Výber kanadskej krbovej vložky

Profilova fotka
Mám dilemu, ktorú kanandskú krbovú vložku vybrať... Keď sa v tejto oblasti viete orientovať privítam každú radu:-) Požadovaná vykurovacia plocha je okolo 110 štvorcov Rozhodujem sa medzi týmito vložkami: http://eshop.krbove-kachle.sk/sk/78-o... http://www.krby-tuma.sk/product/pacif... http://www.krby-tuma.sk/product/blaze... dakujem za namety, napady, popripade ine alternativy:-)
Odpovedať
1
2
A preco musia byt iba kanadske?
Odpovedať
Profilova fotka
A vôbec, sú to naozaj kanadské? :-D Bože, tie nezmysly, čo tam píšu v tých linkách, čo si dal, @allonsvk ... nemám slov
Odpovedať
@allonsvk Vykurujes plochu? Ja vykurujem dom.. ;-) A ten je (alebo nie je) nejako zatepleny. Cize vybera sa podla tepelnej straty. Do vacsiny sucasnych novostavieb su tie krbove vlozky vysoko predimenzovane (= budes sa potit ako somar v kufri). Predpokladam, ze do kanadskeho krbu ide aj kanadske drevo. Ci? ;-) Lebo mne staci aj urminske..
Odpovedať
Profilova fotka
A dám ešte :-) Máme v Kanade blízkych príbuzných, možno o rok, dva tam aj pôjdeme na výzvedy, no podľa toho, čo som sa pýtal, tam žiadne zázraky v alternatívnych zdrojoch nemajú... Kozuby a pece sa majú ešte čo učiť od tých Európskych, na to dám ruku do ohňa :-) Nuž a to, čo sa predáva na Slovensku, ako Kanadské, žiaľ tiež za atlantikom nikdy nevzniklo... Kto by už trepal liatinu z opačnej pologule sem? Iba blázon...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Najradšej mám, keď komentuje niekto, kto s "kanadami" nemá žiadnu skúsenosť. Iba jedna pani povedala 😂
Odpovedať
Profilova fotka
@tibort presne... si môj človek... tiež tieto nezmysly nemusíš, že? ;-)
Odpovedať
@reward nuz, mas pravdu, teba myslel ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk jáááj, aj som si myslel, že 25 rokov v kachliarčine je žalostne málo... :-|
Odpovedať
@reward su ludia co to aj 40 rokov robia a nevedia o tom... A su ludia co to robia 2-3 roky a vedia ;) Nieje dolezite ako dlho niekto nieco robi, ale s akym nadsenim a zaujmom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk som rád, že do toho vidíš :) prajem ti veľa spokojnosti ;-)
Odpovedať
reward, neber to v zlom. Ale podla všetkého fakt o kanadských peciach a krboch veľa nevieš. Verím, že si majster v svojom remesle a klobúk dole, ale prečo hneď odsúdiť niečo iné? Len preto, že je to "konkurencia"? Ako sa vraví, každý svojho koňa chváli. Tak napríklad to, že tvoji známy nemajú vedomosti o kanadských peciach, neznamená, že také niesu. Určite tvoji známy nevedia všetko :-) Po ďalšie, prečo si myslím, že o kanadských krboch veľa nevieš je to, že si písal o liatine, ktorú nikto trepať s opačnej pologule nebude. Ak by si sa v "kanadach" trocha orientoval, vedel by si, že väčšina z nich sú plechové a menšina liatinové. Dnes žijeme v dobe, keď ti baterku z Číny pošlú loďnou prepravou a neplatíš ani poštovné. Ale, aby sme písali k veci, napísal si, že sú pri kanadach popísané strašne nezmysli. Môžeš mi povedať ktoré napríklad?
Odpovedať
@allonsvk Trebalo by vedieť, akú máš tepelnú stratu domu, výška stropov, zateplenie, okná, rozloženie izieb, ťah komína atď. Pozor, aby 16kw neboli silné. skús, ešte pozrieť na Pacific Energy Neo 1.6.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@reward keby si vedel ako je na škodu vedieť niečo o výpočtovej technike 40 r, to by si sa čudoval , ono čo platilo včera dnes už neplatí, lebo je niečo lepšie, i ked je to v podstate stále ten istý počítač čo bol úplne prvý , len má oveľa lepšie parametre a je dnes i v monitore, či v mobile , ten prvý potreboval obrovskú klimatizovanú sálu, i ked princíp spaľovania je dnes rovnaký vo všetkých vložkách dávno známi , prvý ho ale zaviedol francuz a nie javorový list, no reklama robí svoje
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ale hlavné je, že ty vieš v tejto "brandži" všetko nie? :)
Odpovedať
@tibort Neviem si predstavit napriklad skolaudovatelnu novostavbu, kde sa bude kurit kanadskymi kachlami, hoci najslabsimi a nebude tam az nezdravo prekurene. Jeden znamy ma novy dom, ktory by uz ale podla sucasnej normy od 1.1.2016 nebol skolaudovatelny, ma tam najslabsie, ake predavali a 300°C v obyvke. Dalsi maju silnejsie, ale uprostred stareho valkoveho domu, vlastne takej chalupy, detto, neda sa tam existovat, ked zakuria. Cize buducnost je v nizkom vykone a to cisto kovove spotrebice uz nevedia zabezpecit. @ivantausk Poprosim ta, uz sa tu prestan strapnovat navazanim sa do asi najzdatnejsieho profika tu na MS. Najdi si iny terc svojej pychy z prveho, aj to este nedostavaneho domu. Keby vsetci majstri ovladali svoje remeslo tak, ako Juraj, MS by nemusela existovat. Navyse, pochybujem, ze ty vo svojom fachu dosahujes taku perfekciu, akou disponuje dotycny. Zatial tu nanho nebola jedina staznost, a tym sa moze tazko nejaky iny PRO pochvalit, jedine chvala.
Odpovedať
@atrac3 mal som profáka a ten hovoril na 1-ku to vie len pán boh, na dvojku ja, tak najlepší žiak môže mať 3-ku a ja som vyznamenaný ani nebol , tak to nemôžem vedieť najlepšie
Odpovedať
@matorado to fakt netuším, ja niesom odborník, cez kachle. Reward v tom by Ti vedel lepšie odpovedať. Ale, ak rozmýšľam sedliackym rozumom, tak ak by som mal novostavbu s minimálnou tepelnou stratou a chcel by som "kanady", asi by som išiel do najslabších a nie pec, ale vložku. Veľa tepla by išlo do obstavby, kde by boli uzatvaratelne prieduchy. Riešenie isto existuje, aby ťa krb nevyhodil z obývačky kvôli teplu.
Odpovedať
@tibort Dobre na to ides. Teplo, teplejsie, este teplejsie... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tibort ak by som bol citlivý na duši, slovo "konkurencia" ma u tebou preferovaných nádob na horenie, urazí :-D Ale nie som taký. Ja totiž konkurenciu nemám, resp. tí, čo dodávajú a robia veci v podobnej kvalite, ako ja, sú moji kamaráti... Všetkých osobne poznám... Ten zvyšok sa len snaží oblbnúť a aj bez zisku predať, o 5 rokov tu už nebudú a všetci oklamaní budú volať po spravodlivosti a písať na Modrú strechu, aké sú kozuby zlé, neefektíne, prekurujúce, prášiace, alergénne. Zopárkrát som bol v Lampárni. Tí, ktorí volali Lampáreň, boli presvedčení, že majú tú najkvalitnejšiu vložku, či piecku... Žiaľ. Zareagoval si na 27 mesiacov starý príspevok o Kanadách.. Odvtedy som navštívil Kanadu, môj názor sa len potvrdil. Liatinu, či oceľ, nevozia spoza atlantiku, na tom trvám, vyrába sa kúsok od nás. Neber to osobne, kúp si, čo chceš, môj život to neovplyní nijako, no ty si "možno" raz spomenieš na moje slová. @duzu skús mi to ešte raz napísať v triezvom stave... Prepáč, kamarát, ja som tomu neporozumel... @matorado dík za PR :-D všetci ostatní by mali vedieť, že nemáš odomňa pec!!! (len pre istotu)
Odpovedať
@reward Nuz tak je veru, mladicka neskusenost :-D Co sa tej kostrbatej duzovej metafory tyka, myslim ze narazal na cromagnonskeho cloveka, hoci ohen poznali uz davno predtym.. :-N
Odpovedať
@reward ale stále si nenapísal, čo sú tie nezmysli, čo píšu v linkách. Prečo je u teba Kanadský krb iba nádoba na horenie? Veď ja sa rád dozviem niečo nové :-) ( a to nemyslím ironicky ) a ci s nimi máš aj osobnú skúsenosť?
Odpovedať
@reward inak, prečo píšeš, že mnou preferované? Ja som ich niekde preferoval? Vieš, keď som sa prvý krát stretol s kanadskou vložkou u známej, tak ma zaujala a myslím, že spĺňala co propagujú. Preto som zvedavý prečo ich tak zavrhujes.
Odpovedať
Profilova fotka
@tibort prepáč, že som sa zapojil do diskusie "o ničom"". Ty si ju obnovil a neuvedomil som si, že to nemá zmysel. Želám ti, aby moje rady boli pre teba úplne zbytočné ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neda sa mi na toto nereagovat :-) sa tu dotahujete ako deti na pieskovisku o lopatku. @tibort to ze ty si myslis ze splna co propaguju tak to uz je tvoj nazor. Vsetko je to o skusenostiach a uhle pohladu :-)
Odpovedať
@reward takže namiesto normálnej diskusie a napísanie normálneho názoru na moju otázku, si odpovedal ironicky. Čiže si ma iba utvrdil, že "kanady" zatracujes iba na základe toho, že ponúkaš iný sortiment. Hore to jeden diskutujúci vystihol asi presne. @brunete presne, ako píšeš je to o skúsenostiach. Ja si nemyslím, ja viem, nakoľko kanadskú pec vlastním. Takže žiaľ reward, aj keď je možno majster v svojom remesle, tak sa nevie na niečo konkurenčné pozrieť objektívne ;) ale chápem to, to je také typické pre slovenských majstrov robiť si posmešky z niečoho iného ;)
Odpovedať
@matorado nuz, az teraz som si precital tento skvost. On nic o kanadach nevie a za tym si stojim. Moze byt majster sveta v inych, ale v kanadach nieje. A co si ty o tom myslis mna nezaujima.
Odpovedať
@ivantausk Voilà :-D Alfasamcek sa vracia :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@tibort kľudne skúšaj, no odpoveď nedostaneš... Určite nie na tomto fóre, som tu dlho a som poučený... Som tu za seba, máš tu moje kontaktné údaje, opýtaj sa, ak chceš. Nič nehovoriace nicky ma "nevzrušia" To, čo ponúkam ja, sú moje dve ruky... Volajú sa JUKO a živia ma... Úplne nezávisle od akýchkoľvek dodávateľov. Samozrejme favoritov mám,tých si vyberám JA!!!, no nie z Poľska ;-)
Odpovedať
@reward mám kanadskú pec. Každému ju môžem iba doporučiť. Večer priložim, ráno mam teplo. Pec je horúca, iba prihodim a ide sa ďalej. V podstate to, čo propagujú je aj realita. Dokonca doba prikladania je dlhšia, ako deklarujú. Preto sorry, ale podľa mna s nimi nemáš žiadne skúsenosti a preto sa im "vysmievaš" . Jednoducho ako medzi autíčkarmi majiteľ BMW bude nadávať na mercedes, tak tak isto Ty budeš propagovať iba svoje. To co robíš je také typické slovenské. To čo nerobím ja je blud, lebo len toto čo robím ja je top :-D mier ✌ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tibort Prajem ti krásne vianoce a veľa rokov strávených v zdraví pri tvojej peci ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?