Špárovačka Bolix B na obklad a dlažbu

Profilova fotka
Ahojte, akú máte skúsenosť s touto špárovačkou??? Potrebujem niejaké referencie. Je to Polsky výrobok, že vraj popredý. Po prípadne poradte ešte niejaú dobrú špárovačku bielu. Ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Čo je porovnateľne dobré MAPEI Kerapoxy ???
Odpovedať
@norbertsdvojzložková epoxidová špárovačka sa nedá porovnavať s ničim iným lebo jej vlastnosti sa asi nedajú dosiahnuť s iným materialom -ešte som sa nestretol.
Odpovedať
@norberts na čo chceš ten kerapoxy použiť?
Odpovedať
Profilova fotka
tak do kúpelky, resp. všade aj kuchyna, malé WC, práčovna, predsien, prečo?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 je aj iná možnosť teda? pomer cena a kvalita...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa rozhodneš pre cementový škárovací tmel, rozhodne by mal byť v triede CG2, teda s vyššou oteruvzdornosťou a min. nasiakavosťou, protiplesňové technológie sú výhodou. Napr. Ultracolor Plus. Kvalitu epoxidovej škárovačky tým však určite nedosiahneš.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb no práve by som nechcel ísť do cementovej škárovačky, preto hľadám inú alternatívu.
Odpovedať
@norberts Kerapoxy je šparovačka ktorá je uplne vodotesná ,neplesnie a je stalofarebná aj po niekolkých rokoch.Pri špárovaní treba dať velký pozor na miešanie-dodržať pomer miešania a dôkladne vyčistiť lebo pozaschnutí je to problém a hlavne na drsných obkladoch alebo mozaike.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom iba epoxid.
Odpovedať
@peterpb ano,ano :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 no hej, chcel by som kerapoxy ale cena je dosť brutus, preto sa pýtam aj na iných výrobcov ale cenovo lacnejšie, viem že je murexin alebo PCI geofug ale cenovo to vychádza asi tak isto... Úprimne poviem, že ak sa nenájde niečo lacnejšie ale o niečo horšia kvalita tak kúpim kerapoxy ale chcem mať na výber a hlavne to chcem mať všetko zrovnané.
Odpovedať
Profilova fotka
Výrobcov epoxidových škárovačiek zas nebude tak veľa, predpokladám Murexin, PCI-BASF, Technokolla, Sopro, Ceresit,... Z vlastných skúseností by som išiel do MAPEI (Kerapoxy), majú k tomu aj dobré náradie a výborný čistič (Kerapoxy Cleaner). Ja mám všetky škáry v obkladoch a dlažbách vyplnené Kerapoxy a spokojnosť maximálna. Škárovanie však musí robiť skúsený odborník so skúsenosťami s epoxidmi, nie odborník "to je v pohode, ja som robil tri roky v Nemecku". :-) :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peterpb tý sú najlepší čo robili v nemecku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
A kde je najlepší výber týchto škárovačiek? Myslím tak na jednom mieste, napríklad dostanem to v Hornbachu, či???
Odpovedať
@norberts Hornbach neviem.Skus radšej nejaku špecialku kde ti poradia čo a ako a maju aj potrebne naradie na spracovanie.Chceš si to šparovať sam?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 nebudem to robiť ja, nechám to na iného čo mi robil obklady v kúpelke. No ale tieto drahšie škárovačky nemajú len tak hocikde, napríklad v Senci ich má iba jedna stavebná firma ktorá za celú existenciu predala iba jednému kerapoxy. Tak preto sa pýtam... Ale napríklad v e-shope neviete v ktorom by som to mohol dostať??? Hlavne čo sa týka tej PCI alebo Murexin.
Odpovedať
@norberts Murexin predava siet stavebnín Woodcote,Kerapoxy -Mapey stavebniny Mpl.Ale si zisti či to ten obkladač už aplikoval tu kerapoxy šparovačku lebo pri neodbornej aplikacii hotova katastrofa.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 no na youtube je video ako sa aplikuje kerapoxy a tam to nevyzerá až tak zložito, či sa mi to len zdá...? A čo hovoríte na akrylátové škárovacie hmoty?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 @peterpb ahojte, prosím Vás mám probém s tou kerapoxy, postupy sme dodržali ale tá špárovačka niejak netvrdne, stále je taká mäkká že normálne sa drobí, netvrdne a nevieme čo máme robiť, vyhodiť ju by bola škoda. Poradte, čo sme urobili zle????
Odpovedať
Profilova fotka
Kerapoxy je epoxid a veľmi záleží na dodržaní postupu pri miešaní, to zn. dodržať pomer miešania medzi zložkou A (epoxidovou živicou) a zložkou B (tvrdidlom), dôkladne premiešať obidve zložky, aby epoxid vytvrdzoval rovnomerne. Ak ste miešali menšie množstvá z balenia, pomer sa musí určovať presným vážením.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb no a teoreticky tu mohol nastať problém, lebo tie dve zložky síce zmiešal ale predpokladám len tak od oka, lebo mal 10 kg balenie a nie všetko použil, videl som polovicu ešte v nádobe, takže to môže byť problém? Teraz čo sa môže spraviť aby to stvrdlo? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Zatiaľ ešte počkajte, ak bolo použité menšie, ale dostatočné množstvo tvrdidla, doba vytvrdnutia sa môže natiahnuť aj na 72 hodín. Ak nevytvrdne ani potom, máte problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb no a tu je problém lebo vytvrdnutie trvá už vyše 2 týždne, včera som to pozeral že koľko použil tých prísad A+B tak neviem, nevyzerá to ružovo. Dneska to budú prerábať.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to škoda, pretože škárovačka u mňa je úplne perfektná. Možno by som požiadal MAPEI o zaškolenie, aby to "majstri" neppokazili znova. V každom prípade, nevytvrdnutý škárovací tmel je nutné úplne odstrániť.
Odpovedať
@norberts pri epoxidovej škarovačke sa musí presne dodržať postup a davkovanie,normalne sa to váži na kuchynskej váhe.Ak vam zostala niektorá zložka to je zle,davkovanie platí tak isto aj pri normalnych šparovačkach.Ak sa dá viac vody tak sa mrvý a robia sa výkvety,ale vždy je na prd šparovačka nie tý čo nečítajú návody.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 @peterpb okrem namiesania je este nieco, co clovek, ktory s epoxidovou sparovackou nerobil, moze pokazit?
Odpovedať
@kaiak Treba dbať na dôkladné vyčistenie ,lebo povytvrdnutí to už nejde
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 vdaka, cize inak ziadny speci grif pri nanasani?
Odpovedať
speci grif ani nie len,si netreba zamiešať vela a treba použiť gumu na šparovanie na epoxid.
Odpovedať
@kaiak sory
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?