Zapojenie batérie určenej na prietokový ohrievač do štandardného rozvodu

Prijemny dobry den, dovolujem si Vas otravovat s otazkou, s ktorou si nevieme s vodarom rady. Mame nainstalovanu bateriu Hansa Polo pre prietokove ohrievace, avsak vzhladom na kolisanie tlaku v potrubi sme museli odmontovat prietokovy ohrievac a zrealizovat standardne zapojenie s teplou a studenou vodou. Nakolko bateria bola pomerne draha, radi by sme ju vyuzili aj pri tomto standardnom zapojeni. Ako by malo vyzerat funkcne zapojenie podla tejto novej situacie prosim? Dakujem vsetkym za odpovede.
Odpovedať
Aký prietokový ohrievač ste mali pripojený? Batéria bola stojanková? Lebo tá sa pripoji na bežný rozvod normálne, tak ako na ten ohrievač bola... len hadička z ohrievača sa pripojí na roháčik na stenu, vedľa toho na studenú vodu... Čo nie je na tom vodárovi jasné?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to bola 3-hadicová treba dokúpiť zátku pretože teraz Vám do batérie pôjdu iba dve hadice
Odpovedať
@oklap79 rychlo poslite toho vodara k certu a viac ho ani nevpustite so domu. Najdite si ineho.Ked uz pan vodar nevie ako zapajat zalkladnu instalaciu, tak nad tym sa da len hlavou krutit.
Odpovedať
dakujem za odpovede, avsak az take jednoduche to asi nebude. studenu vodu mame zapojenu a je vsetko v poriadku, ale pre teplu vodu sme skusali rozne varianty zapojenia a bud nam voda z tepleho rozvodu tiekla stale alebo netiekla vobec. bateria je stojankova hansa polo s tromi medenymi rurkami na zapojenie. Dve rurky maju matice na pripojenie na rohovy ventil (sipky smerom k baterii aj von z nej) a tretia je bez matice so sipkou smerom k baterii. Prosim o vase doporucenie, ktore rurky maju byt kde zapojene a tak to vyskusam spravit a dam vediet, ci pomohlo. Dakujem vsetkym.
Odpovedať
Takže z popisu je to také isté zapojenie ako mám na chalupe na starom kúpelňovom valci na pevné palivo... Jedna rúrka je studená voda, tá je zapojená. Druhá rúrka je výtok teplej vody z ohrievača - to je to, že z batérie voda tiekla stále a nedala sa zatvoriť; je to preto, lebo ohrievač NIE je tlakový, takže pri samotnom ohreve cez túto rúrku vykvapkáva trošku voda - ako pri ohreve klasickým elektrickým bojlerom z poistného ventilu na vstupe studenej vody, bez použitia exp. nádoby (lebo teplom sa kvapaliny rozťahujú...:-) )... Tretia rúrka je prívod studenej vody z batérie do ohrievača - do tej sa voda dostane len pri otvorení batérie natočenej celkom doľava, keď chceš iba teplú vodu. Bohužiaľ, táto batéria sa NEDÁ použiť v klasickom zapojení s prívodom teplej a studenej vody, lebo táto batéria má iba jediný tlakový prívod - prívod studenej vody.
Odpovedať
dakujem dedo758. presne si popisal v com je problem. Keby to bolo take jednoduche ako pisu ostatni diskutujuci tak by som nikoho neobtazoval s mojou otazkou a myslim, ze aj do buducnosti by bolo zaujimave toto vyriesit, ak by sa stalo niekomu nieco podobne. V com vsak nesuhlasim je, ze v 21. storoci nie je mozne povedat, ze sa to neda. Existuje tak strasne vela komponentov, ze sa to musi dat nejako spravit. Mas este nejaky napad ako vyriesit tento rebus prosim? Dakujem.
Odpovedať
Nápad by bol asi taký, že tlakom studenej vody, ktorá mala ísť rúrkou z batérie do zásobníka, by sa ovládal nejaký "prvok", ktorý by púšťal teplú vodu zo rohového ventila do tej batériovej rúrky, ktorá sa nedá zatvoriť... Ale ako a čím to zrealizovať, netuším... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@oklap79 dedo758 správne popísal funkciu, na baterii obidva vršky sú napojené na studenú vodu, takže v telese nie je kanál na prítok teplej vody, len prepad napojený na výtok studenej. Pospájajte si postupne vývody hadicou akoby tam bol bojler a fúkajte vzduch, pochopíte princíp.Takže nedá sa to.
Odpovedať
dnes som to zistoval u vyrobcu, musim konstatovat, ze ich to naozaj zaujalo a poskytli mi riesenie. Nastastie sa jedna o nemeckeho vyrobcu, co ma aj nahradne diely bezne dostupne. Bohuzial pre mna potvrdili vsetko co tu popisujete. Na druhej strane vsak maju riesenie. Bateriu treba rozobrat a vymenit zakladny diel napojenia za dvojrurkovy. Kartusa ostava. Cela sranda by mala byt za 30eur. Takze v principe mam dve moznosti, bud poriesim ten tlak v potrubi alebo vymenim creva v baterii. To uz je ale moja dilema :-) Dakujem vsetkym za ucast v tejto diskusii a verim, ze to aj do buducnosti niekomu dalsiemu pomoze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?