Aká firma vám stavia dom?

ahojte my sme sa rozhodli pre firmu z dopytu 123.Financovanie v 4 splátkach.Aj mám menšie obavy,lebo tú firmu nepoznáme ale vlastne nepoznáme žiadnu takže je to vlastne jedno!Ponúkajú nám najvýhodnejšiu cenu spomedzi všetkých čo sa nám ozvali a aj veľa prác navyše ako bonus.Zdá sa mi to dosť lacné a bojím sa,aby som nenaletela nejakým podvodníkom!Može my niekto poradiť ako postupovať?Pomohlo by mi aj názvy firiem,ktoré stavali vám možno,že tam objavím aj tú moju!Ďakujem
Odpovedať
Ahojte, aký dom idete stavať a v akej lokalite ? Poznám férovú firmu, ale záleží od Vás o aký dom máte záujem. S pozdravom, Metiu
Odpovedať
my keď sme vyberali firmu tak najlacnejšiu sme vyškrtli, a vyberali sme z desiatich ponuk z 123dopyt. keď sme pozreli podrobnejšie do najlacnejšej ponuky, tak sme to zistili, že boli poddimenzovali výmery, chceli použiť do základov necertifikovaný betón a podobne. jednu vec mali ale dobre vymyslené, a to že sa malo platiť priamo živnostníkom, pričom nikto z nich nebol platca dph, takže to bolo hneď cele o 19% lacnejšie. Ale bolo to na hrubu stavbu lacnejší o 17.000 ako priemer zvyšných ponúk, tak šli von. Našou podmienkou boli aj referencie na hotové a rozostavané stavby za posledné 2 roky, vo forme adresa, meno, tel číslo. Na tejto podmienke vypadlo dosť ponuk, niektorí dokonca ani ponuku neposlali keď som to od nich vypýtal. Ďalšou podmienkou je neplatiť nič dopredu ale až po dokončení a prevzatí prác stavebným dozorom. Tak isto zopár firiem odpadlo ked sme povedali že máme vlastný stavebný dozor a že bude na stavbe každý deň. Inak dajte si do zmluvy tak isto zadržne, my mame 10% na 3 mesiace a 2,5% do kolaudacie. Kto robi kvalitne nemá s tým problém Takže základom je mať aspoň 5 ponúk a vyjednávať, vyjednávať, vyjednávať. Veľa šťastia pri výbere.
Odpovedať
Profilova fotka
gabriello, prosím ťa, ja by som sa chcela opýtať, že čo je to to zádržné. My tiež plánujeme hrubú stavbu pod strechou a s oknami dať urobiť nejakej firme. Zatiaľ sme v štádiu rozhodovania medzi dvomi projektmi. Chceli by sme montovaný dom.
Odpovedať
Zádržné je dohodnutá suma, ktorú uhradíš napríklad až po vypršaní záručnej doby alebo po uplynutí inak dohodnutej lehoty.
Odpovedať
odporúčam napr vygugliť na webe "zmluva o dielo na výstavbu domu" alebo "Zmluva o dielo" niečo to nájde a treba sa inšpirovať, naša zmluva má asi 16 strám a sedem príloh. Stála asi 500 € ale som safe.
Odpovedať
ahoj Metiu 28.My ideme stavať od eurolineslovakia Praktik 81 a je to v Trnavskom regione.Páči sa nám ponuka od firmi ŚTRBO z Trávnice pri Nitre.Boli sme aj na obhliadke všetko v pohode hovoria,že veľa vecí berú z Maďarska preto to vyjde lacnejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?