Sposôb vykurovania rodinného domčeka

zdravim chcel by som poprosit o radu ohladom vykurovania. byvame styria kamarati v malom domceku v anglicku kotry moc tepla v sebe veru neudrzi. problem je ze kurenie ma na starosti jeden z nas a kuri sposobom ze hodinu pred tym ako mame prist z roboty sa zapne kotol na dake dve hodiny..potom nic.. potom hori nejaku dobu ked sme doma a potom este par hodin ked zaspavame. ja mam problem v tom ze som takymto sposobom stale soplavy lebo v dome je skoro stale zima. moja otazka je ci je takyto sposob (ze sa 3x za den na par hodin zapne inak je off) uspornejsi ako keby nastavil kotol aby to vykurilo a potom uz len dokurovalo? dakujem pekne za odpovede a rady.
Odpovedať
cisto teoreticky nie som odbornik ale -nocny prud je ovela lacnejsi-keby si zapnes vykurovanie len nan ,kurite celu noc za menej -nez takto prekurovat na par hodin denne(co stoji cas a peniaze) ...a teplo ti vystaci na cely den-aspon sestra to tak robi-tiez byva vo VB...(aj pracku si tak pusta a aj ohrievac na teplu vodu)... skus -aj ked neviem aky kotol mate...
Odpovedať
@elekebeleke To, ci tebou popisany sposob kurenia naozaj vedie k uspore zavisi od viacerych veci. Dobre zateplena MUROVANA novostavba, ktora teplo akumuluje, sa potrebuje najprv "nabit". Tam nema zmysel do kurenia zasahovat, v noci sa znizi teplota na termostate tak o 1°C, nech sa lepsie spi. Opak je slabo zatepleny montovany dom - ako je bezne napr. v USA. Ten teplo ani neudrzi ani neakumuluje. Tam si viem predstavit, ze sa tak da usetrit. Ale je to rozhodne diskomfort. Kurite plynom? Aka je rocna spotreba za sezonu?
Odpovedať
kurime plynom.. spotrebu zistim.. evidentne je riadne vysoka ked si spolubyvajuci mysli ze to takymto sposobom okrese.. teraz mame poobednu smenu tak je nastaveny aby kuril: 3:00 - 7:00; 9:00 - 12:30; 21:00 - 23:30 (za tie dve hodiny rano medzi siedmou kedy sa vypol a deviatou kedy sa zapne a ide to nanovo prekurovat sa tu stihla spravit zima jak v rusku a to neviem co to bude v decembri ci januari..
Odpovedať
@elekebeleke V koho vlastníctve je ten dom? Myslím, že by bolo najrozumnejšie robiť niečo najprv s domom a nie s kúrením.
Odpovedať
@elekebeleke Aké teploty máte teraz v GB cez deň a v noci? Asi hmla?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som býval v takom dome. Schopnosť udržať teplo v takomto dome je nemožné (pokiaľ do neho nechceš za-investovať ale pravdepodobne ste len v podnájme) My sme mali kotol na ohrev vody ktorý nebol ani odizolovaní a voda v ňom vydržala zohriatá cca 45 min. Niekto si však vie zvyknúť na neustálu zimu. Nakoniec to dopadlo tak že sme sa presťahovali do novšej štvrte, ale zato viac vzdialenej od centra. Pár známych býva v nájomných bytoch kde je podstatne teplejšie.
Odpovedať
@elekebeleke Asi si v Anglicku zaciatocnik, takze preto si spolavy, to je skor z vlhkeho anglickeho vzduchu. Po case si tvoj organizmus zvykne a prestane to. Tento problem ma prvy rok po prichode vacsina cudzincov .-) Tam su tiez uplne inak stavene rod. domy. Ziadne izolacie,vlhky vzduch,vlhke steny,trubky vedene zvonka domu a podobne rarity. Takze tam teplo a sucho udrzis velmi tazko. Take zimy,ako v Anglicku byvaju posledne 3-4 roky prv nebyvali,takze nie su tomu prisposobeni. Bud si zvyknes,alebo si musis najst podnajom v novsom,ale drahsom dome,co je problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?