Ako riešiť klenbu spájajúcu 2 rôzne hrubé steny?

Profilova fotka
ahojte... chcem sa opytat ci niekto z vas nema nahodou tento pripad... rada by som videla nejake fotky. dakujem vopred
Odpovedať
myslíš tu vysunutú oblukovú stenu? A z čoho staviate, lebo Ytong treba rezať, aby vznikol obluk, tehlu nemusíš, len ju treba trochu otvárať. Nakresli si to na zem pri realizácií. Ale musíš mať pod tým múrom základ do obluku. Zober špagát na konci klinec alebo kriedu, určí si približne stred a pripevni do neho ten špagát, a kresli kružnicu, ktorú pretnú v rôznych miestach steny. Dá sa to aj presne vypočítať.
Odpovedať
AK tam nie je moc velký rozdiel teda nejakých 15 cm, tak by som to asi riešil nejakými akoby antickými stĺpmi po strop tenšia stena po prvý stĺp a potom od stĺpa začať už hrubšou stenou, čiže ten stĺp by slúžil ako redukcia.
Odpovedať
Profilova fotka
jedna priecka ma hrubku 125mm a druha je nosna, az 250 mm, ferka, ja myslim akoby otvor dveri - klenba , namiesto dveri, chapes... nie oblukovu stenu. obluk nad dverami, som myslela.
Odpovedať
Ja by som žiadný stĺp nerobila, urobila by som klenbu na 125 mm a tých vytŕčajúcich 125 mm by bol vlastne akože stĺp. A robila by som tu klenbu zo sadrokartónu a hlinikových profilov.
Odpovedať
ferka a stĺp by bol len na jednej strane ? Tak to by som už radšej urobil nejakú akože policu po strop zo sadroša tam kde sa to rozširuje .
Odpovedať
To by nebol stĺp ale vysunutý roh, ak jej to bude vadiť, tak si môže rozšíriť stenu na pol metra na druhej strane a klenbu urobí 250 cm hrubú. Veď aj ty si jej navrhol jeden stĺp. Ja som jej chcela poradiť, že ten stĺp môže vynechať a nebude to také pracné. Nevidím fotografie, takže tak.
Odpovedať
Ja som myslel stĺp na obe strany a cca o 8 cm hrubší ako hrubšia stena a vlastne rozdiel hrúbok tých dvoch stien by bol lomený na tom stĺpe.Fakt je to ťažké keď ani nevidíme kde je to lomené.
Odpovedať
dodog možno by to bolo dobre. Veď nech si to vyskučajú fošňou.
Odpovedať
skus tu 125mm stenu v styku s klenbou rozsirit na 250 mm cca na dlzku 25 az 30 cm. vytvoris tam stlp. ine ma nenapada :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?