Ako ste spokojní s montovaným domom?

Býva niekto v montovanom dome? Ako ste spokojní s prevedením takto postaveného domu? Plánujeme stavať, potrebujeme rýchlo, no nechceme 2. x stratiť strechu nad hlavou...
Odpovedať
nemusis sa bat montovaneho domu. v amerike stoja uz stovky rokov (ano su tam montovane domy uz spred 200rokov) a to su o dost nekvalitnejsie ako tie nase. Takze nechapem, preco by mal padnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@hipisko lenže v Amerike vymenia dom aj 5 krát za život :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dom stavaný každou technológiou sa dá postaviť zle, prečo sa u nás nepresadia ľahké domy je pre mňa záhadou. Celé je to o dobrom návrhu a dobre odvedenej remeselnej práci. Pritom obytné podkrovie, ktoré je vlastne drevostavba sa pokladá za samozrejmosť, ale také isté steny sú už podozrivé. Bývam v dome z preglejky, vtedy ešte neplatili také normy na zateplenie ako dnes, vykurujem systematicky 50m2, sporadicky 180m2, náklady na kúrenie 50eur/mes prevádzková teplota 18-29st. Montovaný dom nemá problém s vlhkosťou pri nasťahovaní okamžite po dokončení.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahoj, bývam už vyše 2 roky v montovanom dome a keby som sa mal rozhodnúť ešte raz tak si dám postaviť znovu montovaný. Náklady na výstavbu na kľúč sú cca rovnaké ako u murovaného domu. Prvá výhoda je pevná cena. Firmy stavajúce murované domy Ti ju nedajú, pretože výstavba trvá cca 1,5-2 roky. Výsledná cena je potom súčtom pôvodnej plus x navýšení. Naproti tomu do montovaného domu sa môžeš nasťahovať za 3-6 mesiacov od začatia výstavby a máš garantovanú pevnú cenu. My sme si dali postaviť dom podľa individuálneho projektu s podlahovou plochou 130 m2. tým, že montovaný dom má užšie múry (náš 22cm) získali sme cca 10 m2 vnútornej podlahovej plochy navyše. Tie tenšie steny však majú v porovnaní s klasickými murovanými domami neporovnateľne lepšie izolačné schopnosti. Minieme len 900-1000 m3 plynu za rok, čo predstavuje mesačný náklad cca 40 EUR. Je v tom už aj ohrev teplej vody. V paneláku sme platili za to isté cca 100 Eur/mesiac.Celkové mesačné náklady vrátane elektriky, smeti, internetu, kablovky, vody su 98 Eur. Dom by podľa firmy za prvých 50 rokov nemal vyžadovať žiadnu podstatnejšiu rekonštrukciu. Viac nepotrebujem. Kolegyňa býva v 55 ročnom montovanom dome a býva sa jej tiež super. A to vtedy boli úplne iné materiály než sú dnes. Nejaké fotky z výstavby nášho domu môžeš nájsť tu: http://picasaweb.google.com/mirosabo.com Tak držím palce, Miro
Odpovedať
Profilova fotka
@cyros prosim ta , ktora firma ti stavala montovany dom?
Odpovedať
Ahoj, bola to žilinská firma Artwood. www.art-wood.sk
Odpovedať
No ja by som skor dal prednost tomuto www.domy-dennert.cz Neverim moc montovanym drevo domkom.
Odpovedať
@lew777 To nie je o viere.
Odpovedať
@blacksr Hmm myslim ze chces povedat asi o cene len ten drevo domek na kolko dlho pre jednu generaciu a vydrzi tolko.Ako vikendove byvanie chatku ci garaz pre auto to beriem ale ako dom v ktorom budem byvat do konca svojho zivota no neviem.
Odpovedať
@lew777 domy dennert sú príšerne predražené a mať toľko peňazí, vyberiem si iného dodávateľa, tak už prestaň spamovať tu na fóre. Mal by admin tvoje príspevky vymazať. Človek od teba nič iné nečíta, len ohováranie drevodomov. Vari v takom bývaš? A v čom teda bývaš? Napíš aj z vlastnej skúsenosti a nie len to, čo ťa naučil ako obchoďáka tvoj chlebodarca.
Odpovedať
@calimero to je aj skoda sa s takymi zaoberat:)
Odpovedať
Calimerko tak troska upresnime nie som ziadny chlebodarca dennert domkov po dalsie suhlasim su drahe a ked dame rec o drevodomkov su tak lacne asi za kolko stoja.No a este k niecomu tiez suhlasim nie je nad murovany domcek ale ak mam usetrit cas a namahu a veci spojene s vybavovackami okolo stavby rozhodol by som sa pre montovany ale nie drevo dom.Byvam v tehlovom ak sa pytas a este zopakujem pre niektorych jedincov a naposledky nie som diler dennert firmy.Do you understand or not?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lew777 tak potom sa ako ich díler správaš. Prepáč ale ak sa všetky tvoje príspevky točia len okolo propagácie neskutočne predražených domov, žiadny iný záver z toho nevychádza, len že si ich predajca. Tvoje príspevky a aj neprehľadná stránka dennert však pôsobia kontraproduktívne, tu žiaden kšeft neurobíš, tak nestrácaj čas.
Odpovedať
@cyros jedno mi pride divne,hovorite o spotrebe plynu ze 1000m3 za rok, no ale nekurite podlahovym a ten je na eletriku ci nie?
Odpovedať
@stefan222 podlahové kúrenie može byť elektrické ako píšeš, alebo vodné - tá spotreba plynu sa viaže práve k vodnému, kde vodu v hadiciach zohrieva plynový kotol
Odpovedať
@stefan222 súhlas s @ma890 Preto je vždy najlepšie počítať spotrebu na kúrenie v kWh. Potom už len prepočítať na peniaze podľa toho, čím sa kúri (bude kúriť). Jedna kWh získaná z plynu vychádza možno na 1,30-1,50 Sk a v elektrine vyše 3 Sk.
Odpovedať
@ma890 @blacksr a to mi chcete povedat ze na ten jeho poschodovy dom sa na vykurenie celeho domu an rok staci 1000m3 plynu hej?
Odpovedať
@stefan222 Možné to je. Závisí to od toho, ako veľmi je dom izolovaný. 1000 kubíkov nie je zrovna málo! Napríklad na vykúrenie nášho by stačilo cca 200 m3. x-)
Odpovedať
Troch odbočím, keďže som rozhodnutý pre montovaný dom, viacerí ludia z okolia ktorí majú murovaný alebo idú stavať murovaný dom mi pri každom spomenutí témy montovaný dom predkladajú argumenty ,,ktoré počuli" , len aby montované domy nejak spochypnili(mi to pripadá,že už mi to robia naschvál). Ako je to v prípade, že si napr.po piatich rokoch v montovanom dome zmyslím, že napr.túto izbu rozdelím na dve menšie, alebo tu pridám okno(nič iné ma teraz nenapadlo), je možné v montovanom dome robiť nejaké prestavby alebo prístavby? Padá tým potom záruka ktorú mi na dom dal zhotovitel stavby? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
je to dom ako každý iný, má svoje špecifiká, o jeho kvalite nerozhoduje druh materiálu ale kvalitný projekt a dodržané technológie. Montovaný dom má trochu inú statiku ako murovaný, ale prerobiť sa dá každý. Záruka platí 60 mesiacov, ale firmu, čo Vám to stavala aj tak už nenájdete, takže čo nie je urobené dobre hneď, to už nebude. Pokiaľ prerábku bude robiť kvalifikovaný odborník {nielen na papieri}, tak by nemalo nič hroziť. Robil som už dom, kdesa majiteľ rozhodol spojiť dve miestnosti, podlaha bola parketová, po zbúraní priečky sme zistili, že parkety boli položené aj pod priečkou, takže sa spravili len drobné úpravy stien . To bol dobrý projekt.
Odpovedať
@ma890 Tiež sme tým prešli, staviame drevodom.
Odpovedať
@blacksr Som ešte k tomu z malej dediny a všetko iné než murované určite nebude dobré, fúkne vietor padne vám to, zožerú vám to myši,zhnije to a milion ďalších priblblých komentárov, úplne to človeku znechutia.
Odpovedať
@ma890 keby to tak bolo,ako hovoria všetci naokolo,drevodomy by dávno nestáli,staviame murovaný lebo manžel má blizky vzťah a skúsenosti s murovaným,ale keby som šla na kľúč stavať,na 100percent idem do montovaneho a dnes by som už iste vítala kúpačov vo svojom drevennom dome,aj ked staviame intenzívne,ešte aspň 6 mesiacov a budem sa môcť s ,,radosťou,, nasťahovať do napoly hotového domu 8-( ,a aj tak sa pýtam sama seba,prečo sme vlastne nešli stavať drevodom? 8-( Veľa sme pracovali a málo čítali-chýbal rozhľad.A taký tepelný odpor ako má drevodom sa mi nepodarí aj tak dosiahnuť,35cm polystyrenu na fasádu je nad naše možnosti,dnes je toľko možností a informácií,že stavať drevodom je radosť-nájsť serioznu firmu s perfektnými referenciami už nie je taký desný problém,alebo hop na samoštúdium a postaviť si to sami ako blacksr-doporučujem jej album-mohla by ho predávať ako ,,pracovný návod,, ;-) skrátka nedajte sa odradiť a držím palce
Odpovedať
možno ste už videli-ale aj na MS cz, ,,pavelk,,má momentálne veľmi pekný drevodom a tá doba výstavby stojí za pozastavenie sa-je pravda,že ked sú peniažky tak to ide poriadne rýchlo
Odpovedať
@sofiapal už premýšľam o cene... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka kurenia v montovanom dome: Kurim iba krbom, ziadne podlahove, ziadne radiatory na teplu vodu. Dokonca zatial este nemam ani porobene teplovzdusne rozvody!! Priemerna teplota vovnutri je ca 23 - 25°C. Ked je 21°C baby mi pistia za usami, ze im je zima. Pocas tejto zimy (2010 / 2011) Som minul cca 4,5 - 5 metrov dreva. Kurit som zacal sporadicky este v Septembri, a dokonca som si prikuril aj vcera (velkonocny pondelok). Za rovnake obdobie zaplatil moj svokor v klasickej komunistickej "kocke" za plyn 1000 Eur. Mna to drevo stalo 150 Eur.
Odpovedať
@zbrdlowski m2?super,ticho závidim a aj keby som sa dostala na dvojnásobok vašej spotreby,neohrdla by som ani to :-)
Odpovedať
Neuveriteľné, že niekto vykúri celú sezónu za 150€, to asi býva rovno v lese :-) na druhej strane si neviem predstaviť, že o piatej by som prišla domov s deťmi do studeného domu a rýchlo by som musela čistiť krb a zakúriť... V montovanom dome je to ako s vetraním, to viem, že drevo dobre izoluje, ale neakumuluje v sebe teplo, ako tehly, tak asi keď ráno poriadne vyvetráš,musíš hneď dobre prikúriť, nie?
Odpovedať
@r103r103 asi by som vnútorné priečky v drevodome poriešil nejakými tehlami, práve kvôli akumulácii.
Odpovedať
Profilova fotka
s tym kurenim... Ked vecer idem spat, tak este prilozim, a rano je v dome cca 22 - 23°C Ked sa vratim z prace, je tam 19 - 20°C Toto platilo pri vonkajsich teplotach -10 az - 15°C Je pravda, ze po prichode z prace musim vymiest, a zakurit. Ano, moze to prist ako otravne. Ale radsej znesiem tu otravu ako zbytocne platit za energie. A ta cena 150€ za 5 metrov dreva bola normalne oficialne platena urbarnikom. Priviezli, zlozili, ja som len rezal na cirkularke a sekal na spalky
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?