Vymena vody v podlahovke

Ahojte vsetci. Nasiel som tu temu ohladom vymeny vody v kureni. Byvame uz druhy rok kurenie zatial funguje v pohode akurat som mal problem snpretlakovym ventilom ktory sa otvoril a vytopilo garaz. Moja otazka. Kurenari mi napustili system vodou zo studne. Chcel by som sa vyhnut nejakym problemom do buducnosti tak zvazujem vypustenie komplet systemu v lete vycistenie a napustenie destilovanou vodou (nasiel som firmu pri ziline ktora vo velkych objemoch ma destilovanu vodu - pravdepodobne by to doviezli v kadiach ja by som to napustil a kade by som im zaviezol). Moja otazka je ci niekto ma nejake skusenosti kolko to bude stat a ci je to teda vobec potrebne z hladiska tvrdosti vody a celkovej funkcnosti po rokoch pouzivania - usadzanie vodneho kamena funkcnost komponentov atd. Zaroven by som kurenarov poprosil o montaz 5um filtra na vstup pred rozdelovac do podlahoveho kurenia. A teda ci destilovana voda je kurenarska voda a ci je destilovana voda vhodna do systemu vykurovania. Skuska vody v prilohe (tvrdost vody)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mischo1990:

Ahojte vsetci. Nasiel som tu temu ohladom vymeny …
@mischo1990 mam pocit, že to príliš riešiš. Je tá voda špinavá alebo čo? Tá voda je tam len jedna. V celom objeme vody nie je toľko minerálov, že by niečo upchala. Voda netečie tade stále nová, ktorá by mohla, zanechávať vodný kameň (minerály a pod.). Neviem čo je to za filter, ja mám magnetický a asi je zbytočný. Ak máš len podlahovku a kotol. Teoreticky ak je rebrík tak dajme tomu. Proste staval si asi dom a riešiš každý detail, poznám ale radšej sa venuj niečomu inému. Chémiu do kúrenia Ti tam dali? To je asi jediná vec čo má význam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mischo1990:

Ahojte vsetci. Nasiel som tu temu ohladom vymeny …
@mischo1990 destilovanú vodu tu veľmi neodporúčali kvôli tomu že je to "hladná" voda bez minerálov a teda berie si ich z okolia. Neviem či pomôže nejaký prídavok alebo radšej úplne bežnú vodu a k tomu prídavok. Toto nechám na ľudí z praxe. A neviem aké veľké kade sú to, ale tipujem že tam bude do 200l vody treba len. Dá sa cca vyrátať podľa dĺžky okruhov a použitého potrubia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mischo1990:

Ahojte vsetci. Nasiel som tu temu ohladom vymeny …
@mischo1990 Načo toto? Nájdi na nete Topekor. Áno. Je dobré mať upravenú vodu.... Ale je to len nosič... Žiadna destilovaná, osmotická,....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@mischo1990 destilovanú vodu tu veľmi neodporúčal…
@marsdm zbytočné prachy za destilovanú,tá akurát nevedie el. prúd, v nej sa nemajú z čoho rozpustiť nejaké mineráli , žiadne tam v systéme nemáš, minerál sa dostáva do vody ak je v nej rozpustný pretekaním vody cez zem v ktorej môžu byť nejaké, naviac v systéme je stále len jedna voda ,teplo najlepšie prenáša čistá voda bez chemikálií , tie sa dávajú len vtedy ak treba chrániť systém napr. v aute aby nezamrzla,alebo na odstránenie nalepených mušiek, iné je to v zásobníku na teplú vodu, tam sa to môže zanášať, preteká tadiaľ kvantum vody,treba ohrievať na čo najnižšiu teplotu 40-45 st. ak sa denne spotrebúva,
Odpovedať
Takze neodporucate. Tak vodu by som teda osetril nejakym pripravkom proti bakteriam (na ventiloch regulatora sa tvori nejaka cervena vec) Nasiel som nejaky Q700. Filter som chcelmpreto lebo mi to naplnili vodou zo studne ktora bola cerstvo navrtana a boli tam necistoty z vrtania (piesok kusocky kamienkov). System ma okolo 1300l nakolko mam tepelne cerpadlo vzduch voda zapojene s kotlom viadrus na pevne palivo a akumulacnou nadrzou 1000l.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mischo1990:

Takze neodporucate. Tak vodu by som teda osetril …
@mischo1990 a to si ju ani neprefiltroval? Ja by som bordel v kureni dobrovolne nenechal, to chemia neteleportuje prec...
Odpovedať
@mischo1990 inak aky filter si zvazoval? Lebo mam podobnu instalaciu, kotol na drevo, akumulacka, podlahovka. Voda z vodovodu, cez filter a zmakcovac ips kalyxx. Po 3 rokoch zacali cerniet prietokomery (nic cervene, ani oranzove nebolo), odpustil som vodu, doplnil inhibitor gel long life 100 (mam ivar podlahovku, oni to odporucali)... Voda vyzera (aj vyzerala) cisto, prietokomery to nevycistilo... A teraz sa trochu prizivim na tvojom vlakne, mate niekto odskusane, ci na cierne prietokomery zabraju odlucovacie filtre, napr. Total filter, alebo caleffi?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?