmenila. Na obrazku vyzera latka tmavsia, ale ta ALU je bledulinka. Vyrazna tyrkysova sa bude dobre vynimat aj k tmavsej podlahe, aj k bleduckej sivej sedacke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzka4444 podlaha je uz kupena, takze tu nezmenim, ani neplanujem :). No pozerala som tyrkysove tapety, ale ziadna sa mi nepaci, zase pre mna nikto nevyrobil, och joj :-|
Odpovedať
@elcaspo neboj, @designshop ti urcite poradi :-)
Odpovedať
@elcaspo pozri http://www.tapety.sk/tapety-katalog-b...
Odpovedať
@elcaspo Toto sa mi velmi paci - mas tam vsetky farby, aj tyrkys a ked zvysok uz budu jednofarebne biele a tyrkysove veci, bolo by to uchvatne. Len na to treba odvahu: http://www.decotrend.sk/fototapeta/Fo... http://www.decotrend.sk/fototapeta/Fo... http://www.decotrend.sk/fototapeta/Ta...
Odpovedať
@violano1 tam je ich teda dost, idem to mrknut, vdaka ;-)
Odpovedať
@zuzka4444 ta prostredna je celkom fajn, viem si to predstavit na mensom kusku, nie na celej stene. No ked to ukazem mojmu drahemu (inak pisem tu pod jeho nickom :-) , nechce sa mi registrovat), tak ma posle ... :-D , ale nasmu malinkemu by sa to urcite pacilo! Tie ostatne tapety by ma iritovali, viem si ich predstavit skor do nejakej kaviarne alebo obchodu, recepcie.
Odpovedať
@elcaspo Ved tam ti urobia rozmer presne aky chces. Ja mam tiez vzorovu tapetu len na 2,5 m za sedackou v strede, hoci sedacka ma 3,20 m a stena 4,5 m... Len som dlho riesila, co popri tapete, je problem to dokombinovat a k tomu typu tapety, co mam ja, by malovka neisla, musela som najst jednofarebnu tapetu.
Odpovedať
@elcaspo Sedacku s touto latkou mas odkial? U nas som ju nevidela...
Odpovedať
@zuzka4444 zo sconta, sedacka arras, latka sa vola longlife fashion alu (taku som na nete nenasla, ale vyzera skoro rovnako ako ta holiday alu)
Odpovedať
@elcaspo Aha, lebo ja mam presne Holiday ALU. Ma az 70 000 tych gregorov, ci ako sa to vola, ma to byt ohromne odolne, tak som zvedava, co vydrzi :-).
Odpovedať
@zuzka4444 ale farba je cca rovnaka...to moje je trieda g, tusim 100 000 otacok, tak uvidim. Malo by to byt odolne ( nechcela som tie pletene ci ake su to, lebo tie sa zmolkuju) a aj lahko cistitelne. A ty mas asi aj dlhsi vlas, nie? Ked prejdes rukou zostava tam stopa?
Odpovedať
dobrý den..... požičiam si vašu otázku ja mám síce korkovu podlahu, ale je to podobný odtien , steny mám smotanové, nábytok konkrétne stolík pod tv venge gaučovku ešte len plánujem kupit... ale myslím, že niečo svetlo hnedé..to bude a tiež ešte pár dní dozadu som zvažovala nad doplnkami v tyrkysovej farbe.... ale nejako váham a začína sa mi páčit krásna tmava červená skoro až bordová...PORADTE hodí sa to??? :-) dakujem....
Odpovedať
@elcaspo Ano, trochu stopy ostavaju, aj ked to nie je moc dlhy vlas. Ale menej, ako na tmavsich farbach.
Odpovedať
@vahy333 Urcite sa to bude hodit, len by som neisla do tmavych odtienov, ale do ziarivej tmavo cervenej, aby to ozivilo.
Odpovedať
no dakujem za odpoved ešte porozmýšlam či tyrkysová či červená....ale asi dám tu červenu...ja mám spojenu obyvačku so spálnou tak to musím tak nejako zladit postel je tiež venge ... ale momentálne nemám euriky tak musím šetrit a pomaličky budem dokupovat...kúpa bytu a s tým spojený úver človeka v dnešnej dobe dost vyčerpá..tak všetko je to teraz obmedzené aj to zariadovanie.... kupujem iba to najnutnejšie... ale som rada, že mám svoje... ;-)
Odpovedať
@vahy333 ja si tiez myslim, ze cervena by bola pekna,v kombinacii s tou wenge mozno este lepsie ako tyrkysova. Je to o len o tom, ci mas radsej cervenu alebo tyrkysovu
Odpovedať
http://www.tapety.sk/tapety-katalog-s... 8752-35 tato sa mi celkom paci,ale zase nie je az taka ziva...
Odpovedať
@elcaspo Ale tie pasiky 8752-35 by mohli byt zaujimave. Na nich aj farby vyzeraju zive...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?