Tehla alebo ytong lambda

Najprv sme boli rozhodnutí stavať z tehál. Teraz nám hovoria, že ytong labda je super, potom nie sú problémy so sekaním elektriky a podobne. Ku čomu by ste sa viac naklonili a prečo. Ďakujem za pomoc a odpovede. :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame ytong plus zateplenie polystyren 10 cm normalne mi bolo do placu ked kamos kupil lambdu a furikmi mu ju vyvazali ked burali vodu elekt plyn net dom vratnik siete..........lambdu by som nedaval zbytocne predrazene radsej zateplite kompaktne to uzavrite.
Odpovedať
ked itong tak klasicky, tensi + zateplenie. Sekat sa ti bude rovnako dobre, celkovo ta to vyjde lacnejsie a este budes mat aj vecsi tepelny odpor steny, co pocitis na kureni
Odpovedať
lamda už je lacnejšia ako klasický ytong, kuknite si cenniky, ja som chcel tiež pôvodne 300 klasiku.
Odpovedať
Hm, akurat ze Lambda sirky 300mm sa vyraba len na objednavku a hlavne ma nizsiu pevnost oproti klasickemu Ytong-u 300mm. P2-350 vs. P2-400. Ale ak to schvali statik, tak preco nie. Otazne je na ktore murivo vam daju stavebniny väcsiu zlavu, predpokladam ze na to vyrobene na objednavku bude nizsia zlava :-). Ja by som napriklad chcel stavat z 250mm a tam uz Lambda nie je.
Odpovedať
250 Lambda je uz standard, vidim to bezne v stavebninach. Ja som staval dvojposchodovy dom z 250 P4-500 a na to pojde riadna izolacia. Nezabudajte mysliet pri stavbe domu z dlhodobejsieho pohladu. O kolko stupli energie za poslednych 10 rokov? A dvadsat?? Taktiez vela ludi zabuda na to, ze hruba stavba je asi to najlacnejsie z celeho domu.
Odpovedať
@danculd neni pravda rozprával som sa s ich zastupcom že to maju zle v marketingu ze to este nezmenili, neni len na objednavku
Odpovedať
@lenka117 Ja by som dala tehlu hr. 25-30 cm, na to 25 cm šedého EPS.
Odpovedať
@loki7982 tak chod do stavebnin Uholne sklady v Prievidzi a tam to bezne kupis. Ziadna specialna objednavka. Robil som z toho fajermury.
Odpovedať
Ytong 250 P4 500 + EPS a mas to v pohode alebo Ytong300mm ten m aj kapsy jednoduchsie murovanie,
Odpovedať
My mame lambdu 300 + 15 eps
Odpovedať
ytong je fajn na pracnost....mali by majstri menej pytat za robotu. tehla je fajn lebo je lacnejsia materialovo. ja preferujem tehlu ked projektujem, ale to je subjektivne.
Odpovedať
odporucam ytong , pri kvalitnom prevedeni hrubej stavby mozte dat tenkovrstve omietky kde zase usetrite na materiali a samozrejme sekanie instalacii je jednoduchsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ytong lambdu 45cm bez izolaciu . Je najlepsi a najlacnejsi:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@butyok srandujes ze?
Odpovedať
Profilova fotka
Mame tehlu 25 +25 sivy eps, hlavne tensie murivo a poriadna izolacia ;-) @yaninca :-D :-D :-D
Odpovedať
Hm, len akosi mi nejde do hlavy preco je lambda lacnejsia? Vsetci dobre vieme, ze vam nikto neda nieco len tak zadarmo.
Odpovedať
Profilova fotka
ked uz tak itong ale iste nie lambda. Radsej co najtensi unosny a nasledne zateplit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?