Zatiaľ bez inžinierskych sieti a práca v interiéri v zime

Dobrý deň, chcem trochu poradiť od skúsenejších staviteľov. Nemáme zatial propejene IS / tahame ich 70 m / mysleli sme, že vodu pripojíme do zimy, aj šachtu máme, no vodár nám povedal, že uz je zima že on robí prípojky tak do polovice novembra maximálne. taktiež aj elektrinu / mali sme tam menši zádrhel/ ešte len vybavujeme žiadosť o zvedenie kablov zo stlpa . takže tento rok dom nebude pripojeny na IS. Vodu a elektrinu máme však zatial natiahnutú od posledného RD , čiže pracovať sa v pohode doteraz dalo. Sme v štádiu, kedy objednávame okná, dvere a bránu, máme bungalov 170 m2 / do Vianoc to bude uzatvorené dúfam / .Máme dva komíny. , riešiť budeme kurenie na drevo. A teraz konečne tá otázka ... je vobec možné urobiť podlahove kúrenie a pozapájat na kotol a akumulačku a všetko čo k tomu patrí a vpustit tam vodu ktoru mame len hadicou natiahnutu.. teda ci potrebuje taketo kurenie len urcite množstvo vody / poviem to po lopate ako to myslím, ze napustíme do obehu vodu a je vybavené / alebo potrebujeme stály prítok vody. / podla teplot ak by sa dalo, by sme v tom pripade mohli aj zalievat / v druhom komine by sme mali napojene docasne nejake kachle aspon na ako take temperovanie. ak je to totalna blbost tak sorry, nevyznam sa , len som chcela usmernit a urobit aj v zime co najviac prace . dik
Odpovedať
Co ma vodar s pripojkou? Vy si predsa do sachty sami privediete hadicu z domu, urobite od sachty vykop k verejnemu vodovodu a potom vam to zapoja vodarne (osadia a zablombuju vodomer). Mate projekt na pripojky vody a elektriky? Najskor dajte vykopat ryhu (staci pre elektriku aj vodu jedna aspon 50cm siroka), do jedneho rohu date hadicu, do druheho kabel v chranicke, prisypete pieskom, hlinou, date tenky Cu vodic na dohladanie vedenia, oznacovacie folie a ryhu prisypete. Ak je vodar lenivy, tak ho vymente, hlavne vykopte ryhu cim skor, kym nemrzne a nesnezi. Kabel si dotiahnute k miestu, kde budete mat v plote elektromer a schovajte ho, aby ho niekto neodcvikol.. Cele toto sa da urobit za max 3 dni a nemusi to robit firma s 5 ludmi.
Odpovedať
@stowasser dik za odpoved.. projekty mame smaozrejme tomu rozumiem, ze zo sachty do domu si privadzame sami hadicu .. to mame tych 60 metrov.. ale z posledneho miesta statneho vodovodu k sachte su to dva metre... tie si mame vraj pripravit vykopat , polozit hadicu a on nam to pride zapojit.. lenze, ked som mu volala / zrovna tomu co ma na starosti danu lokalitu / tak povedal, ze uz nerobi, lebo teploty klesli pod 5 stupnov nad nulou... inak mame aj kabel aj hadicu kupenu na pripojky, fakt uz len ryhu vykopat...len s anam to krizuje.. posledne miesto na napojenie vody je v strede secty a sachta a strp na kraji.. takze najskor musime urobit tuto vodovodnu pripojku / z statneho vodovodu k sachte/ az potom vykopat so sacty a od stlpa / jeden vykop/ ryhu aspon tak nam povedali.. mozno sa ste oteply a pootravujeme ho nech pride, tie 2 metre vykpeme rychlo / nemame tam asfaltku/ len nech nekopeme zbytocne a povom povie ze aj tak nedojde a s tym kurenik ak to nevyjde.. neda sa to tak urobit, nevies ?
Odpovedať
Pytal som sa kurenara, nie je s tym ziaden problem, lebo systemu sa aj tak nepusta cista voda, ale roztok, takze by to slo. Tu je k tomu pokec: http://www.ezv.sk/chemicka-uprava-vod... PS. Tu ryhu do domu by som urobil aj tak cim skor, ved staci nechat v sachte nejaku rezervu a aspon cez zimu dobre sadne zem v ryhe.
Odpovedať
nasla by som si ineho kurenara nasi susedia robili vodu, elektriku v decembri.. ked uz budete mat tieto 2 veci a okna mozete robit podlahy, omietky zatial je pocasie dobre, tak sa nenechaj odbit samozrejme, ze to nebudete robit "cez mrtvoly" ale isla by som do toho
Odpovedať
@polievka458 system sa napusta len raz do plna na tlak min. 1 bar. Potom sa len dopusta ak by bolo vela vzduchu v systeme a postupnym odvzdusnovanim by vam ten tlak v sustave klesal. Ked sa stabilizuje, tak sa voda dopusta len v pripade poklesu tlaku pod ten 1 bar. Ten 1 bar tlaku je za studena. Pokial mate kotol na pevne palivo, tak potrebujete staly pritok vody pre termostaticky ventil dochladzovacej smycky ktory vam zabezpecuje dochladzovanie kotla v pripade prehriatia.
Odpovedať
@ludo65 dakujem za odpoved.. ano bude kotol na pevne palivo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?