Samostatné kúrenie v byte?

ahojte ,rozmyšlame sa odpojit od spoločneho kurenia v bytovke mate s tym niekto skusenosti?, ake su vyhody a nevyhody pripadne čo treba vybavit na plynove kurenie dakujem za každu odpoved
Odpovedať
@ajajka, naši sa takto odpájali, no to už je cca. 10rokov. odpájali sa ako prví v bytovke, bolo to jednoduché, keďže bývajú na najvyššiom poschodí. sestra má taktiež samostatné kúrenie (ostatní sú na spoločný kotol). neviem síce ako je to po novom, no zdá sa mi, že sa to už len tak nedá. no neviem to istotone, tak je najlepšie sa informovať na patričných úradoch. a ešte mám dojem, že ak má niekto samostatné kúrenie a ostatní sú na spoločný kotol, tak musí doplácať na spoločné kúrenie. pozri túto debatu: http://www.porada.sk/t89180-samostatn...
Odpovedať
ahoj tyli ano počula som o tom že by som mala nejake percento platit aj na spoločne kurenie a to sa mi potom asi moc neoplati alebo?? idem pozriet tu debatu dik za odpoved :-)
Odpovedať
@ajajka, je to veľmi individuálne. naši nemajú zateplenú bytovku (material kvádre), dve steny sú sever a sú úplne navrchu (plochá strecha) a prekúrili cca. o polovicu viac ako sestra, ktorá býva v zateplenom činžiaku (panelák), nemá toľko otvorenej plochy (neviem ako by som sa vyjadrila, no má z svoch strán susedov. takže je viac vyhrievaná aj z bokov...) ja by som sa na tvojom mieste poradila s odborníkom... z druhej strany nech je akokokoľvek, nieje od veci, ak si môžeš prikúriť podľa potreby a ak nieste doma môžeš iba temperovať... ;-) ja beriem samostatné kúrenie ako vyhodu, nech to stojí koľko chce :-)
Odpovedať
mne ide v podstate o to či mu¨sim platit aj tie percenta alebo je to na dohode či ako to funguje ,ja byvam na vyvyšenom prizemi ,pivnice ktore su pod nami neni su vykurovane a ani bytovka neni zateplena ,ale idu mi cez byt stupačky ktore planujeme zaizolovat ak sa odpojime ,a tiež ma laka skutočnost že si zakurim kedy a kolko chcem ,možem sa opytat či sestra plati aj na spoločne kurenie??
Odpovedať
a kolko asi platia mesačne naklady??
Odpovedať
@ajajka platby ti neviem povedať. naši tie percentá neplatia, pretože samostatné kúrenie má celá bytovka. sestra tie percentá platí, no aj tak má náklady menšie ako naši, vzhľadom na aspekty, ktoré som popísala vyššie a takmer celý deň je v škole a v práci, takže asi aj na tom ušetrila. keď nebola doma, kúrila na nižšiu teplotu... myslím, že u každého je to trochu iné. ja by som sa na vašom mieste poradila s niekoľkými odborníkmi... celkom dobré fórum sa mi zdá aj ....e-filip.sk . skús pridať príspevok tam. chodí tam viac mužov , tí tomu rozumejú lepšie :-)
Odpovedať
super diky za tip lebo v podstate neviem na koho sa obratit ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Chcel by som sa pridat.Neviem preco vasi neplatia do spolocneho kurenia ked maju vyhrievanu podlahu zo spodu a steny od suseda.Je na to vyhlaska a na kazdom bytovom urade to maju.Mne ju dali vcera.Mame taky problem ze jeden sused sa odpojil na hornom poschodi a prislo nam take vyuctovanie ze katastrofa,vyslo to tak vela ako keby nebol odpojeny a plati by si cely rok to co mi.Teraz to rozpocitali na nas co sme zostali.Co teraz?
Odpovedať
@porsche19 co teraz? Nic, zateplite si strop😉
Odpovedať
A co budem mat z toho ked mi aj tak uctuju podla m2.Nemame merace,nechcu ich.
Odpovedať
Ako by som to mohol vyriesit,ked jednemu dovolili odpojenie od spolocneho kotla a druhemu ( mne) nechcu.Neviem co je na tom pravda ale mam informaciu ze ked to jednemu bolo povolene musi to byt aj druhemu. Neviete este,kolko by stalo samostatne kurenie v 4i byte kde uz radiatori mame nove?Keby som sa chcel odpojit.Co vsetko treba a tak. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?