Rinzle - novostavba

Profilova fotka
Ahojte, zvažujeme kúpu bytu v tejto novostavbe. Nájde sa niekto kto tu má kúpený /rezervovaý byt? nejaké užitočné info? :)
Odpovedať
Profilova fotka
ziadni susedia? :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja tam byt nemam, ale mali sme na Rinzloch vinohrad, takze to tam poznam. Mne sa zdaju tie baraky postavene prilis blizko na seba a uvidis si so susedmi do taniera. Dalej pristupova cesta - nic moc, uzka, sama zakruta, chodniky uzke-ak vobec nejake, ked sa stretnu 2 kociky, potom co? V zime tam udrzba ciest moc nechodi, chodniky som tam videla odhrnute malokedy. Parkovanie jedine ak si kupis, a tych miest tam nevyzeralo byt nejako extra vela. Nie je to blizko na nejaky autobus alebo elektricku. Najblizsich x-rokov mozes pocitat dookola so stavebnym ruchom. Ale inak tam vzdy byval klud a hrobove ticho. Obcas tam aj zabludila nejaka zverina ked sa chodievali najest do vinohradov.
Odpovedať
Ahoj, my byvame v prvej faze, ktoru stavala este Skanska.Mame byt do nezastavanej casti.na byvanie sa fakt nemozem stazovat, novostavba ma oproti panelakom svoje vyhody -nizske naklady, ulne iny komfort byvania a kedze kazdy ma svoje parkovacie miesto, nemas problem zaparkovat aj o polnoci.Ano, musis si ho kupit, ale ludia by konecne mali pochopit, ze tak ako im nikto neda byt zadarmo, ani to parkovanie nieje zadarmo. Co sa tyka chodnikov, aspon v areali su strandartne aj pre 2 kociky a hlavne nie su zapratane parkujucimi autami.Cely areal je sukromny, takze aj udrzba cesty a chodnikov je na majiteloch, neviem kedy bola cesta neodhrnuta:-D. Vcera sme sa boli pozriet na den otvorenych dveri.Corwin ma viac bytov na poschodi, ale musim povedat, ze kvalita vyhotovenia je vyssia, hlavne co sa tyka omietok , standartu a vnutornych zvukovych izolacii na schodiskach aj pri podlahach.no a kedze stavaju o 4 roky neskor ako Skanska, tak maju uz 3komoroveokna.keby mali vacsie byty s podobnymi dispoziciami ako mame teraz, tak velmi silno rozmyslam:-D ale je to fakt vec osobnych preferencii. Takze dolezite je aky mas ty z celeho miesta pocit a co su tvoje preferencie pri byvani;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@druzuz dakujem krasne za infosky. Byt mame rezervovany, takze budeme "susedky" ;-) chceli sme zatial iba 2 izbovy byt, lebo mame potom ine plany :-) paci sa nam prostredie, vyhovuje nam ticho a ten pocit niecoho "ineho" co momentalne v petrzalke nenachadzame. taktiez sa nam paci celkove riesenie a teraz ked uz takmer finisuju, cele to vyvolava u nas pocit, ze sa uz nevieme dockat to, kedy prideme k nam "domov" :-)
Odpovedať
Tak drzim palce, nech je vsetko podla planu;-) ano aj ja si pamatam, ako sme sa tesili a pravidelne chodili pozerat v akom stave ja stavba. Ked nam odovzdali kluce, bol to neskutocny pocit:-D tak nech je to co najskor;-)
Odpovedať
ahojte aj my zvazujeme kupu bytu v rinzle boli sme sa tam pozriet a paci sa nam to moze sa mi niekto ozvat kto tam ma byt v tych novostavbach, ako sa tam byva? dom aj btyyy su velmi pekne tak som zvedava na vase nazory a pod novostavbami je ubytovna, je to ok? nepotuluju sa tam vecer ozrani? a je v okoli nejaka skôlka?da sa ist s detmi niekam do okalia sa hrat? co je minus ze sa tam bude este stavat, aky je tam ruch? je to velmi neprijemne? dakujem za spravu
Odpovedať
Profilova fotka
@ni33 pytali sme sa na tu stavbu- zlate kridlo, je to uz dlho planovana vystavba a stale sa tam nic nedeje, tak uvidime iba casom...
Odpovedať
dakujem za odpoved este som zvedava ako tam okolie od toho staveniska (zlate kridlo) upravia, lebo zatial je to tam take dost divoke a nepekne sama jama, pre deti velmi nebezpecne, lebo sa tam urcite vyberu na prieskum
Odpovedať
dost drahe bytz su tam
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Aj my ideme kupovat byt v Rinzle. Akurat tento tyzden by sme mali podpisat rezervacnu zmluvu. Najvacsim argumentom pre nas boli tie trojkomorove okna a samozrejme lokalita a vyhlad. No rozhodli sme sa pre holobyt, aby sme si ho mohli dorobit podla nasich predstav. Pre mna osobne je velke plus ze nablizku nie je ani vlakova ani elektrickova trat. Teraz totiz byvame pri stanici Vinohrady a ten hluk vlakov mi uz po 4 rokoch ide poriadne na nervy. Tak sa tesim aky budeme mat v Rinzle klud.
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima pre ktory bytik ste sa rozhodli? mozes IP :-)
Odpovedať
ahojte aj my sme sa napokon rozhodli pre byt v rinzle chcem sa niekoho opytat kto byva v okoli a ma male dieta ci nepoznate nejake jasličky alebo DC kde by nam zobrali malého - 1,5 roka a ktore mate overene dam na odporucania mamiciek, ktore uz maju dietatko niekde umiestnene velmi dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte, tiez sme sa rozhodli pre byt v tomto projekte a byt mame rezervovany. nejaki dalsi susedia?
Odpovedať
ahojte, prosim Vas ako je to kotolnou v RINZLE? az teraz som sa dozvedel, "zevraj" vlastnikom ma byt nejaka sukromna firma. Co si o tom myslite? Je to velky nestandard oproti vsetkym novostavbam, znalec take nieco este nevidel... Standardne kotolnu vlastnia spoluvlastnici - ako spoluvlastnicky podiel. Na nete je komunikovane, ze v standarde bytoveho domu je spolocna kotolna + vyber prevadzkovatela.
Odpovedať
Profilova fotka
@rinrin Kotolnu (nebytovy priestor kotolne) maju v spoluvlastnictve majitelia bytov. Avsak technologicke zariadenie je vlastnictvom Racianskej Teplarenskej, ktora ju aj prevadzkuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@rinrin @ni33 @majusinka http://www.youtube.com/watch?v=cVrOm3... Reportaz o nasom buducom videovratnikovi. Podla mna to vyzera super :)
Odpovedať
@miyajima ahoj, moze byt. no videovratnik je nadstandard za doplatok. ale ano, otvaranie dveri je konecne na niektorej bytovke moderne :) nie ako tie magneticke brany po vsetkych bratislavskych panelakoch.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@miyajima To je celkom pekny odrb s tou kotolnou. Vedla v projekte Skanska tu kotolnu vlastnia majitelia. Od viacerych znamych som pocul, ze o tej kotolni nevedeli po podpisani, ale nakoniec to neriesili, lebo sa im uz nechcelo zdlhavo hladat dalsi, tlacil ich cas. To developer pekne zarobil na kazdom. Pocul som o viac takychto problemoch, kde developer roztahuje ruky, nasledne po tom, ked uz mu nieco podpisete a ma vas zazmluvnenych. Co najprv ponukal, to nasledne odoberie.
Odpovedať
@miyajima Tiez bol vymeneny predajca, a boli pozastavene snad vsetky prepisy bytov koli chybam na zmluvach. Ja by som v tomto projekte byt nikdy nekupoval.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@majusinka @ni33 @rinrin Ahojte. Prosim vas, podavali ste uz danove priznanie k dani z nehnutelnosti? Ja sa na to chystam, aby som to do 31.1. stihla. Uvadzali ste tam aj pozemky na ktorych mame spoluvlastnicky podiel? Viem ze pozemky, na ktorych je stavba (bytovy dom) su od dane oslobodene, ale my mame aj podiely na roznych prilahlych pozemkoch. Treba ich do priznania uvadzat? Alebo za ne podava danove priznanie spravcovska firma? A co parkovacie miesto? To predpokladam uviest treba... aku kategoriu ste zvolili? Ostatne plochy? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima smiem sa spytat podla coho by malo byt to oslobodenie pri bytovych domoch? ja len viem ze nezdanuje sa ta cast pozemku, ktora je zastavana, pretoze sa vlastne zdanuje stavba. Pokial viem ,spravcovske spolocnosti nikdy nepodavaju priznania, priznanie je povinny podavat vlastnik, prilahle pozemky si tiez urcite podavas. Ak mas parkovacie miesto vonku, alebo v garazi, tak je vypocitane, aka plocha z daneho pozemku(nebytoveho priestoru) ti patri, takze nerobis nic specialne pre parking, jednoducho priznavas vsetko co ti pripada v nejakom pomere.
Odpovedať
Profilova fotka
@dannyelle to som tym prave myslela - pozermok na ktorom je stavba = zastavany pozemok. Nevyjadrila som sa presne.
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima prepac ze az teraz odpisujem... ale my sme sli priamo na magistrat a tam sme to vyriesili- vypisovala nam to sama a dobru polhodinu, takze som rada ze som sa tomu vyhla :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?