Aký máte názor na projekt Starý háj v Petržalke?

Ahojte, rad by som sa spytal na Vas nazor na tento projekt - http://staryhaj.vigroup.sk/. Je to na zaciatku Petrzalky hned pri obchvate. V tesnej blizkosti sa momentalne stavia aj bytovy megalo-projekt 'Fuxova'. Moj nazor : + novostavba + lokalita - blizko do centra, Sad Janka Krala + mhd doprava do centra z Farskeho elektrickou (z centra prestup kamkolvek) + moznost upravit si byt podla seba (vyber standardu) + TEHLA ! hallelujah + garazove miesto + relativne dobra cena na lokalitu + rychle napojenie na obchvat + dostupne nakupne centra a obchody + mensia komunita ludi, mensia zastavba - k prikladu Fuxova kde je az 276 bytov ! to je cca 500-600 susedov =-) - velmi blizko obchvatu - hluk, smog ? - blizko zeleznice - hluk ? - dlha vystavba - ukoncenie Q4 2018 - v tej lokalite sa podla planov zacne stavat aj 6 pochodovy obchodny dom (vid obrazok) - zivot pri stavenisku ? - Petrzalske ranne spicky cez mosty - dokonale to riesi elektricka kto nie je rozmaznany Dakujem za nazory 8-)
Odpovedať
1
2
Developer stavba vsetko OK. Jedine co by ma trapilo je ze tam nemas ziadnu hlukovu barieru medzi dialinicou a budovou. A smaozrejme zeleznicna trat ale vlak chodi skor sporadicky. 3x za den ked zatrasie steny je OK :D Ceny oproti fuxovej mas 200EUR na m2 lacnejsie. Treba brat kym je... Este jednu super vyhodu mas ze je povolene financovanie 10/90 Zmensujes svoj risk v pripade ze developer skrachuje.
Odpovedať
Ahoj , hned vedle staví tento developer Muchovo . Cena + lokalita super . Právě jsem udělal rezervaci na 2 izbák . Půjde to jak teplé rožky :-)
Odpovedať
Caute, ja mam kupeny byt v Muchovo a zvazujem este nejaky 1izbak v Starom Haji. Som rada, ze uz aj tato tema je tu zalozena. O tom obchodaku som nevedela, dakujem za info. Este som citala tu http://bratislavayimby.blogspot.ch/20..., ze VI GROUP ma aj ine zamery v okoli. Jedine, co mna odradza, je asi len ta dialnica v blizkosti, tych vlakov tam naozaj vela neprejde. Ten obchodak vidim skor ako benefit, teda ked bude dostavany. Uz nebude treba ani do Auparku chodit :) Myslim, ze na cene to tym bytom (Muchovo aj Stary haj) len prida - vsetka obcianska vybavenost by bola doslova pod nosom.
Odpovedať
Ahoj, ak chces vediet viac o spominanych nevyhodach ako hluk, smog, tak si pozri studie ktore dal spravit developer za ucelom vydania uzemneho rozhodnutia - https://www.enviroportal.sk/sk/eia/de... Ja som si tam uz rezervoval byt, vidim tam viac vyhod ako nevyhod. Hluk mas pri kazdej frekventovanej ceste, ci je to mestsky obchvat, alebo hlavna cesta. Beriem to skor ako benefit, kedze aj teraz vyuzívam dialnicu cestou do prace.. zapchy su smerom do mesta, ja idem von :)
Odpovedať
Ahojte, odkial mate informaciu, ze to obchodne centrum Bosakova by malo mat 6NP? Podla oficialnych dokumentov a povoleni co su na nete by mala mat povolene iba dve nadzemne podlazia... Bude to teda plnohodnotne nakupne centrum alebo iba dvojposchodove prditko, z toho jedno poschodie parking.... Dik.
Odpovedať
Ahojte , jaký model financování volíte ? u 10/90 jsou ceny bytů vyšší , než co jsou na webu jako uváděcí . Dáváte přednost vnitřnímu nebo venkovnímu parkingu ? díky
Odpovedať
10/90 je menej rizikove. Pri 10404010 zase platis uroky banke v pripade ze to beries na uver. Co sa tyka parkovania tak pri vnutornom parkovani asi nebudes mat problem s tym ze ti niekto bude parkovat na tvojom mieste. Nemusis kupovat ziadne preventivne zariadenia ako napr. sklapacie rampy. Hlavne si poriadne kukni zmluvu aby ta potom neskor nic neprekvapilo. Inak odhadujem ze tam zmluva bude standardne jendostranna v prospech developera a ty s tym nic nespravis kedze v rade za tebou caka dalsich xz zaujemcov. Good Luck.
Odpovedať
Poloha je dobra, elektricka ano, k nabreziu blizko. Ten hluk tam vsak bude stale. Mne by ten obchodak prave vadil, vela aut skoro 24/7, nevies ake prevadzky tam budu.
Odpovedať
@masterko45 díky za názor . Bohužel je pravda , že je smlouva velmi jednostranná a riziková a po připomínkování mi přišla na všechny navrhnuté změny zamítavá odpověď . Takže nyní zvažuji , zda vůbec při takto postavené smlouvě byt koupit . K formě financnování je skutečně díky lepší ceně bytu při 10/40/40/10 celkově výhodnější konečná cena . Ten rozdíl u 2KK činní cca. € 3500 , což není málo . Ještě budu vše zvažovat - developer již nyní tlačí na složení rezervační zálohy , která se nezapočítává do první splátky , ale má být vrácena až po jejím plném zaplacení ( rovněž nestadartní ) . Je zde někdo další , kdo se dostal již do stadia složení zálohy a podpisu smlouvy ? Jaký je Váš názor na smlouvu ? díky
Odpovedať
Ahojte, reálne uvažujem nad kúpou. Ako vnímate zatienenie Fuxovou? bola som sa tam pozrieť, poobede by mohlo slnko svietit aj na Stary haj :) Máte niekto skúsenosti s týmto developerom, prevedie dobrú robotu? dakujem - s kým budem suseda :)
Odpovedať
Rezervacna zaloha sa nezapocitava do prvej splatky a bude az nasledne vratena? Zvlastne. Mam kupeny byt v Muchovo u toho isteho developera a tam to tak nebolo. S developerom mam skusenosti zatial len dobre (akakolvek komunikacia s predajcom aj architektom). Kvalita prace bude zavisiet od toho, co vyprodukuje stavebna firma a to moze byt naozaj vselico. Je to moja 3.novostavba, ktoru kupujem, takze viem o com hovorim. Muchovo stavia Skanska (co by mohlo byt zarukou nejakej kvality), vieme uz kto bude stavat Stary haj? Dakujem.
Odpovedať
@sonitap Zatím dle info ze včera nemají stavebníka vybraného . Budou teprve dělat výběrové řízení . A ano , rezervační záloha se nezapočítává do 1 splátky , dle smlouvy jí vrátí 7 dní po uhrazení 1 faktury .
Odpovedať
Článok sa načítava...
prosím vas z čoho budú priečky medzi bytmi? dúfam, ze nie sadrokarton. budúci týzden mam stretnutie s developerkou. Este prosim vas ako to vidite s tou Fuxovou a obchodakom, bude nam tam aspon trošku svietit slnko? dakujem.
Odpovedať
Objekt je situovaný na juh,ale vežiak Fuxova s 26 posch.zatieni HAJ na pekných pár hodín.Hluk aj podľa štúdie prekračuje normy do 9 decibel,najlepsie postaviť sa na cestu cez trať na diaľnicu.smog z 12 tich pruhov D1zo vzdialenosti 120 metrov nemôže len tak zmiznúť.ak kolóny vytvorí až 2 000 áut.Nakladny vlak zobudí aj mŕtveho.Z Fuxoho veziaka všetky autá do garáží popred južnú fasádu.Vraj postavia park 6 ha.to je parcelka na domček!Prajem pevné zdravie.
Odpovedať

Odpovedať
Ahojte , na Facebooku byla vytvořena skupina budoucích majitelů bytů a obyvatel Starého háje , pod názvem Starý Háj - susedia , která je určena na oznamy a informace majitelů bytů a k diskuzi . Kdo má zájem , nechť se do skupiny přidá :-)
Odpovedať
https://www.facebook.com/groups/18145...
Odpovedať
Ahojte, ja byvam akutalne v prenajme nedaleko buduceho stareho haju. Lokalita je super, tiez by som tu chcela byt, ale odradza ma ten tien a hluk :-( . Bola som tam zatial pozriet dva krat v rozne casy dna a je tam naozaj vacsina plochy v tieni a co sa tyka tej zeleznice tak to pocut dost, ano je pravda ze tadial chodi menej vlakov, ale napr. v kaviarni oproti pod tatrabankou sa vam trasu salky ked ide vlak a toto nie je o moc dalej od kolajnic (cca 10m? ). Zdaju sa mi tie byty drahe vzhladom na menovane nevyhody, co myslite ?? :-N
Odpovedať
@byvanievba kupuj kym su!!! Byty sa tu predavaju ako teple rozky :) Pod salky si das podlozky :D
Odpovedať
dostupnosť už nebude taká dobrá ako je teraz ak začnú bývať ľudia vo Fuxovej, Muchovom.... Nato ako kebyže každý zabúda. Pribudne kopa áut, skoro nikto nebude jazdiť električkou.
Odpovedať
@masterko45 Nechcem podlozky pod salky :D
Odpovedať
Projektu bylo uděleno právoplatné stavební povolení . Rovněž mají již dohodnuté financování s ČSOB , další banky mají následovat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nezabudnite na to ze v okruhu 5 rokov budu aj v Ba S Bahny.Cize vlakov bude daleko viac.Podobne ako vo viedni lokalky..Vsetci dobre vieme ze metro mat Bratislava nebude.Ale lokalne vlaky ano.Takze ratajte s tym ze sa frekvencia vlakov len znasobi.Ja neviem ci citate noviny ale s tym ste mali ratat.Co sa elektrosmogu tyka viete ze v oblastiach kde su trakcne vedenia ludia dostavaju rakovinu v daleko vacssom mnozstve ako na miestach v dostatocnej vzdialenosti od trakcneho vedenia?Pozor na to.Elektricka je sice ekologicka ale je to elektrosmogovy prostriedok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@sonitap Zdravím, chcel by som sa opýtať ako ste bola spokojná s kúpou bytu v projekte Muchovo /realizácia,elektormer a podobne/ nakoľko som počul dosť zlé veci a troška mám obavy či som nespravil zle keď som kúpil byt v projekte Panonka. Ďakujem
Odpovedať
@ateista Ked ste poculi dost zle veci, neprekvapuje ma to, bez vetra sa ani listok nepohne. Za mna vi group a skanska velmi zla kombinacia. Uplne sklamanie co sa tyka kvality zhotovenia, komunikacie a ich lapsusov pri kolaudacii, cim sa odovzdavanie natiahlo o niekolko mesiacov. Toto je moja tretia novostavba a tento projekt bol pre mna jeden sok. Po tejto skusenosti od vi group nekupim uz ani budu pre psa. Tak snad vy budete mat skusenost lepsiu. Mna len zaujima, ako chcu zvladnut mega projekt ako Matadorka, ked nezvladli projekt so 120 bytmi.
Odpovedať
@sonitap Ďakujem pekne za odpoveď. Pri projekte Panonka tam je firma Assyx tak snáď to bude lepšie ale podľa tých správ, ktorá som dostal od ľudí z Muchového to naozaj bolo peklo. Tak snáď sa pri Panonke troška spamätali lebo inak bude aj nás čakať veľmi vtipné obdobie. Je pravda, že pri Panonke už máme 3 paní, ktorá sa stará o klientské zmeny keďže 2 dali výpoveď a to človeku moc na pohode nepridáva. Ak sa smiem spýtať čo všetko bolo problémové pri projekte Muchovo aby si človek dával pozor?
Odpovedať
ruky prec od cohokolvek spojeneho s tymto "developerom", usetrite si nervy a peniaze.. Negativnych skusenosti nie je na knizku, ale na celu sagu.. U nas to vyzera tak, ze developer ma vsetky peniaze za byty, pozmenil Kupne zmluvy (v neprospech obyvatelov), mesiace sa natahujeme o pripojenie elektriky v bytoch (chyba "developera"), nekonecnu kolaudaciu (opat pre chyby "developera") ani nespominam, ked uz ma byt vsetko ako-tak pripravene na byvanie, tito slendriani zistili, ze pri tom neskutocnom setreni (na vsetkom, co si aj nedokazete predstavit - vid dvojsklo a pod) "pani" projektantka zle navrhla riesenie odpadu, kde pri splachnuti vznikne podtlak a vycucne v celej vetve vodu napr. aj z vaniciek, cez ktore ide potom zapach do bytov.. K tomu ako vianocny bonus prerusenie vsetkych konani o prevode vlastnickych prav, opat pochybenie "developera" (najmenej zavazna vec tam je chybajuci podpis konatela, ktory je vsak overeny notarom!). Suma sumarum, za byty v patricnej "kvalite" zaplatite, ale byvat ani zdaleka nemozete (radsej ani nespominam odflaknute prace, vyhotovenie standardu, nedajboze nadstandardu, krive steny, zle zapojena elektrina (resp. nezapojena), nenaplnene sluby pri podpise ZoBKZ - parkovacie miesta pre navstevy predali prevadzkam). Po zaplateni celej sumy sa pre vas stavaju nedostupnymi, zabudnite na telefonicky rozhovor, odpoved na vase otazky.. oblukom sa vyhybat akemukolvek kontaktu s tymito fusermi z VI Group!
Odpovedať
@spravca333 Vážený nespokojný klient, Je nám ľúto, že ste s projektom na Muchovom námestí nespokojný, ale ako developerská spoločnosť s mnohoročnými skúsenosťami sa nenecháme vydierať systémom, že pokiaľ Vám nebude poskytnutá dodatočná zľava z diela v sume 20% z ceny bytu a viaceré iné ústupky za Vami nedôvodné požiadavky, začnete našu spoločnosť negatívne prezentovať v médiách. Stále platí naša ponuka na vrátenie bytu, pričom my Vám vrátime Vami zaplatenú sumu za byt do troch pracovných dní. Vašu aktivitu vnímame ako nátlakovú a nečestnú, avšak proti takejto anonymnej kampani sa veľmi ťažko bojuje. Čo Vám však vieme zaručene povedať je, že aj napriek Vašej neférovej a zavádzajúcej kampani, budeme aj naďalej prinášať na trh kvalitné bývanie za primerané ceny, tak ako sme to už realizovali pri viac ako 20 novostavbách a 1381 nehnuteľnostiach. Team predaja nehnuteľností, Spoločnosť VI Group.
Odpovedať
Dobry den, neviete este o nejakych projektoch v tomto okoli, lebo teraz su uz vsetky byty vypredane, a my sa trochu zaujimame o tuto lokalitu. Dakujem
Odpovedať
@team_predaja_vl_group a vratili by ste panovi aj uroky co uz zaplatil, poplatky za hypoteku, notara a hlavne naviac za cas a nervy? Lebo cena bytu nie su jedine vydavky pri nadobudnuti nehnutelnosti.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?