Teplovodná krbová vložka 21 kw

Profilova fotka
obojstrannú? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tak narýchlo som to googlila, našla som iba do 16kW ale sú to riadne pálky mimochodom ;-)
Odpovedať
@andrejka170 Dôležitý je pomer medzi voda - vzduch. Nielen celkový výkon. Návrh sa musí odvíjať od tepelnej straty domu, nie objemu domu, pozor na to!
Odpovedať
no neviem ked by som mal dať tak výkonnú vložku ,to radčej splyňovací kotol pri používaní je riadny bordel ten v kotolni nevadí ,ale v obýváku?
Odpovedať
@blacksr strata domu je priamoúmerná objemu a veľa predajcov predáva práve podľa plochy alebo objemu,zateplené ,alebo nie
Odpovedať
@duzu To je ale veľmi zle... preto vopred upozorňujem.
Odpovedať
@blacksr no mňa upozorniť nemusíš ,ja som nie predajca,pozri napr. kamnaastranet, alebo krbymyslivec.cz
Odpovedať
Dobrý den. Je celkem zajímavé si přečíst, jak lidi řeší topné systémy bez znalosti tepelných ztrát svých domečků a následně řeší, jak kotelny, vybudované ve svých NED, o výkonu teplárny pro síldliště, regulovat. To mě baví nejvíce. A úplně nejlepší je, když tam narvou všechno - TČ, solární ohřev, FV, peltkový kotel ( co kdyby ? ) a největší bomba je sice laciný, ale výkonný krb, přímo v obýváku. To mě bere nejvíce. Jinak je mě celkem jedno, co si tam kdo dá. Ale elemntární znalost tepelných ztrát a dimenzování instalovaného výkonu topných systémů, by mělo spolu korespondovat. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@duzu Však nie Vás. Andrejku.
Odpovedať
Profilova fotka
pre upresnenie , ano v obývačke krb ale obojstranný, aby sa z technickej miestnosti prikladalo na krb. A bola by spojená s existujúcim vykurovaním. Samozrejme sa hladá alternatíva, nehovorím, že ihned idem dávat tuto krbovú vložku. Ale vykurovací priestor napr. ktorú sme pozerali Edilkamin-Idro 50 je na 160 m2, čo je pre nás ideálne. Samozrejme sa poradíme aj s odborníkom, len som chcela pár rád, čo ked niekdo s tým má skúsenosti. :-) :-) nezabudat na to že pri týchto krbových vložkách je účinnosť. Čím vyššia účinnosť tým je úsporné a ekonomické vyhrievanie.
Odpovedať
@andrejka170 Akú tepelnú stratu má Váš dom? Určite do 10 kW, ak to chcete do toho, ktorého pôdorys máte v profile. Netreba Vám silnejšiu krbovú vložku. Kto Vám navrhol 21 kW? Nepozerajte na m2 či m3.
Odpovedať
http://www.nejlevnejsikrby.cz/cz-clan... - svetlá výnimka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr Dakujem za užitočné informácie. Nikto nám ne navrhol 21 kW . sme ich len pozerali.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Hladas vysoku ucinnost, ale taku obojstranne vlozky nemaju. Spalovacia komora skratka nema optimalny tvar. Ak budete kurenie robit sposobom najdeme na google, tak jedine k comu dospejes je predrazeny vykurovaci system, ktory nebude fungovat podla tvojich predstav. Kotolna v obyvacke bude uz len bonusom. Ak chces romantiku, kup si LED televizor na stenu za 300e a za usetrenych 3000e za krb si postav poriadny monovalentny vykurovaci zdroj. Pripadne poriadne zatepli a kurit budes len malo. Napriklad drahou elektrikou :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?