Keramicky obklad 30 x 60 cm

Exituje? Napriklad produkty od RAKO su pri tychto rozmerov z gresu/kameniny, ktora je tazsia ko keramika a pouzit sa da aj ako dlazba. Mate niekto nejaky obklad s rozmermi 30x60cm kde 1m2 vazi menej ako 20kg?
Odpovedať
Profilova fotka
@alpha Gres je už dnes aj v tenších rozmeroch ako 0,9cm. Výrobcov je naozaj veľa. A prečo Vám ide o váhu?
Odpovedať
@janspanik Pri obkladani stien do vysky dveri mi v kupelni a wc vychadza cca 30m2 obkladu. Napr RAKO Defile 1m2 ma 23 kil. Ja by so najradsej RAKO defile 30x60, ale ako palenu hlinenu keramiku kde by jeden kus obkladu vazil 2,3kg miesto terajsich 3,8kg. Ale ako pozeram vsade mozne od obkladov s rozmerom 20x40 vyssie ponukaju uz len gres/kamninu. Uvedomujem si ze je to dane aj technologiou vyroby, ale davat dlazbu na stenu pri objemoch potrebnych v kupelni/wc nieje pre niektore stavby (najme starsie) podla mna "unosne" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alpha ak stavba nieje uspôsobená na váhu obkladu, poraďte sa pre istotu zo statikom. Ale rozmer 30x60 v hline bez problémov zoženiete, len treba navštíviť kúpeľňové štúdio, tam Vám poradia a nájdu. Dokonca i veľkoformátový gres sa robí už od 0,3cm hrúbke. Taliansky, Nemecký, španielsky výrobcovia to majú...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?