Praca so silikonovym tesniacim tmelom

budem vdacna za kazdu radu, zatesnovali sme si kuchynsku linku sami, dopadlo to nie velmi dobre - nerovnomerna , hrbolata vrstva, kde sa hromadi spina :-| chceme to spravit este raz, poriadne, ale obavam sa aby to nedopadlo rovnako...co sa tyka tej starej silikonovej vrsty, musim ju odstranit uplne, alebo staci zoskrabat a male zostavajuce casti nevadia a utesni sa to aj tak poriadne? Viem ze existuje nieco specialne na odstranenie, ale dalo by sa aj bez? Ako urobit rovnomernu vrstvu, hlavne zvrchu?? Rozmazavalo sa nam to kadejako :-| Ako dlho vydrzi tmel pouzitelny po otvoreni? Dalo by sa nim aj nieco prilepit? (na drevo) Dakujem vsetkym
Odpovedať
@suhada najjednoduchsie prstom, namocenym v mydlovej vode
Odpovedať
ano treba prst namocit do JARi napriklad. pravy uhol stierkou mozes pekne zarovnat, co vycnieva hned naj. ziletkou dat prec. Stary silikon odstranit.
Odpovedať
Profilova fotka
@suhada ja robim takto: 1. odstranujem stary silikon zalamovacim nozom. s citom odrezem jednu stranu potom druhu. cele to vypadne, necistoty co najlepsie vycistim. mal som aj nejaky odstranovac silikonu ale moc to nefungovalo. 2. povrch suchy, odmastim acetonom. spicku pistole zrezem asi pod 45st. uhlom an priemer cca 3-4mm(podla toho aku sparu idem robit). a aplikujem. 3. po aplikovani postriekam saponatom v rozprasovaci celu sparu aj okraje. potom stiahnem bud prstom alebo nejakou stierkou s vhodnym krajom. su na to aj specialne stierky, ale da sa aj prstom 3a. je aj varianta ze si oblepis paskou miesto spary, ale je to zdlhavejsie a minies kopec pasky.
Odpovedať
@atlaska @richard71 aky vyznam ma ten saponat? Fixuje alebo len ochrani prsty pred zapackanim sa? Predpokladam ze myslite vodu v ktorej je rozmiesany saponat, nie cisty ze? Tu pasku asi vyskusame, sice to dost potrva ale bude to pekne. Treba ju tiez odstranit okamzite po naneseni vrstvy silikonu vsak? Zacali sme to cistit, nejde to velmi pekne dole, minimalne zvysky asi zostanu, slo by to dole dratenkou ale zas nechcem poskodit dosku, dufam ze to bude ok
Odpovedať
a este, ako dosiahnut hrubsiu vrstvu? pamatam si ze ked sme robili prvykrat, tak sa nam to rozotieralo velmi do stran a zostala dost tenka....treba tam proste toho hned nazaciatku natriet vela a s tym pracovat, alebo postupne pridavat ako to schne? Napr ze si spravime jednu stranu, potom druhu, a znova sa vratit k tej prvej a pridat na prvu vrstvu este druhu? Nepotrha sa to?
Odpovedať
troska vody,par kvapiek Jari. No smyka sa to smyka :-D a potom mas silikon hladky. co presne silikonujes, Z akeho materialu mas dosku? Skabra so ziletkou by pomohla.
Odpovedať
no ved to, ked sme to robili prvykrat, pripadali sme si ako Pat a Mat :-D a ozaj sa bojim, ako to dopadne tento raz. Zvysky sme uz odstranili, takze to by uz malo byt v poriadku. Ideme silikonovat klasicky popri stene aj okolo umyvadla, a este prechody medzi jednotlivymi skrinkami. Problem bude asi aj v tom, ze to bola lacnejsia kuchyna, alebo sme to aj my nie uplne presne poskladali, takze medzi jednotlivymi skrinkami je vzdy trosinku medzera. A tu sme chceli vyplnit hrubou vrstvou silikonu lenze ta sa nam akosi nedarila, vzdy tam ostavala priehlbinka, do ktorej sa dostavala spina, Takze ak vies poradit ako na tu hrubu vrstvu, tak poprosim - hned od zaciatku nakydat vela silikonu a nejako to uz dorovnat, alebo najprv jednu vrstvu, pockat kym to trochu stuhne a na nu dalsiu? Prvykrat sme to robili tym druhym sposobom, tesnilo to, ale nemala som z toho dvakrat dobry pocit, lebo ked sme nanasali uz tu druhu vrstvu, tak sa to trhalo :-(
Odpovedať
inak co v pripade, ze v procese prace zistime, ze sme to po....., da sa este makky silikon jednoducho zotriet a skusit hned znova? Alebo sa treba zhlboka nadychnut, riadne vycistit a odmastit a az potom pokus cislo 2?
Odpovedať
@atlaska
Odpovedať
umyvadlo-drez silikonuj tak ze das silikon pod neho nie okolo . Ku stene by som dala listu radsej ako silikon a medzi skrinkami nerozumiem co chces silikonovat akoze odhora dolu spojit dve skrinky k sebe? ved to nevidno,prekryvaju spoj supliky, ci dvierka.
Odpovedať
potrebujem spojit poddrezovu skrinku s vedlajsou, kedze tam zacina pracovna doska (naboku ktorej je nepokryta drevotrieska) tak aby sa mi nevydula. Ci da sa to riesit aj inak?
Odpovedať
Profilova fotka
@suhada saponat nefixuje, len pomaha pri hladeni aby sa to nelepilo na prsty a takisto aby to nelepilo na okolnu plochu ked to hladite.slikon urcite nanasat iba v jednej vrstve.nie po vrstvach.Ak budete robit s paskou , pasku stiahnut hned este pred zaschnutim silikonu, inak sa vam mozu pri odstranovani pasky potrhat okraje silikonu co je pruser. ak stiahnete pasku treba este zlahka uhladit kraj silikonu..na odstranenie najlepsie zalamovaci nozik..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ten zalamovaci nozik na odstranenie stareho silikonu.. aby nedoslo k nedorozumeniu :)
Odpovedať
Profilova fotka
keby mi niekto urobil silikóny prstom,tak mu ich odrežem!!! :-|
Odpovedať
@skalko1601 a ako sa to ma spravne robit?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
@kuracinarez https://youtu.be/6EsXWjP9Y1M
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@matko291 len skoda, ze vsetky tie ukazky su na hladkych obkladoch. Velmi rad by som videl video, kde to aplikuju na drsnom/vrubkovanom obklade. A idealne nenatacane 480p nokiou 3310...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?