Problémy s pasívnym domom

Stalo sa, čoho som sa najviac bála. Mali sme v úmysle postaviť pasívny dom, ale spotreba je viac ako 5-násobná. Nie je to ani NED. A to sme dávali do podlahy 25 cm, do stien a šikmín 40 cm a na strop 60 cm vlny. Trojsklá a rekuperácia, v ktorej je kopa baktérií a ktorá robí strašný prievan v dome. Takéto podobné spotreby majú ale aj tí, ktorí to nepreháňali a použili hrúbky izolácií okolo 5 cm. Vidím, že viac sa naozaj neoplatí. Najhoršie na tom je, že budeme kúriť elektrinou, krb sme nedali. Ani steny nedýchajú... tak sme dom utesnili... Navyše to vyzerá, že budeme musieť kúriť aj v lete, pretože sme dali príliš veľa izolácie.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@blacksr Hej u mna to je podobne. :-D myslel som ze nulovy dom a nakoniec ja som nula :-S
Odpovedať
Profilova fotka
No co stale je to na prd? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
... a ja som si myslel, že sa konečne dozviem voľáke mínusy PD ... sakra zase nič
Odpovedať
@mio23 Systematicky sme poprepichovali paozábranu a odobrali polovicu izolácie. Už som vybrala aj tepelné čerpadlo, stihla som akciu - aj s montážou len 15.900 €. @jozeftr
Odpovedať
:-D :-D :-D No to sa vám teda podarilo. Diskusia ako vyšitá.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ;-( a sakra.... jarka ako prepac blbu otazku, ale ako sa to stalo ze je to takto? ved inde to funguje, nie??? tak preco nie u vas??? :-| :-S
Odpovedať
@kaktusik007 Asi preto, že sme to robili príliš poctivo. To sa zas až tak nemôže.
Odpovedať
@blacksr jarka tak toto beriem snad len ako prvo aprilovy zart 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
To je 1.aprilovy zart, alebo to myslite vazne???
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ahoj prosím ťa myslela si to naozaj vážne?Chystáme sa s manželkou postaviť si pasívny dom, ale tak odstrašujúci scenár som ešte nepočul.Ak je to pravda, čo myslíš v čom je asi chyba?! A čo na to projektant, ak nejaký bol..
Odpovedať
Profilova fotka
@piko80 vitaj v klube... :-D :-p :-p :-p
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@mio23 Ahoj. Niekde som sa docitala chvaly na tvoj nulovy dom, ale teraz som nadabila na debaru z ktorej som ostala prekvapena. Reagujes v nej na nespokojnost so spotrebou v tvojom dome /odpoved pre blacksr/ Co si tym myslel, ze ty si nula? Blacksr sa stazovala, ze ani pri skoro dokonalej realizacii a hrubych izolaciach nedosiahli lepsiu tepelnu spotrebu. Ako to mam chapat? Ty to mas podobne?
Odpovedať
@blacksr Ahoj. To myslis naozaj vazne s tou spotrebou? Nedosiahli ste lepsiu spotrebu nez ostatny pri nizsej izolacii? Uz vies, ako je to mozne? Prosim odpovedz, som z toho riadne zmetena.Diky
Odpovedať
@ria161 pozri sa kedy zalozila danu temu? 1. April - den blaznov.... samozrejme ze je to somarina. Ziadne kurenie v lete (@blacksr tam mala tusim cca 27 stupnov, @mio23 podstatne menej). Ziadne odoberanie izolacie a pod....
Odpovedať
@mr79 No dufam, že máš pravdu. Vydychla som si.
Odpovedať
@ria161 aky je to pocit skocit na prvoaprilovy zart 24. septembra? :-D
Odpovedať
Dobrý prvoaprílový žert. Ale pokud se nepletu, tak ani blacksr ani mio23 ještě nebydlí. Mě by zajímali skutečné celkové náklady pasivních domů - ne ty teoreticky spočítané. Prosím uživatele, kteří již nějaký čas bydlí v pasivním domě, topí normálně, t.j. cca v noci na 19-20 st., přes den na 22-23 st., ohřívají TUV pro chod čtyřčlenné rodiny, aby se s námi podělili o zkušenosti a napsali skutečné náklady na provoz za jeden rok podložené řádným vyúčtováním.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr v aprili mi tato debatka usla.. teda, toto je nova dimenzia humoru:)))
Odpovedať
Profilova fotka
@ria161 aa to si kde nadabila? ;) to musela byt bud sranda, alebo nesradna ;-) Ja este nemozem vediet ci som spokojny, ja to este staviam ;-) Nebyvam v tom...
Odpovedať
Profilova fotka
@ria161 ale to bol prvo aprilovy zart... 1. apr 2012 Na @blacksr dost odvazny, skoro som naletel :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 aka nedockava :-p
Odpovedať
@mio23 A to proč? Já vím, že ještě nebydlíš. Ale určitě jsou zde již bydlící obyvatelé pasivních domů a mě by zajímali jejich reálné zkušenosti. Je na tom něco špatně? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 Nie nie ale co ta zaujima? Ze je to pravda, ze naozaj to funguje? :-p
Odpovedať
@janvirostko Trochu trapny pocit. Alebo sa dto definovat ako oneskorena reakcia. Ale obycajne mi to tak dlho nepáli, ver mi.
Odpovedať
@mio23 Jak jsem psala, zajímá mě reálná zkušenost těch, kteří již bydlí. Zda když jim přijde roční vyúčtování elektřiny (předpokládám, že v PD je vše na elektřinu), tak jsou spokojeni a dům splnil jejich očekávání. Známý stavěl "pasivní dům" (tak byl dům navrhován) a ročně ho stojí elektřina kolem 24 tis. Kč. Je rozčarovaný a já se mu ani nedivím, tady se asi něco nepovedlo. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 24tis. Kc rocne je 80 EUR na mesiac. Mne sa to nezda ako zavratna suma, ak je to na vsetku elektrinu v dome (spotrebice, svetla, kurenie, ohrev vody...). Zavisi aj od toho, aky je ten dom velky. My momentalne byvame v 2-izbovom byte a platime 35 eur na mesiac, a kurenie a ohrev vody v tom nie je.
Odpovedať
@aneri53: aky velky to bol dom? Co vsetko tam ma? Ved ho to stoji vsetko 2 tis. mesacne. To je vela? Kolko stoji 1kWh v CZ? 4,3 - 4.5 KC? Plus mesacny pausal cca 140, takze celkovo za elektrunu dal cca 22300. takze to ma cca 4.95 - 5.2 MWh - ale ked ma elektrokotol, rekuperaciu a pod... tak to tiez potrebuje elektrinu. Takze si myslim ze pri spotrebe cca do 6MWh to ma v pohode. Ak by to bolo 24 tis. len topenie, tak to uz samozrejme nie... ale takto je to v pohode, ak ma celorocnu spotrebu cca 5 MWh.
Odpovedať
@aneri53 potreba tepla na vykurovanie je pri pasivnom dome max 15 kWh/m2rok - to vie kazdy. Avsak potreba primarnej energie je definovana az na hodnote 120 kWh/m2rok. Niekde som to uz pisal, ze setrenie dukatov treba posunut aj inde a nie iba na vykurovanie. V pasivnom dome je vykurovanie iba mala cast z celeho kolaca potrebnej energie pre dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 Ked ono to je zavysle od toho kto vypocitaval spotrebu, alebo od firmy ktora ani netusi co je pasiv, ale proste su prograsivny... Teraz nechcem urazat ani narazat.. V CR mate neporovnatelne viac Pasivnych Domov, ale prevazna vacsina su to pseudo Pasivne Domy, to som viac takychto clankov cital... Napriklad ked vidim na PRIME, alebo NOVE ze pasivny dom a je to bungalov, tak ja osobne sa smejem a ked typek ukaze ze kuri krbovou vlozkou v tom pasivnom dome tak to mi uz pride totalne diny dom (ak ma niekto bungalov a tvrdi ze je to pasivny dom tak tam treba davat BACHA, prvy signal, ze asi tazko... Ale pokial ma celu strechu sam kolektor, tak oka.. Moze byt)... Napriklad ja mam na fasade 40cm a viem ze pod 40cm v mojej lokalite neurobis pasiv... Nepodcenili sa vypocty, ani sa lambda neprilepsovala atd... Kopec projektantov si mysli ze nizkoenergeticky dom urobi z izolaciou strechy 30cm... A pritom ledva to urobi s izolaciou 40cm.. u nas.. Ja tvrdim aby som mal istotu tak NED by mal mat odpor R=8, aby to bol pasiv R>12... Vacsinou sa uvadza ze R=8 staci pre pasiv, ale to su podla mna hluposti, to ani v PHPP nesedi kde sa ten vypocet ma robit.. Ale je to zavisl od lokality... Ale ak je niekto z juznejsich krajin a da na bungalov 40cm izolacie tak nech sa netesi ze to bude 100% pasiv..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?