Skúsenosti s platifikátorom - Izonil rapid

Ahojte, dnes sme zakladali prvú radu tehál na náš domček a na maltu sme namiesto vápna použili plastifikátor IZONIL RAPID. Po zaschnutí, teda po nejakých 8 hodinách (možno to nie je dosť) je aj napriek tomu táto zmes sypká. Tehla na tom drží, je ako keby prilepená, ale keď skúsim odlupnúť kúsok z pod tehly, tak sa to rosype. A mám obavy, či sa to pri zaťažení dalsimi radami tehal, plus preklady, vence, strop a krov nerosype úplne a či to nespraví nejakú galibu. Pod tehlu každú jednu sa dávala cca 2cm vrtva takto zarobenej malty. Máte s tým niekto skúsenosti? zatvrdne to viac? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
aké má zloženie malta? IR sa používa do malty, nie namiesto vápna.
Odpovedať
@jan45 v stavebninach citujem povedali - pripravok namiesot vapna, vapno sa uz pridavat nemusi. Na obale je v navode napisane toto iste. No nic, ide sa to skrabat dole a zarobi sa klasicka malta s vapnom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamka11 asi som nepochopil, v tej malte je len piesok a IR? IR je v podstate lepidlo, ale to by ste ho museli dať do malty toľko ako vápna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten prípravok nahrádza vápno nie cement.Takže do malty musíte dať pomer cca 3 diely piesku 1 diel cementu + voda s tým plastifikátorom.Pričom v zmesi piesok + cement +voda ,nemusí byť ten plastifikátor .Vznikne obyčajný betón.Po 8 hodinách malta nemusí byť dostatočne vytvrdnutá a ak ste dali menej cementu ,alebo ste pracovali pri vysokých teplotách tak ju je možné po takej dobe rozmrviť v prstoch.
Odpovedať
@jan45 nie normalne sme davali cement piesok voda a ten platif. ale asi to bude tak ako pise @antonmesaros mozno zrada bude v tom, ze sa tam dalo menej cementu a dalsia vec, robilo sa to v sobotu, kedy teplomer ukazoval 36 stupnov..takze aj to moze byt problem. aj tak vam obom dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
ak je tam cement bez vápna, dobre to podlejte vodou, potrebuje to, tvrdne vo vode. Že nasiaknu múry nevadí, cement to stiahne. Ako ste napísali, bolo veľmi teplo, tehla stiahla vodu z malty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?