Poradíte ohľadom odpadnutého obkladu?

Pred 5 rokmi som lepil obklad /VASPO T.Turna/ na stenu v obyvačke a teraz sa celý obklad cca 2,5 x 2,5 m odsunúl od steny a odpadol. Lepil som to na kleber lepidlo. Na inom mieste to drží normálne. Uvažujem, či som nespravil chybu, keď som lepil obklad na stenu na ktorej bola maľovka,síce len na bielo, ale predsa tam bol primalex. Na mieste , kde nebola maľovka to drží normálne . Môže toto spôsobiť, že obklad nedržal? Poraďte mi prosím , lebo ma ide poraziť. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze si vo svojej otazke mas aj odpoved.
Odpovedať
Dobrý den. To odpadnutí z plochy, kde byla malba není náhoda a asi ti to někdo blbě udělal, nebo blbě poradil. Na malbě nedrží nic. Dokonce i další vrstva malby se aplikuje až po hloubkové penetraci. Čili už neuvažuj, ale konstatuj, že jsi chybu urobil. Ale má to jednu výhodu, už to příště neuděláš. Čili malbu oškrábat ( pokud tam ještě nějaká zbyla ) celé to napenetrovat hloubkovou penetrací a můžeš to nalepit, nejlépe nějakým opravdu dobrým lepidlem. Kanagom nestačí. :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Vaspo a podobné obklady treba lepiť obojstranne, t.j. lepidlo naniesť na podklad aj obklad. Podklad musí byť dostatočne nosný napr. vápennocementová jadrová omietka v min. hrúbke 10 mm alebo sadrová omietka. Nanesené ale musia byť priamo na murive nie na vápennej pucovke, ktorá unesie iba maľovku alebo tapetu.
Odpovedať
Profilova fotka
Sa čudujem ,že vám to tam držalo 5 rokov.Farba je nosná len na farbu.Inak ,na farbu sa nesmie dávať nič len farba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?