Paradyz a kúpeľné obklady

Chcem Vas poprosit o radu, idem kupovat do velkej kupelne obklady z paradyzu... Mozte mi napisat skusenosti s www.rasub.sk a www.obkladydlazby24.sk v obidvoch to maju v zazracne nizskych cenach... A co sa tyka paradyzu, rozdiely v cenach v e-shopoch za komplet dodavku su aj 500-600€ ... Co mi pride strasne vela, nemoze sa stat, ze tie obklady su druha trieda alebo podobne... Ked uz dam za obklad taku polozku, tak nechcem setrit par sto eur za cenu, ze obklad bude nekvalitny... Treba sa co sa tyka paradyzu toho obavat? Alebo paradyz nerobi rozdiely a vsetko robi v jednej triede... Dakujem...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@chumo - ja už som sem svoj názor na Rašub písala a vyplýva z neho len toľko, že nikdy viac! Áno, ceny mali nižšie, s obkladom ako takým sme spokojný, ale keď sme sa pri objednávke pýtali, či môžeme obklad prípadne vymeniť, keď niečoho bude viac a niečo zase pochybí, tak samozrejme, všetko vymenia alebo ochotne zoberú naspäť. Dekory na kusy ale metrážne len po krabiciach. Samozrejme, stalo sa, že nám to vypočítali tak, že zostali nám tri neotvorené krabice obkladu a dlažby a jedna celá krabica listely, kde 1ks stojí 15€. Nechceli sme vracať, chceli sme vymeniť, lebo zase s ostatného nám chýbalo a mali sme doplácať 200€, keby sme vrátili tovar. No a asi nemusím zdôrazňovať, že obklad nám odmietli zobrať späť s tým, že ten čo nám chýba nám jasné že predajú a ten čo nám zostal, s tým si máme vytrieť... ]-( Že je to náš problém a na papieri to nemáme, že nám to sľúbili. Nuž, ochota veľká, ale iba kým nezaplatíš. So slušnými mravmi tam nerátaj. Inak bolo tu už veľmi obsiahle fórum, kde ľudia šťavnato na túto firmu nadávali, ale admin ho blokol. Neviem prečo. Tak si utvor názor. :-| PS: teraz by som si určite radšej priplatila, než sa nechala takto o.... Lebo v konečnom dôsledku nás to stálo potom viac, ako keby sme kupovali u konkurencie..
Odpovedať
Presne takyto nazor som potreboval pocut... Oni to nechcu spat zobrat aj z prozaickejsieho hladiska, oni tie dekory a odtiene medzi zasielkami, vobec nemusia sediet aj ked je to rovnaky typ obkladu... Ale na rasub som tu pocul teda cital aj dobre ohlasy, tak potom neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo - ano, tí čo boli spokojní, nemali ale problém. Keby nám nevypočítali zle, nemali by sme problém, teda by sme boli spokojní aj my. Ide o to, ako sa vie takáto firma popasovať aj s prípadnými problémami a či sa svojou profesionalitou len oháňa, alebo sa drží kréda náš zákazník, náš pán. Každopádne želám dobrý výber ;-)
Odpovedať
@chumo ja som v RAŠUB-e objednávala 3 x, nebola som nikdy v predajni, vždy som objednala iba mailom, po objednávke sa hneď ozvali, kedy tovar bude a následne aj termín dodávky dodržali, tovar prišiel v presne deklarovanom množstve a podľa objednávky, nepoškodený, 1 triedy, dekory perfekte zabalené a listely v presnom počte, nie na balenia..... ak nemali všetok tovar naraz, tak mi dokonca volali, či to majú dodať na 2x, alebo počkám na komplet zásielku.... ja som bola veľmi spokojná...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo www.rasub.sk som objednával 2 x ,spokojnosť maximálna. Tovar prišiel tak ako sľúbili a nepoškodený. Dokonca som mal doručenie inde ako som objednal a vodič nemal žiadny problém to previesť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som objednávala z rasubu paradyz, spotrebu vyrátali tak presne, že pri 2 kúpeľniach mi chybli 2 kusy jednej farby, ktoré sme nahradili inou farbou, takže odpadu minimálne... čo sa týka kvality, pri pár kusoch sa mi stalo, že boli akoby chybné alebo nižšej kvality, je to ale vidno len pri detailnom pohľade, a nalepili to na málo viditeľné miesto, tak som to neriešila reklamáciou... našťastie vážnejší problém som s dodávkou nemala, takže prípadné reklamácie alebo vrátenie neviem posúdiť... @chumo
Odpovedať
Tej kvality, kedze to je skoro o 30%lacnejsie ako inde sa bat nemusim? Ako je mozne, ze rasub a par inych firiem, to vie dodat tak lacno... Nie je to sice cena ako v polsku, ale velmi sa jej priblizuje... Nemusim sa obavat nekvality? Ma paradyz aj horsie triedy kvality, alebo je dostupna len 1 trieda... U nas v meste je jedna firma, ktorej majitel je poliak, ktory tovar chodi nakupovat priamo do polska... spravil mi cenovu ponuku o 500€ vysiu ako v rasube a ked som mu ukazal ceny v rasube, tak mi povedal, ze on to v polsku za tolko nakupuje, ze to je fakt super cena... Ze nemam vahat... Preto sa obavam tej kvality obkladov z takychto internetovych e-shopov...
Odpovedať
@chumo my mame tiez dobre skusenosti aj s menovanym obchodom aj s vyrobcom. My sme kupovali cca 100m2 z jedneho druhu obkladu, u nas v meste stal 48€ po zlave 42€, u nich sme ich nakoniec kupili za 26€. Pri takom velkom mnozstve to uz bola dost velka palka co sa tyka rozdielu, tak sme to riskli cez net a chvalabohu neolutovali sme.
Odpovedať
Tiež sme tam kupovali obklad a veľká spokojnosť aj ochota z ich strany.
Odpovedať
No ja kupujem cca 100m2 tiez, ale obkladu ktory v rasube stoji 45€ inde je aj za 60€ aj 70€ za meter, tak asi chapete preco tie obavy... Podla mailu z Rasuba este z tych cien pri nakupe nad 3000€ dostanem zlavu 6% co je tiez nemala uspora... A ten rozdiel medzi rasubom a inymi obchodmi, mi je podivny...
Odpovedať
:-) no vy ste mi teda partička , ked je lacne zle je ked je drahe zle je .Ked je nizka cena hladate chybu v kvalite . Rasub je slovensky obchodnik čiže platia na neho take zakony ako aj pre vašeho kamenneho predajcu .Taktiež ma kamenne predajne . Pokial viem internetovy predaj je bezpečnejši ako v kammenych predajniach nakolko možeš bez udania dovodu vratit tovar do 7 dni , čo v kamenom obchode neuhraš . Ja som objednaval už viac krat cez rasub a max spokojny .
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo Ak ti pomoze moja skolenie v Paradyzi budem rada. Takze Paradyz tak ako aj iny vyrobcovia ma aj druhu triedu, ktora sa vsak nedovaza na Slovensko / jedine iba v pripade ako pisal, ze je ta firma u vas a majitel je poliak/ Paradyz oznacuje druhu triedu aj na krabiciach zelenym pasom a prva trieda je taky cerveny pas dookola. Samozrejme na kazdej krabici ti aj pise o ktoru triedu sa jedna. Na to ta musi aj predavajuci upozornit, ktoru triedu ti predava. Paradyz vyraba z bielej hliny, co je velmi pevny a kvalitny material. No maju v ponuke aj obklady nizsej cenovej skupiny, ktore sa vyrabaju z cervenej hliny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ano dakujem kajka84 a rovnako Vam vsetkym , Vase rady mi velmi pomohli....
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo ja dakujem tebe za polozenie otazky- tiez mam v plane v najblizsie dni objednat obklad z rasub a vdaka tebe a ostatnym odpovedajucim nemam pochybnosti... snad sa nesklameme, vela stastia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo ja som tiež už viackrát písala, do domu máme všetky obklady z www.rasub.sk, všetko Paradyz (Woodentic, a do kúpeľní Bashira, Fascia), navyše 2 sklenené umývadlá, a spokojní sme boli, odporúčam. Vtedy (máj 2010) boli záplavy a problémy a doručenie bolo len o trocha neskôr, hoci všetko včas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že Paradyz je dobrá volba,i keď z druhej strany su aj kvalitnejšie,ale aj cenovo vyšie,čo možem doporučiť ako profesional kupte si obklad aj dlažbu raktifikovanú!!! a ktomu doporučujem dobreho obkladača :-)
Odpovedať
@skalko1601 co to znamena,ze raktifikovanu?
Odpovedať
Profilova fotka
@pusinka7 Rektifikácia je zabrúsenie obkladov a dlažieb na presný rozmer (s presnosťou na stotinu milimetra) , teda rektifikovaná dlažba je kvalitná presná (kalibrovaná) dlažba, ktorá sa dá klásť na minimálne špáry, napr. 1,5 mm, pri veľkorozmerných obkladoch.
Odpovedať
@pocem dakujem za vysvetlenie...no to by hadam mohla byt kazda 1.trieda,ale sama viem,ze neni...no co uz, ked ma clovek obmedzene financne prostriedky, tak sa musi zaobist aj bez raktifikovanej..
Odpovedať
Profilova fotka
Raktifikovana znamená vysoká presnosť hran! da sa položiť alebo obložiť na 100% rovinatosť,ale len profesionál ktorý tomu rozumy a vie ako na to.
Odpovedať
My sme tiez kupovali z Rasub-u obklad a dlazbu do 2 kupelni a 100% spokojnost. Ze je to o niekolko % lacnejsie ako u inych obchodnikov? Tak to by mala byt otazka prave na tych ostatnych, preco su taki drahi ;-)
Odpovedať
@kejtinka Dobry den. Plne suhlasim s kejtinkou. S firmou rasub budete spokojni, ak nevyvstane nejaky problem. Ak problem vyvstane stretnete sa s aroganciou a neochotou riesit dany problem k spokojnosti oboch stran. Ja som bola velmi nespokojna a naozaj neodporucam tuto spolocnost!
Odpovedať
Rasub je určite najlepšia volba je pravda je pravda ze neberú obklady ktoré nemajú skladom ale berú keď ich vrátiš do 1 mesiaca a to len preto že už tam nemusí sedieť odtieň tiež by sa ti nepáčilo keď ti príde obklad a je namiešaný s viacerých šarži môžem odporučiť máju fakt skvele ceny a kvalitu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Aj ja mam len tie najlepsie skusenosti s obchodom Rasub.sk.Je pravda ze my sme kupovali spanielske obklady Pamesa ceramica.Chceli sme nieco kvalitne a musím povedať ze sme aj to dostali.Su fakt nádherne a ozaj veľmi kvalitne obklady za dobru cenu. Porovnávali sme ceny na trhu a aj v Cesku ale najlepšie ceny mali na rasub.sk. Dodavka do tovaru bezproblemov a tovar dosiel do 12 dni od objednania. Kazdemu odporúčam ked rozmýšľajú nad obkladom tak nech sa popozerajú aj po spanielskch obkladoch - su fakt krásne a kvalitne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Dobrý . potrebovala by som poradiť . Nakolko mám problem . Neviem zistiť akosť na na obklade a sa mi zdá že je to druhá akosť alebo aj 3 ako sa to dá zistiť jedná sa o vivian lazio a paradys
Odpovedať
Chcete počuť názor na firmu RAŠUB???? Tak ja vám ho teda napíšem, ale neviem či dokážem byť vo svojich vyjadreniach slušná. Ja som si od nich objednala obklady do kúplne cca 47 m2, obklady zn. Cersanit, seria Arvena, je to veľmi pekná dlažba. Dlažbu mi dodali v lehote ako uvádzajú na nete, ale problém nastal, ked sme začali dlažbu kontrolovať.......otvorili sme prvé balenie a chybné.....všetký 12 ks v kartone boli vadné od výroby, pod glazúrou akoby zatečené a ešte na niektorých aj žlté pruhy cez obklad......no proste hrôza......celkom mi dodali 17 balíkov chybnej dlažby, ktorá je nepoužiteľná, lebo to by len slepý nemohol vidieť aká je kazová glazúra. Kládla som dôraz pri objednávaní na 1. triedu, jedna šarža a napriek tomu mi poslali takýto odpad a hodnota znehodnotenej dlažby je 700 €. Hned ráno som napísala reklamáciu, podala som poštou aj mailom, samozrejme ako dôkaz som im poslala fotky......Okamžite to začali riešiť a že to sa im ešte nestalo, aby toľko zlej dlažby zákaznik dostal a že videl tie fotky majiteľ RAŠUB-u a zúri a ide volať do Cersanitu. Poslali mi zástupcu fy Cersanit, aby sa prišiel pozrieť na dlažbu, ten prišiel, pozrel, vzal si 3 ks obkladov a šiel s tým do výroby do Poľska.....K ničomu sa mi nechcel vyjadriť, že on nie je oprávnený...(tak na čo potom prišiel????)......po 20 dňoch od podania reklamácie sa mi RAŠUB ozvali mailom, že reklamáciu mi zamietajú. Neuviedli mi ani dôvod prečo, pričom som ich o to žiadala, sú ticho ako vši. Takže môj postup je asi taký, že podávam na nich žalobu, nemám sa čoho báť, že neuspejem, pretože je to jasná výrobná vada........ A ďalšia perlička je asi to, že som si spolu s kúpelnovým obkladom objednávala aj 47 m2 dlažby do kuchyne, obývky a chodby. Neboli schopní mi túto dlažbu dodať ani po mesiaci a mne robotníci stoja a nemôže robiť, protože taká profesionálna firma ako je RAŠUB sa o to postarala........Zrušiala som okamžite aj túto dlažbu, nakoľko som stratila všetkú dôveru voči tejto firme. Nechápem ako môžu vôbec ešte fungovať. A ešte mi zástupca fy Cersanit (ten reklamačný tech.) povedal, ked prišiel pozrieť tú dlažbu, že on by si cez internetový obchod nikdy neobjednával dlažbu.... Tak dúfam, že Vám tento názor stačí.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Tak my sme si od nich objednali obkladačky, dlažbu a vaňu, a to priamo cez predajňu v Trnave. Na stránke majú uvedenú dodaciu lehotu 14 dní, ale my sme to potrebovali aspoň o pár dní skôr, tak sme ich poprosili, či by vedeli dodanie urýchliť. Tak nám sľúbili, že zistia a na druhý deň sa ozvú. Nikto sa neozval a tak sme volali my. Odpoveď: Obklady by mohli byť skôr, ale s vaňou to môže byť problém. Tak sme si povedali, že nevadí, počkáme tých 14 dní. No postupne sa páni z Rašubu začali vyhovárať: Najprv nás presviedčali, že 14 dňami sa myslí 14 pracovných dní a že to teda preto doručia neskôr. Potom nám sľúbili, že to teda pravdepodobne do tých 2 týždňov stihnú. A dnes uplynulo 15 dní od objednávky - a už volali, že to nestihnú, lebo sa im v Trstenej pokazilo auto a budú ho vraj opravovať do večera... A v sobotu nejazdia, v pondelok je predajňa zatvorená, takže to dovezú až v utorok. Proste žiadna ochota vyjsť zákazníkovi v ústrety a o tom "pokazenom" aute veľmi pochybujem. Aj by som sa nad to povzniesla, keby sme nemali rozbombardovanú kúpeľňu a WC s tým, že čakáme už len na nich a murári od utorka začínajú ďalšiu zákazku, takže to už u nás nestihnú dokončiť... Kvalitu tovaru zatiaľ komentovať nemôžem, ale zo služieb a prístupu sme veľmi sklamaní.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Takže niesme sami... u firmy rašub som si 28.3. objednal vaňu dodacia lehota 14 dni . po 20-tich dnoch volam na infolinku co sa deje s objednavkou,boli neaki zaskočení ze nevedia presne ze sa ozvu....3 dni nič,volam opet ,že zistia u poliakov kde sa stala chyba a do hodinky sa ozvu, po troch hodinach vola zenska ze poliakom vana prisla z vyrobne poskodena tak ju vratili a cakaju na novu ze im na predajnu urcite prijde 14.5. a ak pojde auto smerom na kysuce tak mi ju dovezu. volam 16.5. kde su ze vodar caka na vanu ze poliaci neposlali ale určite už bude 20.5 na predajni ze mi zavolaju a conajskor dovezu cakam kedy zavolaju..... inak zakazdym co sme spolu volali sa pytali ze ci na tu vanu budem cakat,akoby nieco naznacovali....o dalšom vyvoji mojej objednavky budem informovat....
Odpovedať
Profilova fotka
super ,vana už je doma... po necelych dvoch mesiacoch.... keby som ku mohol zohnat inde za tu cenu, tak nevaham.... mam u nich vybratych este zopar veci do kupelne tak uvidim ako dopadne objednavka čislo 2...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@peter_ ako dopadla nakoniec objednavka cislo 2?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?