Toshiba Suzumi Plus R32 RAS-18PKVSG-E 5,0kW

Ahojte uvazujem nad klimou Toshiba Suzumi Plus R32 RAS-18PKVSG-E 5,0kW. Ma sluzit na chladenie obyvackokuchyne cca 50 m2 a aj ostatnej casti domu spolu cca 110 m2. V Zime chcem skusit kurenie klimou. Ake vidite vyhody a nevyhody tejto jednotky? Uprednostnili by ste nejaku inu? Dovody?
Odpovedať
@dominik_boksansky ja mam presne tento typ,ale 4,5 kW, obyvackokuchyna cca rovnakych rozmerov,ale uz by som kupil slabsiu
Odpovedať
@ondro81 si s nou spokojny? Preco by si kupil slabsiu? Odkial si kupoval? Kto ti montoval?
Odpovedať
@dominik_boksansky jednotka slape jak hodinky, nemam nic co by som jej vytkol.vo vseobecnosti ak by som staval znovu,dal by som radsej viac slabsich jednotiek,nez jednu silnu.sice kazdy dom je iny,ale podla mna,ak tam zapnes 5kW masinu, rychlo vychladi,ale potom moze byt problem,ze aj na najmensej rychlosti ventilatora ti tam bude zima.ale to zistis az ty sam casom.montovala to firma od blavy,ked vidim odkial si tak predpokladam,ze by sa im k tebe ist nechcelo
Odpovedať
My mame Toshiba RAS-16N3AV2-E + vnutorna jednotka RAS-B16N3KV2-E1. Mame to tiez v obyvacko-kuchyni (nad kuchynskou linkou) a funguje perfektne (podorys mam v albume). Tiez to mame cca. 50m2. Cely dom mame 130m2 a uplne bez problemov uchladi cely. Ked v obyvacke nastavim 23°C, tak tam drzi 22.8°C a v najvzdialenejsej miestnosti mam 23.1°C. Na zaciatku mi hovorili, ze to neuchladim cele (ani ja som s tym moc nepocital) ale sam som prekvapeny ako to dobre funguje. Je mozne ze tomu este trochu pomaha rekuperacia a sirsia chodba, kde sa moze chlad sirit.
Odpovedať
@danculd To rad citam :). Kto ti to montoval?
Odpovedať
http://horvat.sk/ S klimatizaciou som fakt spokojny, paci sa mi na nej aj to, ze ked ju vypnem, tak privrie lamelu a este 30 minut jemne fuka cez vyparnik vzduch aby ho vysusila, potom sa sama uplne vypne. Tym zamedzuje plesnam a naslednemu "smrdkaniu".
Odpovedať
@danculd Kolko ta vysla klima a montaz komplet?
Odpovedať
@dominik_boksansky 1190EUR. Komplet na kluc.
Odpovedať
@danculd Tak to je velmi dobra cena. Zatial som sa na takuto nedostal. Najlacnejsiu jednotku mam zatial za 1169,00 eur. Zatial najlacnejsia ponuka na kluc necelych 2tis eur. Hladam dalej :).
Odpovedať
@dominik_boksansky Tak ale ty pozeras tu 18-tku, ta je drahsia. Ja som mal klimu za 990 (tolko sa hybu aj teraz co som pozeral) a montaz 200, co mi prislo primerane (napajaci kabel som tam uz mal nachystany), kedze to dvaja chalani mali hotove do dvoch hodin. Jo a mozno este hralo rolu to, ze je mam jednotky hned oproti, je medzi nimi len obvodova stena a zateplovak. Takze rozvody do 2m. Ako ich mas ty od seba daleko?
Odpovedať
@dominik_boksansky A mozno este hra rolu aj to, ze pytas ponuky na vrchole leta, ked vsetky firmy na klimatizacie tazko nestihaju :-). Ja som ponukoval v marci.
Odpovedať
@danculd mne inak technik vysvetloval,ze minimalna dlzka potrubia medzi jednotkami su 3 metre.ak su vonk. a vnut. jednotka oproti sebe cez stenu, treba ten zbytok stocit za vonkajsou
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ondro81 Na toto som sa specialne pozeral a tato jednotka ma v technickych materialoch napisanu minimalnu dlzku potrubia 2m a presne tolko mam.
Odpovedať
@danculd tak potom ok, mne tvrdil 3m.vraj sa da v pripade zarucnej reklamacie za pomoci vyteru z potrubia zistit,ci bola dodrzana ta min. vzdialenost. ale to len tak medzi recou spominam
Odpovedať
@danculd tak pozeram uz aj po 16-tke. rozdiel minimalny (na to na co potrebujem splnia obe ucel), no cenovy rozdiel 200 eur. 200 e za montaz sa asi nedostanem. Ja to davam na tu stenu medzi technickou a obyvackou a cez technicku pojdem von. Pocitam o cosi vyssie naklady na montaz. Zatial mam 400 eur montaz komplet + 120 eur pomocny material co sa mi zda vela. Aspon stovku dole a beriem :) nakolko sa nejedna o nic komplikovane. Namontoval by som aj sam, len napustit to nedokazem 8-) .
Odpovedať
@dominik_boksansky Jednotka je uz napustena. Akurat treba vyvakuovat rozvody. Ale 16-tka ti myslim bude uplne stacit. Ja ked ju zapnem tak na zaciatku asi prvych 5 minut berie cca. 900W a potom to spadne na 150W-200W, kde to drzi kym nevychladi a potom uz len sem tam zopne kompresor. Vacsinu casu teda bezi iba vnutorna jednotka (ventilator) a sem tam zapne na minimum kompresor. Myslim, ze by mi uplne stacila aj ta najmensia, tusim 10-tka. Dom sa mi nejako extra neprehrieva, bez klimatizacie som maval max. 27°C.
Odpovedať
@danculd tiez si myslim, ze postaci aj mensia. Avsak nechcem ist do minima a to hlavne z dovodu spiciek ak je potrebne rychlo vychladit dom napr. Po prichode. V podstate ked som min. Rok meral tak nad 24 C to mam pocas cca mesiaca v dome. Mozno len 2 tyzdne z toho sa teplota hybe okolo 27C. Nie je to nieco nezvladnutelne avsak napriek tomu ju chcem dat. Zle sa spi.
Odpovedať
@dominik_boksansky Ja to mam presne tak isto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?