Teplá úžitková vod Grundfos UP 15-14 BA Pm

Profilova fotka
Pouziva toto cerpadlo niekto ? Konecne som zaizoloval cirkulaciu v technickej miestnosti a spustil obehovku. Dosial som ju pustal rucne, ked bolo treba, inak bola v TM sauna :). Lenze teraz ma asi zblbnuty ten 2 tyzdnovy kalendar, nevie niekto ci sa to da resetnut ? Zaujimalo by ma ako cerpadlo rozpozna, ze v dany cas uz netreba cirkulovat. Za normalnych okolnosti zisti teplotnym snimacom, ze niekto odobera vodu. Lenze ked to cerpadlo samotne cirkuluje vodu...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja som ho tiez kupil ale este sme nestihli namontovat nakolko byvat budeme az o dva mesiace.
Odpovedať
Profilova fotka
Tutotok som nasiel navod. http://www.vodoshop.sk/cerpadla/obeho... Moj vodar na to cumel, ze co to je.
Odpovedať
Profilova fotka
@pie ten navod mam, akurat tam nic nie je :-), asi budem musiet napisat do grundfosu.
Odpovedať
Profilova fotka
Co som videl tak nemoze byt hore ani dole hlavou a okrem kabla na 230V uz len cidlo pod izolaciu na trubku a stlacit auto".......a malo by to slapat. Ked budes mat podrobnejsi navod tak mi ho prosim posli. iphone@ps-sluzby.sk Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pie takze cerpadlo sa udajne resetuje vypnutmi napajania, co je zasadna chyba. V grundfos si nevedia vysvetlit cudne spravanie mojeho cerpadla, typuju na nejaku poruchu. Skusil som dat cidlo niekde inde, pockam a ked to nebude fungovat tak to budem reklamovat...
Odpovedať
Profilova fotka
ja uz to mam nahodene, ale este sme ho nepustili nakolko dokoncujeme a nebyvame. podla mna, logicky ked je vypadok prudu a cirkulacka sa resetuje tak sa potom opat musi pustiti do automatickeho rezimu. ci nie ? ked sa resetuje a opat pusti tak ide stale? ked sme ho isli montovat tak ma upozornili, ze sipka na cirkulacne ma smerovat ku kotlu.....len tak mimochodom ci to nahodou nemas opacne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pie no zase az taky blbec nie som :P, okrem toho to montoval vodar. V spiatocke je spatna klapka, takze by to nefungovalo vobec :). Moj problem je v tom, ze cerpadlo podla mna udrzuje teplotu v spiatocke. Stale sa a chvilu spusti a vypne. A to by po resete proste robit nemalo. Som zvedavy na Tvoje skusenosti. V Grundfose mi povedali, ze ho mam vratit, ze bude asi pokazene. Ale je nove, co by tam malo byt pokazene.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a coze sa ti este nestalo ze niva vec nefunguje tak ako ma??? Je ti v podstate novinka a pri nich sa vychytavaju chyby.. Sak teraz som uz aj ja zvedavy ako to bude fungevovat. O mesiac sa stahujeme tak verim ze v kuchyni bude stale tepla voda.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@pie no ako byvas uz ? Tebe to funguje ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ahoj. prvy den po spusteni sme mali vseobecny problem s teplou vodou v celom systeme, ale dalsi den uz nebol ziadny problem. cirkulacku mame na teplu vodu do kuchyne nakolko je drez najvzdialenejsi od kotla a aby sme dlho neodpustali teplu vodu tak som tam nechal namontovat. v podstate hned po spusteni vody ide epla voda. to ako casto ide cerpadlo neviem nakolko ho mame v pivnici a casto tam nechodim na kontrolu. pre mna dolezite, ze ide tepla voda. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj
Odpovedať
Profilova fotka
@pie no ja by som to na tvojom mieste sledoval, aby si neskolaboval pri pohlade na ucet. Inak, nechyba Ti tam spatna klapka na spiatocke ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj nakolko mi to montoval vodar a nebol som pri tom tak neviem ci tam je spatna klapka. spotrebu el. energie mam cez domacu automatizaciu kontrolovanu na 12kWh ale kolko je spotreba samotneho cerpadla to naozaj neviem. kupim si jednoduche zasuvkove pocitadlo a vyskusam kolko je jeho spotreba. ako si zistil skutocnu spotrebu cerpadla?
Odpovedať
Profilova fotka
@pie tu klapku si skontroluj, moj na nu tiez zabudol a potom to funguje drobec blbo :). A cerpadlo som spravil na zasuvku a dal tam merac. A kedze viem , ze berie u mna 5W ked toci, viem so spotreby aj ako dlho ide. Ono nie je ale problem v spotrebe cerpadla, ale v spotrebe energie na ohrev vody ! Ked ide to cerpadlo takmer stale, tak spotreba narastie o 50 percent u mna aj ked mam vsetko zaizolovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj podla tvojej spotreby el. energie si vypocital aku spotreby vody? ja som sa dost informoval predtym ako som ho kupoval a vsetci ma ubezpecovali, ze cerpadlo sa v rezime AUTO "uci" a podla toho ako casto pouzivame teplu vodu, odpustame / nefici casto........ci? aku mas skusenost? ps: neviem ci mam alebo nemam spatnu klapku ale ziadne problemy zatial neboli.........co ti to robilo? mas este nejaky postreh od niekoho ineho? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@pie mam zvlast elektromer na TUV. Ta klapka je potrebna inak ti pri otvoreni kohutika ak nejde cerpadlo zacne tiec voda v spiatocke naopak. To neurobi dobre cerpadlu , ak nejde, tak trva dlhsie kym zacne tiec voda (lebo ide dovoma paralernymi trubkami) a najvacsi problem je, ze ak mas termostaticky zmiesavaci ventil (na obmedzenie teploty pri antilegionele) tak ho voda obide cez spiatocku a mozes sa obarit. Ano ja som tiez studoval, lenze cerpadlo vypada byt totalne blbe. Jednak sa vzdy pri vypadku elektriny vynuluje kalendar a trva 2 tyzdne kym sa naplni. A aj ked ho ma naplneny u mna niekedy ide cerpadlo bezdovodne 10h denne. U mna sa to sprava ako keby cerpadlo udrziavalo teplotu na spiatocke a neriadilo sa kalendarom.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslel som celkovu spotrebu domacnosti. Ako viem zistit ci sa vynuloval kalendar? Spotreba 5w je za hodinu? Na stranke grundfosu som cital o servisnej podpore priamo u zakaznika tak ich vyskusaj......
Odpovedať
Profilova fotka
@pie -nerozumiem celkom co myslis, ale mam takpovediac 3 elektromery, celkovy, kurenie a tuv. -Zistit to nevies -5W je okamzita spotreba -vsetky info mam priamo z grundfosu
Odpovedať
Profilova fotka
spatná klapka musí byť jednoznačne a ty ju tam nemáš. Tak nech Ti ju tam vodár doplní, lebo Ti to drahé čerpadlo odíde. Ináč chválim výber kotla a bojlera ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nadro nedalo mi to (uz som raz taky) lebo by som sa v noci prevracal a tak som hladal info. niektori pisu na strankach ze samotne cerpadlo ma ochranu, spatnu klapku. iny zase nie tak som napisal mail do grundfosu........nie ze by som ti neveril,ale poziadal som ich aj o ine info. potom ti dam vediet.......samozrejme ak odpisu prikon cerpadla je 25W a nie 5...... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pie @majkoj snáď pomôže http://net.grundfos.com/Appl/WebCAPS/... spätná klapka je na strane 26 (non-return valve) medzi príslušenstvom ( Accessories-Fitings) inak všetko o čerpadlách Grundfos je na Webcaps http://net.grundfos.com/Appl/WebCAPS/...
Odpovedať
Profilova fotka
@pie @majkoj tu som to našiel
Odpovedať
Profilova fotka
@pie su dve verzie, ty mas ale tu bez. A cerpadlo ma 5W :), ja ho mam na meraci :)
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar zial dokumentacia konkretne k tomu cerpadlu to je neskutocne chaba. Ak je to tak ako mi na podpore tvrdili, ze cerpadlu sa vynuluje kalendar pri vpadku elektriny, tak je to dost hlupe. Kratkodobe vypadky su pri SSE uplne bezna vec. U mna to cerpadlo proste nefunguje ako ma. Bolo mi odporucene ho reklamovat. Druhy krat by som ho nekupil. Kupil by som nejake lacnejsie WILO k tomu Raspberry PI s IOdoskou a 2 teplotnymi snimacmi za 60E a spravil by som to cele sam. ked tak rozmyslam asi to aj spravim :)
Odpovedať
@majkoj ty dáš ešte aj bojler bližšie, aby sa nemalo čo kaziť a nemusel riešiť Murphyho
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu mam silne obavy, ze nechapem co si chcel povedat :)
Odpovedať
@majkoj žeby si ty nepoznal 10 Murphyho zákonov?
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu " ty dáš ešte aj bojler bližšie, aby sa nemalo čo kazit", tebe to dava zmysel ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj pan barbaric mi pohotovo odpovedal a ako si pisal cerpadlo typ UP nema spatnu klapku a mam si ju namontovat medzi bojler a cerpadlo. tiez potvrdil ze po vypadku el. sa 2tyz kalendar vynuluje. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj otázka je či to je rentabilné a či to má svoj zmysel (zmena riešenia). V rodinnom dome postačuje buď cirkulačné čerpadlo s oddelenými spínacími hodinami čo víde najlacnejšie, alebo cirkulačné čerpadlo so spínacími hodinami na telese. Otázkou je tiež ako a či je to efektívne z-okruhované.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?