Koľko platíte za Ytong?

Profilova fotka
zdravím stavbárov, zaujímalo by ma, za koľko kupujete momentalne ytong-y. zaujíma ma najma 3750 lambda, 2500 a 1250. dakujem za info. kto nechce písať verejne, samozrejme IP. A najviac by potešili info z východu :-D ta ne, ta my ne šeci sme takí lovatí jak norika, ta ne 8-) ale ani informacie od totych zapadňarov neposielam tam, kde by ich norika poslala :-N pekny vecer/den/ráno x-)
Odpovedať
pozri si ich stranku a tam najdes aj cennik.potom sa chod popytat po stvebninach nech ti spravia ponuky.urcite ti daju aj neajake zlavy a podla toho sa rozhodni.ja osobne som to robil takto.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj mio91, dakujem za odpoved. to už mám zistené a aj zľavu v stavebninách som už zjednala ;-) . mna zaujímala cena konkrétna, lebo jedny tu stavaju hrubú stavbu za 800 tis. a další rozmerovo to isté za 1,8mil a viac a každý píše, že ma super zlavy na materiál, tak ma zaujímalo koľko je to "super" oproti tej cenníkovej - 10/15-20-30%????. Aj známi pokúpili v "dobrých cenách" na jar, ale nebudem tahať materiál na druhý koniec republiky a to bolo na jar, takže vraj už to nie je aktuálne. ty si z čoho z staval?
Odpovedať
Ja z ytongu 37,5 s tyn ze uz nebudem zateplovat.hruba stavba nas vysla na cca 800000 aj z oknami a vchodovymi dvemi.samozrejme vsetko poctivo odrobene osobne+rodina.
Odpovedať
Profilova fotka
hmm, tak to ta vysla velmi dobre. mna to vyjde viac, cez 1 mil., a to bez okien co som predbezne pocitala, kedze HS mi bude robit partia chlapov - od základov po strechu vrátane. A zateplovat tiez nebudem-37,5 lambdu mi kazdy koho sa pytam odporucil nezateplovat, ze to nie je potrebne.A aky mas rozmer domceka?
Odpovedať
Hviezda 21 - asi si bližšie k realite. Ja idem robiť bungalow 9x14 z YTONGu 37,5 bez pivnice. Mám kalkuláciu asi nasledovne: betón: 200 tis, YTONG: 200 tis, strecha: 400 tis a práca 200 tis. Ostatné náklady cca 200 tis. Spolu je to (ak sa nemýlim) 1,2 mil Sk. Ak odrátam cenu práce, tak len materiál je 800 tis. Nechápem ako sa niekto môže dostať pod 1 mil a mať v tom aj okná a dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
reaktor- vdaka za ceny. no to nechapem ani ja, neviem z coho ti ludia stavaju. a on to ma dokonca podpivnicené!!!ja mam 7,6*11,25 posch., ytong komplet aj s prieckami a prekladmi+tehly na komín ma vyjde do 250tis., betón+železo 200tis.,drevo+strešné okná+izolácie+škridla -cca 275tis., práca komplet HS 350-400tis., takže som na hranici 1,125mil. A okná+dvere-euro mam v rozpočte 250tis. - takže neviem ako sa ludia vedia zmestit do takých výsledných sum ake tu niektorí uvadzaju. A to mám zlavy vsade tiez a nie jedny stavebniny som navstivila. Prave preto som nacrtla tuto temu lebo niekdy mam pocit, ze niekto ma fakt materiál asi za 50% cenníkovej ceny, inak mi to nevycháza. A chcela som vediet, ako sa k takej zlave 50% dostat 8-) A to mimochodom rátam s tým, že to co mam necenné-HS- môže vyskočiť ešte o 100-200tis. vyššie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. vcera som dostala verstve ponuky na ytong, staviame bungalov s rozmermi 10,5 x 10,5. Vychadza nam to na cca 40 m3 a cenu nam davali okolo 100.000Sk
Odpovedať
Ahojte, my sme objednávali ytong minulý týždeň, v Žiline. Dostali sme zľavu 15% z cenníka ytong. Staviame domček 7,75 x 9,5 a komplet ytong počítame 190 000, teda aj s lepidlom. Zatiaľ neviem presne, lebo sme objednávali len na prizemie, čo vyšlo 130 000 + na podkrovie ratame ešte max do 60 000.
Odpovedať
sandrea, kde ste v Za kupili ytong?
Odpovedať
hviezda21 poslal som ti neco podrobnejsie na IP.
Odpovedať
no ja sa idem trapit s vypočtami spotreby materialu, neviem ako to zvladnem ale stavebniny mi to spravit nechceli, ze aby som to uz doniesla vyratane (projekt nam robil jeden projektant, nie z katalogu). A mame porfix. Prečo ste sa rozhodli pre YTONG?
Odpovedať
pokial nechces zateplovat tak urcite ytong.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mio91 dakujem za IP, som na sluzobke, napisem potom viac. ale je to tak ako si si myslela, extra zlavy a znamy vsade, tvoje stastie a sikovnost ;-)
Odpovedať
dakujem za uznanie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
yukaya - precitaj si temu tusim "ytong-tehla-porfix". ja osobne som za ytong kvoli rychlosti stavby, tepeloizol. vlastnotiam, dobrej práci pri prácach do stien, zdravotne hladisko, nenarocnost na majstrov a dobre skusenosti mojich znamych.
Odpovedať
zhodujem sa s tym co pise hviezda21.s ytongom sa stava uplne perfektne a je aj presnejsi ako porfix(vlastne skusenosti).a tepelno izolacne vlastnosti ani nehovoriac.
Odpovedať
ahojte, tiez sa chystam stavat z ytongu lambda. mio91 - tak ta cena hrubej stavby je fakt vyborna, klobuk dole. Mohol by si napisat kde kupujes material (lokalitu) a mal si tam znamich alebo tak dobre vies zjednavat cenu :) ? Inak stavias z ytongu 37,5 a nebudes zateplovat? Ako tu citam niektory zatepluju aj lambdu. Tiez nechcem zateplovat a preto som si vybral miesto klasickej 37,5-ky lambdu. Ake si davas kurenie ?
Odpovedať
nam vravela projektantka, ze ytong je dobre zateplit
Odpovedať
V Trnave všetky stavebniny dávajú zľavu na YTONG 15% a na preklady z YTONGu 12%. Odlišnosti sú iba v cene za dopravu a prípadné skladovanie v obchode. Čo sa týka zatepľovania, preštudoval som veľa materiálov na webe a došiel som k názoru, že aj YTONG 37,5 zateplím vrstvou 10 - 12 cm PES. Dôvody: 1. snaha znížiť náklady na vykurovanie 2. zabrániť kondenzácii vody (pri mínusových teplotách) v YTONGu posunutím rosného bodu do polystyrénu. Na tento účel musí byť hrúbka izolácie min. 10 cm. Dôvod č. 2 samozrejme neplatí ak nezateplíte. Vtedy máte rosný bod mimo YTONGu ale máte nižší tepelný odpor a platíte viac za teplo. Samotný YTONG síce spľňa normu na minimálny tepelný odpor ale na normu sa nespoliehajte - za vykurovanie platíte Vy. Prajem bezproblémové stavanie a skoré sťahovanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
mio 91 mohol by si mi poslat nejake informacie o cenach ytongu? ;-)
Odpovedať
my sa mozeme pochvalit asi len tym ze sme dostali 20% zlavu a v maji ked ste objednali dostali ste lepidlo zadarmo ku kazdej palete. alebo presnejsie za 1 cent. ;-) :-)
Odpovedať
ahojte my sme kupili od jednej firmy z Košic ale len 30tku,25ku a preklady plus nam započitali euro palety a vykladka s rukou aj cesta do trnavy a celkovo to vyšlo 180tisic SK ;-) a palety su vratne takže mame ich 30 a ak to vratime tak nam tu cenu odpocitaju ;-) cena bola za 30tku 144SK :-) myslim,že to fakt nikto neda :-)
Odpovedať
ešte som zabudla,že aj lepidlo bolo v cene ;-)
Odpovedať
mitinka my sme kupili tiez 300 za 3,60 :-) ;-) cize asi este trosku lacnejsie. preco ste to trepali z kosic? v trnave vam nedali dobru cenu?
Odpovedať
nie pod cenu 150SK vtedy ešte nikto nechcel dat za menej ;-) my sme to kupovali minuly rok v novembri. a vy odkial mate?
Odpovedať
aha tak je to. ja ze teraz ste objednavali. tak to boli ceny este dost vysoko
Odpovedať
len sa chcem spytat, ze ked ste zvolili ytong, tak preto, ze je lacnejsi ako tehla? lebo citam, ze za komplet ytong vam tu vacsine vychadza suma cca 200tis Sk... a rovnako nas vyjde komplet tehla na nas dom (prizemie plus poschodie, plocha strecha, takze materialu nam treba este viac ako ked je podkrovny)...
Odpovedať
sharin, nie vzdy sa rozhoduje len na zaklade ceny. ale aj na zaklade dostupnych udajov a ich subjektivnym posudenim stavitelov.
Odpovedať
ako je mi jasne, ze rozhodovanie je hlavne co sa tyka parametrov, ale vo vacsine pripadov skor o lacnejsej stavbe a ked tehla vs ytong vychadza na rovnako, tak preto mi to nejde dokopy ze to ma byt lacnejsie :-)
Odpovedať
sharin otazka je aky velky mate vy dom a aky maju druhy. cize cena sa odlisuje potom. aj ked nie ovela. myslim ze kazdy sa rozhoduje podla toho co mu je sympatickejsie. ci tehla ci ytong. mne je tehla nesympaticka :-D .
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?